Колики и мръсни пелени няма да уплашат МАРТенки добри!

• 11 014
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
Един въпрос за коликите - когато ги хванат, пътръпват ли им крачката?

# 46
  • plovdiv
моят мъник,още докато яде извенъж почва да се свива и да плаче.След малко се успокоява и продължава да яде.Това ли са колики?Колко милилитра трябва да приема бебе на 1месец и 12 дена?Тя пие по 130 и понякога не и стига

# 47
моят мъник,още докато яде извенъж почва да се свива и да плаче.След малко се успокоява и продължава да яде.Това ли са колики?Колко милилитра трябва да приема бебе на 1месец и 12 дена?Тя пие по 130 и понякога не и стига

Да, това са колики. Моята има едно такова потрепване, чудех се дали е от това...освен, че ги свива. Ако не, ще се обадя на педиатърката, първо исках тук да питам за по-бързо.
Относно количеството, всяко бебе е различно. По принцип казват да слагаш повече и то да си взема, колкото му е необходимо, но моята е ужасно лакома, изяжда всичко и после повръща. Бебе на тази възраст трябва да изяжда средно около 600 мл. Емма изяжда също малко повече, но не винаги свършва биберона. Понякога изяжда 90, понякога 70 на ядене, яде на 3 часа. Наддава доста добре, средно по 200 на седмица.

# 48
Бимбич и моя мъник намали количеството на храната и сега яде по 110 мл, но стриктно на 3 часа Naughty, направо все едно има вграден часовник hahaha, само след къпането прави по-дълга пауза около 5 часа. Преди ядеше по 130 и искаше още  ooooh!, но издържаше по около 4 часа.
За количеството на млякото, формулата е месеца плюс 100, т.е. на 1 месец 110мл., на 2 месеца 120мл и  т.н., но това е само ориентир, всяко бебе е различно.
Да се похваля, Теди от два дни вече си играе в кошарата с въртящата играчка, бута я с ръка и й говори hahaha и така оставя мама на мира за половин час  Mr. Green

# 49
Здравейте, момичета. Simple Smile
 Благодаря Ви, че ни честитихте двумесечинката. Честито и на всички други, които празнуват. Hug
 Ние се класираме за годеник на Стефания. Голяма красавица, да Ви е жива и здрава момата, Мини.
 Момичета, някой друг пробвал ли е онова с масажите от Ванга? На мен ми стана много интересно, та може и ние да опитаме да го направим този масаж.
 Да Ви кажа вчера нашия мушморок така плака, направо ужас ooooh!. Като се захласна и не можа да спре около 30 мин, та ходих да го разнасям из градината, докато се успокои. После същия номер ни го направи през вечерта в 10:30, та пак го разнасях и дундурках. дано не ги прави вече тези номера, че доста стресиращо Praynig
 Сега Ви пожелавам приятен ден и много усмивки  Hug

# 50
Таня, 30 минути рев е нищо в сравнение с Емма:) Понякога се приспиваме с часове! Но пък после, да ми е жива и здрава, спи цяла вечер, само се буди за ядене:)

# 51
  • Пловдив
Най-накрая и аз да се докопам до писане  Joy
Първо да честитя на всички, които съм пропуснала и да ви благодаря за честитките за втората ни месечинка  Hug
Да ви кажа честно, откакто се оправи времето за разходки, гледам да сме все навън. Намерих си и компания, та времето минава бързо и приятно. Обедното хранене ни е навън  Simple Smile, за което съм много щастлива. Вечер гледам да обърна внимание на баткото и таткото и после ... в леглото. Влизам да ви попрочета, но не ми остава време да пиша.
Иначе ние сме добре. Коликите ни определено отминаха вече. Смеем се и гукаме. Радваме се на всякакви лампички Simple Smile, усеща щом излезем на стълбището за да излизаме на разходка. Направо не ми се вярваше първия път като го забелязах, но е факт. Спокоен, неспокоен, щом излезем на стълбището и кротва, пуска усмивки и се оглежда с кеф наоколо.
Имахме проблем с едни пъпчици, но поотминаха вече. Мажа го с крема на Мустела от серията дермо козметика. Ама много скъпа таз марка, направо ми се събра погледа. Но като е за децата преглъщам и трая  ooooh!
На 08.05. сме на консултация и нямам търпение. Видимо е пораснал, но все пак друго си е да го измерим и претеглим.
Целувки на всички бебоци и се надявам да мога по-често да се включвам  Hug

# 52
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Добро утро и от мен. Моите мъже спят и аз реших да драсна нещо набързо.
За масажите- ние правим вече и масажи и гимнастика, наскоро някои беше дал линк към упражненията, та тъкмо тези правим, широко разпространените.

А аз искам друго да питам- Ние се кърмим и предлагам вода само за изплакване на устата против млечница. Обаче Гого в последно време и тогава нея иска, при вас как е?

# 53
Дени Стела почти не е пила вода и прави едни гримаси като и я предлагам Simple Smile

# 54
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Забравих да ви благодаря за хубавите думи за Гого!!

# 55
И Кали не иска вода, върти се и се мръщи много сладко  Simple Smile

# 56
Малеее нямате прочитане !
Честито на бебчетата, които направиха 2 месеца. Д а папкат, да слушкат и да отделят! Hug  bouquet

# 57
Честита месечинка на малкия юнак Максим на Zanda Ksurik!Да расте голям и послушен!

Кари също не пие вода. Пробвах да й дам няколко пъти ама не ще, муси се и това е  Crossing Arms Всеки ден сме по разходки, въпреки че при нас е голяма история преди да излезем, тъй като бебка хем се е наяла(или поне аз така си мисля) и задрямала, сложена в количката и готова за тръгване и надава вой, че е гладна отново  ooooh! Понякога хич не мога да я разбера, яде по 40мин и повече и като я оставя задрямала в леглото пак е гладна  #Crazy
Аз също като Зайо ще почвам да поработвам някой друг час из къщи, че трябват парички, няма как. Малко ще е трудно с малката, но няма как, все ще се нагодим някак си. Ох, а и изпити ме чакат  ooooh!
Щях да ви питам и аз за стриите.Май зърнах някъде, че сте пообсъдили темата, ама нямам спомен някой да е препоръчал някоя ефикасна марка. Или пък ако знаете някои бабини рецепти, дайте ги насам  Laughing Аз имам съвсем малко стрии отстрани на ханша, ама се виждат с някоя по-късовата блузка и много ме дразнят.
 Hug на всички мами и бебчовци

# 58
  • София
Честита месечинка на малкия юнак Максим на Zanda Ksurik!Да расте голям и послушен!

# 59
здравейте момичета Hug
Честити месечинки на всички празнуващи  bouquet Да са ви здрави и усмихнати мишлетата Peace
Момичета, исках да ви питам  (не съм сигурна дали вече не сте го обсъждали), колко време преди ядене приготвяте АМ. На опаковката е записано да се приготвя непосредствено преди ядене, но се е случвало да си го приготвя, а дребчо да се успи и да мине около час. newsm78 Освен това при разходките ми се струва, че е доста по-удобно да си го приготвя от вкъщи, отколкото по пейките в парка #Crazy Вие спазвате ли тази инструкция за подготовката Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт