Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 23

• 24 543
  • 658
  •   6
Отговори
# 645
Отговорът се състои във въпроса. Бягайте далеч от първата агенция…

# 646
Те и двете са с един сибственик, нещо като Адрес и Имотека Simple Smile
Лъки, преди да се хвърляш на парцели в даден район провери минималните изисквания за УПИ, хеле па у селата.
С 11м лице 🫣 като се дръпнеш на по 3м от двете страни и ти остава къща с ширина 5м. Влизаш във филма  да строиш поне на едната граница, па да молиш съседите да ти подписват, после те имат право да строят на границата..Не си взимай проблеми.
Най- чистия вариант е по 3м от двете страни, 3м от лицето към улицата ,като трябва да се провери и дали няма отнемане за  улична регулация, и минимум 5м от дъното на парцела..

# 647
С водата нещата започнаха да стават доста сложни. Това се случва не само във Варна, а и на много други места.
Не се дава разрешение за строеж без съгласуване с местното ВиК.
Дори да изградиш за собствена сметка, може да няма капацитет. Получаваш отказ и нямаш полезен ход.

Скаридка мисля визира Заповедта на МОСВ, която обхваща всички водовземни съоръжения за подземни води – кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и др.
Водата от които се ползва за битови цели, за поливане и отглеждане на животни за нуждите на домакинството. Ползването на вода до 10 куб. м на денонощие от регистрираните кладенци в населените места е безплатно.

# 648
  • Варна
Възможно е да е станала техническа грешка като са качвали обявата. Виждала съм много очевидно объркани обяви примерно на двустаен апартамент вътре със снимки на две кухни - едната - от друг имот, но не внимават като качват файлове. Грешат се и населени места, и цени… много невнимателни служители има.

52000€ е безумна цена за парцел в нищото и скаридка правилно ти посочи проблема с лицето към път. Трябва да е минимум 15 метра, за да можеш да строиш. Има изисквания за минимална площ също, гледа се и плътност, кинт… най-добре ако си харесаш нещо конкретно си плати за консултация с архитект преди да тръгнеш да купуваш.

# 649
Цитат на: Al Georgieva
С водата нещата започнаха да стават доста сложни. Това се случва не само във Варна, а и на много други места.
Не се дава разрешение за строеж без съгласуване с местното ВиК.
Дори да изградиш за собствена сметка, може да няма капацитет. Получаваш отказ и нямаш полезен ход.

Полезният ход вече го написахме - ровиш си дупка.

Цитат на: Al Georgieva
Скаридка мисля визира Заповедта на МОСВ, която обхваща всички водовземни съоръжения за подземни води – кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и др.
Водата от които се ползва за битови цели, за поливане и отглеждане на животни за нуждите на домакинството. Ползването на вода до 10 куб. м на денонощие от регистрираните кладенци в населените места е безплатно.

И ква е таз чудна заповед, коята според скаридата не дава право да получиш РС със собствен водоизточник?

# 650
Евгени Генов, знаеш ли колко РС на еднофамилни сгради има издадени 2026 - точно 3 броя, 2 в с.Звездица, 1 на Ппелина, за цялата 2025 са 9 , а з а предходните години са по около 30..
Проблем няма, само РС за къщи липсват
Вярвам, че на сайта публикуват всички, защото и за къщата, и за кооперациите съм намирала РС там
Пожелах успех, нали?
Да измислили са гнусна схема водопроводите да се изграждат на гърба на желаещите да строят! Поредният рекет, Също като ако пристроиш гараж към къща са си въвели правило да ти закрият старата партида в ЕРП и да ти открият нова със същата мощност .. Сменят електромер и номер на партида и ме изчарджиха 900лв..
В едното село пък от 15кВ свалили мощността на 11 едностранно, може да ти сложат и бушон за 15, ама нов договор, нова такса ..

# 651
  • Варна
Скаридка, искаш да кажеш, че за 2 години са построени под 12 къщи? Изглежда ми абсурдно за град като Варна.

# 652
И на мен ми се струва трудно да го повярвам това като гледам колко нови къщи има за продажба

# 653
Не с а построени, толкова с ас РС, издадено в  тези години. Тук не.влизат всички къщи от редов тип, които се строят като затворени комплекси.
Търсих еднофамилна сграда , това са къщи в самостоятелни парцели, където Пенко, Генко, Диди и Скаридата трябва да си прекарат вода за собствена сметка, която е близо до или над цената на парцела.
Ако фирма Х строи 5 къщи, тя плаща и дели на 5 къщи разхода за водопровода Или строи кооперация още по-лесно!

За да изкараш една къща от РС до завършен вид минават поне 3г, поне моят опит е такъв. С оправянето на двора и оградите станаха 5г
Не знам какви къщи се продават и дали са НС,

# 654
Евгени Генов, знаеш ли колко РС на еднофамилни сгради има издадени 2026 - точно 3 броя, 2 в с.Звездица, 1 на Ппелина, за цялата 2025 са 9 , а з а предходните години са по около 30..
Проблем няма, само РС за къщи липсват

А не ти ли хрумва, че хората не строят масово такива неща?
Броят издадени РС за еднофамилни къщи е 3/ТРИ за цялата 2015 - това значи ли, че тогава е имало още по-страшни забрани и ограничения?

# 655
  • Варна
И пак звучи абсурдно. Нови еднофамилни къщи се строят навсякъде и са на различни етапи. Но, както го казваш това за годините и.т.н. звучи от тъпо по тъпо, каква е мотивацията ми...аз ще я направя и след това до мен ще цъфнат кооперации, ще режат дърва, ще ме опушват със скари, ще бумтят чалги, ще минават гаменчетата на разни маргинали с мотори и атв-та да си правят кефа и.т.н. Е, наскоро нали имаше разказ, който проследява 10-20 години еволюцията на вилите в БГ. Реално в момента и по селата около Варна ще започнат кооперации - в Звездица се строи такава...няма мисъл, няма контрол, няма правила...държавата на "Ко толкоз, ко ти пречи, ти друга работа нямаш ли си..."

# 656
А какво строят? Ти конкретно какво искаш да ти разрешат, което да ползва вода от сондаж?

# 657
Реално в момента и по селата около Варна ще започнат кооперации - в Звездица се строи такава...няма мисъл, няма контрол, няма правила...държавата на "Ко толкоз, ко ти пречи, ти друга работа нямаш ли си..."

Ай стига простотии. В селата разрешената височина е 10м. било - кви кооперации са те патили?

# 658
  • Варна
10 м колко етажа са? Във Виница колко е? Иди виж малки схлупени къщурки между 2-3 кооперации, като бяла девойка объркала купето на влака Париж - Марсилия и попаднал на 4ма студенти на обмен от Гана...

Общи условия

Активация на акаунт