Декларация 7

• 427
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Не знам дали качвам на правилното място, но все пак. Имам 2 неплатени осигуровки от миналата и по-миналата година. Внесох си парите онлайн но разбрах, че трябва да подам декларация 7. Въпросът ми е: Някой има ли актуална информация за това дали глобяват ако подадеш със закъснение тази декларация? Посъветвайте ме дали да отида на място или да си издам ПИК и да я подам онлайн, или по пощата. Благодаря ви предварително! Нещо съм се притеснила с тези декларацийки😅

# 1
За 2 месеца няма да ви се прекъснат здравноосигурителните права, така че няма смисъл да подавате.
Сега, ако много държите да подавате, извадете си ПИК и подайте онлайн. Относно това дали ще ви глобят – не вярвам, но нищо не е сигурно.

# 2
  • София
Не глобяват, но може да не ти отчетат парите. Отиди и подай в офис на НАП.

# 3
Много тъпо е измислено с тази декларация, вместо само да си внесеш парите и да забравиш. И аз съм подавала преди, но не помня какъв е реда. От няколко месеца съм без работа (получавах обезщетение до декември). Имам 3 неплатени вноски, при повече от 3 прекъсват здравните права. Ще ги платя, но не съм сигурна дали не трябва да подам декларация 7. Май трябва.

# 4
Да, декларацията се подава, за да отидат парите на правилното място с правилното основание. Поне аз така го разбирам. Но мисля че при вашето положение трябва да се подаде

# 5
Здравейте. Вчера ходих до НАП да направя справка за сестра ми и да събера информация. С прекъснати права е, не е плащала 5год назад (60те месеца). С двама служители говорих, но бяха заядливи и на някои въпроси не ми дадоха информация. До колкото разбрах, трябва да си заплати пълните 60м, за да си възстанови правата, попитах за въпросната декларация трябва ли да я попълни и предаде на служител и след това да внесе сумата, те вдигат ръце и мълчат..... Взех за всеки случай на хартиен вариант декларацията да попълни да не се бави на място ако се наложи. В тези случаи според мен е за декларация? И после като почне да си погасява месец за месец попълва ли всеки път декларация или не? Изобщо реди ли се на гишета след това или може онлайн с пик да си плаща текущите или може на касата да плащания?

# 6
GALVAL Ако последно е подала декларация, но не е плащала, няма нужда да се подава нова. В противен случай задължително трябва (може с ПИК, няма нужда на гише).
Като почне да погасява, не се попълва всеки път нова и да, може с ПИК.

# 7
Точно така, потвърждавам верния отговор на BellaSv.

# 8
Благодаря ви за помощта и се радвам, че и вие споделяте своите преживявания. Днес взех ПИК и ще пусна онлайн, дано всичко е точно ха ха😅

# 9
Здравейте. Вчера ходих до НАП да направя справка за сестра ми и да събера информация. С прекъснати права е, не е плащала 5год назад (60те месеца). С двама служители говорих, но бяха заядливи и на някои въпроси не ми дадоха информация. До колкото разбрах, трябва да си заплати пълните 60м, за да си възстанови правата, попитах за въпросната декларация трябва ли да я попълни и предаде на служител и след това да внесе сумата, те вдигат ръце и мълчат..... Взех за всеки случай на хартиен вариант декларацията да попълни да не се бави на място ако се наложи. В тези случаи според мен е за декларация? И после като почне да си погасява месец за месец попълва ли всеки път декларация или не? Изобщо реди ли се на гишета след това или може онлайн с пик да си плаща текущите или може на касата да плащания?
Сестра Ви в България ли е била през изминалите 60 месеца?
Това е първият въпрос преди и във връзка с декларация 7.

# 10
Сестра Ви в България ли е била през изминалите 60 месеца?
Това е първият въпрос преди и във връзка с декларация 7.
Да, в България.

Общи условия

Активация на акаунт