Име за момче

• 1 290
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • SF
Вихрен кога точно има Имен ден?

# 31
Жената не е пожелала имен ден. Велизар също няма.

# 32
  • София/Севлиево
На мен ми харесва как звучи Велизар до Светозара...

# 33
Велизар много харесвам, но при кака Светозара, по - скоро не.

# 34
И Светлозара и Велизар ми харесват.
Аз бих избрала тези две имена.
Моето предложение за име с ,,В" е Венелин.

Иначе за еднаквостта на имената, имам чувството, че някои двойки точно това целят . Познато семейството са Ива, Ивелин и дъщеричката е Ивайла.

# 35
  • Най-красивата страна
Венцислав ми харесва много.

# 36
  • SF
Иначе за еднаквостта на имената, имам чувството, че някои двойки точно това целят . Познато семейството са Ива, Ивелин и дъщеричката е Ивайла.

Еее, но то при тях е било задължително детето да е Ивайла или вариации.
Аз нагоре дадох някакъв измислен пример с родители Марио и Мария и детето Мариан или Мариана и второто Мариела, третото Мартин и т.н.
Има благодатни буквички.
Наши приятели Александър и Александра, когато не знаехме пола на детето, което чакаха, се шегувахме, че трябва да е Алекс - и за момче, и за момиче. Кръстиха си го с име, което няма нищо общо с техните имена и бяхме разочаровани, но на шега. Избраха си хубаво име.

# 37
Като стана въпрос за еднакви/подобни имена, познавам случай, при който двете баби имат абсолютно еднакви имена, при това името е красиво, традиционно у нас и често използвано в много европейски страни(една дузина са само героините от класически европейски романи с това име) Но не, ражда се момиченце, името е много много различно. Не че са били длъжни, разбира се, но малко странен избор.

# 38
Защо да е странен? Иначе всеки ще пита на коя точно баба е кръстена, а повторението на името за трети път е малко прекалено. Отделно, името винаги ще е препратка към някой от смейството и по някакъв начин свързан с неговата съдба. Да не говорим, че има още толкова дуги хубави имена, които биха внесли разнообразие.

# 39
Като стана въпрос за еднакви/подобни имена, познавам случай, при който двете баби имат абсолютно еднакви имена, при това името е красиво, традиционно у нас и често използвано в много европейски страни(една дузина са само героините от класически европейски романи с това име) Но не, ражда се момиченце, името е много много различно. Не че са били длъжни, разбира се, но малко странен избор.
И аз знам за такъв случай, но при момче.

# 40
  • Варна
Изобщо не ми е странно. Аз например точно така бих направила, съвсем различно ново име. А не целия род с едно. Отделно колкото и да е хубаво и разпространено едно име, има хора на които просто не им харесва. Например аз съм така с Мария и Елена, изобщо не ми харесват, не бих ги дала на мое дете, независимо че половината свят ги носи и независимо дали детето има баби с това име.
Просто друга гледна точка давам.

Между другото познавам дете Велян, понеже се спомена от майката Велин. Но Велин май повече ми харесва.

# 41
В нашия род от поколения се дават нови имена. Дори моите баби и дядовци не са били кръстени на никой, а те са раждани в началото на миналия век (1916 и 1918 ) и то в малки села. Не знам дали са били новатори за онова време или са искали да избегнат лоша поличба, но колкото и назад да се върна, не намирам двама с едно и също име.

# 42
Не на всякъде е било на бабата и дядото. Баща ми, който е роден 1924 носи името на един свой рано починал вуйчо. Трето дете е, двете по-големи носят буквално имената на кумовете на баба и дядо. Дядо ми е бил занаятчия, баба ми - също е била от занаятчийско семейство и доколкото съм чувала, кумовете били видно семейство в града, поне сред занаятчиите.
Две от братовчедките ми, родени в средата на миналия век носят имена избрани от кръстниците им и не са на никого.

Общи условия

Активация на акаунт