"С мляко, каша или с пюре - ДЕКЕМВРИйчето расте"

• 15 683
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
 newsm59  ura Честит празник,Елми73 -да си много здрава и щастлива  ura newsm67

Честит празник и на всички бебоци,родени на днишния ден.

Вярно е,че от разходки нямах време да драсна някой ред.Лорка свикна с плодовите пюренца и вече яде по 1/3 от тях и даже се научи на прави бррррр с пюре и да пръска майка си.Иначе за песничките много и харесва "чело коте книжки" .За кашите нищо не мога да тъй като още не съм давала.

Ники,темичка както винаги е супер coolcool

# 46
  • София
здравейте!
elmi73 ,честит рожден ден
ние днес стигнахме до боровец на разходка. малко  беше гадно времето - ту облаци, ту слънце. ама ния спа като заклана.
лиа25, аз АМ го правя с преварена чешмяна вода. още не давам друга.
pebble, аз не давам капки за  зъби ( педи не ми е казала), а вече имаме зъбче Joy
само да отбележа, че моето бебе най се кефи на песента на софи маринова, но изпълнена като иван от сблъсък по мюзик айдъл - защооооооооооооооооо нямаааааааааааа раадооооооооооооост за теееееееееееееб и за мееееееееееееен  ( аз това знам само и това пея) hahaha hahaha hahaha
ей ни с новите чепици newsm47

Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 19:24 от ADENA

# 47
Привет, мамчета!  bouquet
Ние растем и хубавеем Winkвече тежим над 7 500 и сме дълги 68 см.
Все още каши не давам. Само по малко пюренце или сокче от ябълка. Мойта щерка определено много харесва ябълковото пюре на Хирр, чак пее докато хапва, а картофено не иска и плаче, просто ужас...
Инак е много спокойно и весело хлапе.  Grinning Heart Eyes Grinning
Сега пеем в различни тоналности. Ту много високо, ту много ниско. Много е смешна.
Биха ни втората доза пентаксим. Всичко е наред засега. Друго какво да ви напиша?

Мамчета, желая ви хубави и изпълнени с много любов и топлина дни. Всъщност то няма и как да е друго, при наличието на малките ни слънчовци, които радват не само очите, но и сърцата ни.
  bouquet Хайде лека нощ и до скоро.

# 48
само се записвам че ми е много трудно да съчетая  почивните дни и хаиманосването със седенето пред комп затова сори  baby_neutral
честито и на малките рожденници които празнуват днес!

# 49
  • София
Здравейте  Simple Smile
Ние с Евката отиваме в провинцията при баба и леля да ни поглезят, мн ще ми липсвате- нищо че не пиша мн често, чета всичко, а сега ще сме без комп Wink
Чао и весело Hug

# 50
Добро утро  bouquet Да ви почерпим с кафенце Heart Eyes

# 51
Честити 5 месеца на бебе Андриана на мама troia!
Честити 4 месеца на бебе Юлиано на мама Jvd, бебе Габриела на мама lia25!

Ние тази сутрин спахме до 9 часа с децата newsm44! Таткото отиде на риба рано-рано и ни остави да спим. Е, будихме се няколко пъти, взех и бебката при мен, но важното е, че пак успявахме да заспим.  Май най-после един път се наспах!
Тези дни и без това очаквам братовчедка ми да ми остави нейното момиченце, като тръгне да ражда. Не иска да безпокои майка си, да я стресира - и аз така направих с второто раждане - обадих се на мама като вече всичко беше готово, че първият път щеше да умре от притеснение.  Моето малко декемврийче ще става кака, живот и здраве!
Мисля в петък да ходим на консултация и за втория прием на Пентаксим. Ще се премерим и ще преценя с какво да захраня и от другата седмица почваме да ядем "истинска" храна.
Почнах да давам на бебка Zymafluor за зъбките. На баткото съм давала и на нея ще давам. Трябваше по-рано да го почна, но с всичките тези "за" и "против"... Моите зъболекари настояваха да давам.
Много усмивки в днешния ден!

# 52
  • София
Здравейте и честити месечки на всички бебоци  love001liletka 200 каша не ви ли е много newsm78Аз давам по 150-160.Момичета захранихте ли?Аз започнах захранването с оризово-бананова каша на Милупа преди десетина дни и за сега добре му понася на Алекс,много му харсва ,даже му взех ябълки и моркови пак на Милупа като ни свърши банановата BlushДавам и сокче от ябълка,въпреки че много се колебах да не ни се върнат коликите,ама и него много си го харесва и го пие много сладко,та не съжалявам че го пробвах със сокчето LaughingТолкова четох за това захранване и накрая реших след 4 месец-каша,след 5 зеленчуково,след 6 плодово.Вие какво ще захранвате ако не сте все още?Shrew мерси за песничките свалих ги почти всичките  bouquetще ги запиша и ще ги пускам на Алекс за приспиване Laughing,че се приспива с една играчка на Фишер прайс,много е готина,страшни мелодиики има,светят лампички,прожектират се пеперудки,облачета по тавана,обаче как хаби батерии,направо лошо ми става през ден я разглобявам ooooh!да сменям батериите,а да не говориме че са по 4 от големите и по 12 лв през ден направо вече е златна тая играчка #Cussing out ,ама като заспива само с нея,иначе беше едно носене на ръце,едно люшкане,едно пеене ConfusedАМ правя само с розовия девин,за пиене пак от нея давам,че тази от чешмата е гадна,никой в нас не пие от нея SickBetty L. не спирай кърменето Naughtyколиките не са от кърмата,при някои бебенца са по докъсно.Zymafluor не давам защото мойта зъболекарка първо ме караше да давам ,а после като разбра че му давам от розовия девин,каза че в него имало достатъчно.И ние тази седмица ще ходиме за третия пентаксим,преди два дни като го мерих беше 5.780,ама как да качи като не се спира по цял ден,то е едно премятане,едно ритане готов е да става вече Crazy

