Не знам какво да правя и как да постъпя.
Синът ми е почити на 6 годинки. Миналата година имаше две зъбчета с малки кариесчета и успяхме сравнително спокойно да ги оправим. Третото зъбче обаче явно беше по-болезнено и малкият се наплаши от зъболекаря.
Остана ни да направим един 4ти, краен зъб, който е с голям кариес, но виждаме голям отпор. С много усилия успяхме да накараме детето да отвори уста, за да се сложи лекарство за умътвяване.
Днес трябваше да махнем това лекарство и да се сложи ново такова за корените, но детето категорично отказа да отвори уста. Успяхме само да махнем старото лекарство, но не можахме да сложим последващото.
Стоматоложката ни е млада, много усмихната, готина и проявява зверско търпение.
Но той просто отказва да си отвори устата.
В момента този зъб стои отворен и запазихме час за другата седмица с надеждата детето да се успокои и да отвори уста.
Има и един горен зъб, който трябва да се направи, там идея си нямам какво ще правим.
Ще се радвам на всякакъв съвет?
В момента се страхувам, че няма да успеем да го накараме да отвори устата и единия долем зъб ще остане отворен, а другият, горен ще си стои развален.
Какво може да стане в случай, че откаже?
Може ли нелекуването на млечните зъби да засегне постоянните?
Говорим с него и преди прегледа днес говорихме, обясняваме, опитваме да сме търпеливи.
Просто не знам какво да направим.