# 53
:liletka 200 каша не ви ли е много newsm78Аз давам по 150-160.

Ами и аз това се чудя Thinking За това ви питам по колко давате Embarassed

# 54
  • Бургас
Здравейте момичета,

днес в Бургас е гадно и май няма да има разходка или ще е от кратките.
Снощи вечер ние имахме гости и Петър се държа добре е верно е че не слезе от ръцете на баща си и майка си, но като изключим това, аз очаквах къде къде по-екстремни ситуации.

Кашите, които давате за захранване млечни ли са или безмлечни? щото аз чух най-различни версии за това с каква да започна и съм объркана.
И аз давам от розовия Девин, макар че напоследък има много негативни коментари за нея. Понякога я преварявам, друг път не, ама то при нас пиенето на вода е ексклузивно изживяване и за сега не ни се отдава много много, така че "давам вода" е Мнооогооо силно казано.

Караме още само на кърмичка и да видим другия понеделник педи какво ще ни изкоментира.....щото трябваше да захранвам като станем на 4.

Абе вие нощем сменяте ли памперси?
Сутрин Петър се буди чисто мокър. Е то сутрин при нас е в 11, ама като го кърмя към 4:00 не го будя и за това не сменям, после го кърмя към 7:00 и той заспива веднага след това пак не сменям, а после в 11 вече е мокър до уши..... И така се събират много часове с един памперс, то щеше да е истинско чудо ако не пропускаше. Знам че трябва да го сменям, ама как като заспива, а ако го събудя.......не ми се мисли дали няма да усъмним на ръце.......  newsm78 направо съм в недоумение.

# 55
  • София
:liletka 200 каша не ви ли е много newsm78Аз давам по 150-160.

Ами и аз това се чудя Thinking За това ви питам по колко давате Embarassed
Слагай колкото вода пише на кутията- 130 мл. и после колкото лъжици каша искаш,аз я правя по-гъста WinkНе може да стане по-голямо количество от 150-160мл.200 е много,макар че моят лакомник няма да ги върне и 200 ,ама не бива
 LaughingНики много време с един памперс ,бе душо ooooh!сменяй го примерно в 4 като го кърмищ,на другото кърмене пропускай,няма кой знае колко да го разсъниш,иначе ще му се подсече дупето LaughingДавам млечна каша на Милупа,защото пие Аптамил

# 56
Никки  аз взех на Милупа-оризова (безмлечна) и бананова (млечна)

# 57
Nikki_Ivanova, аз като я изкъпя в 10 и това е последния памперс, който сменям. После като станем окончателно, а това може и да е в 11. Никога не е мокра, но памперса доста тежи.
Ако сменя по което и друго време като ставам да я кърмя се разбужда и после се приспиваме час, час и половина.

Ди, ти ли писа за "Малката скумрийка Сийка"? Аз като я срещнах и си я изтеглих, че я бях чула от теб  сега сме много зарибени по нея- аз най-много.
Zymafluor ми изписа педката, и аз се чудя дали да давам. То аз и витамин Д често забравям да дам. Embarassed

Аз давам преварена чешмяна, тъкмо мислех да мина към тази на Девин, ама на сега вие казвате, че има и негативни отзиви. newsm78

# 58
  • Бургас
Здравейте и от мен. Гледам, пишете за каши,млечни, безмлечни... Аз в момента давам на беба каша с ябълки и моркови на Милупа-млечна.Не съм заместила цяло хранене с нея, давам  половин доза,и останалото е мляко.Давам и бананова на Хумана,и редувам със зел. пюре-един ден каша на другия пюре.И аз купих зимафлор, по препоръка на педиатъра,но не го давам редовно.И аз се чудя, дали да го давам. newsm78

# 59
  • Варна
Днес ставаме на 5 месеца и по този повод да почерпим с каквото можем  newsm38  cook  party023
, че опитите ми да сложа други вкусотиики се оказаха неуспешни !

Аз захраних с оризова каша предната седмица ! Но при нас нещата не завършиха добре! На 4 ден  заместих едно хранене ( обедното ) ! Аз приготвих 1/2 на една доза т.е. около 100 гр. ( взех безмлечната на Хип ) Бебата изяде около 80 гр. и отказа другото .  Та като стана 16,30 ч. като почна един рев , коремчето  се поду . Изпи огромно количество вода , след което започна лудо повръщане придружено с хриптене ! Отказа да яде в 18  ч. , абе направо се изумих . И като заспа към 19 ч. откара така до 24 часа. Повече не дадох оризова каша !
Направих 3 дни пауза и днес по случай навършването ни на 5 месеца реших да почерпя дреболината с приготвено от мен картофено пюре ! Тя толкова го хареса че вместо 3 л. и дадох 6 л. до края на седмицата към картофа ще прибавя пюре от морков на Хип

Общи условия

Активация на акаунт