Отговори
# 330
Аз слагам доста смлени ядки, всякакви, надявам се е достатъчно като мазнина в закуската. Две лъжици общо, равни чия ленено семе, сусам, тиквени, кокос, лешници, коноп и орехи+една препълнена овесени.
Не съм го знаела, интуитивно.

# 331
Аз лично не биха консумирала толкова ядки и семена. Провъзпалителни са и пълни с омега 6 и оксалати, както повечето растителни мазнини (освен авокадо и маслини).
Просто споделям друг опит, за да се има предвид. Да не се приема като заяждане.

# 332
Разбира се, че не го възприемам лошо.
Да ги намаля на колко?
Посочила съм общо количество смлени, не за всеки вид по толкова.

# 333
Честно казано, аз лично ги избягвам изцяло. Е, като донесат на работа разни ядки, взимам си, ама е трудно да не се прекали с тях, насилвам се да спра. Преди години и аз бях залитнала по разни семена - ленени, чия, тахани... Като проучих малко повече - махнах ги изцяло. Бъкани са с омега-6 (провокира възпаления в организма, когато е в големи количества), лесно оксидират и образуват свободни радикали. От растителните мазнини ползвам само зехтин и ям авокадо чат-пат, като няма какво друго.
С което изобщо не искам да кажа, че шепа сурови, неподсладени ядки ще навредят.

# 334
Разбрах. Ти си в крайност 😄.
Не смятам на този етап да изключвам нищо напълно. И тахан хапвам чат пат.
Но всяко мнение ми е полезно, благодаря за коментарите.

# 335
  • В полите на Пирин планина
За мен най-големият "проблем" на ядките е, че лесно се прекалява с количеството и без да се усети човек е "думнал" едни 400-500 калории, ей така за междинка. Иначе и аз хапвам сурови ядки понякога, но гледам да не е често.

# 336
И аз избяхвам ядките. Много са калорични. Позволявам си понякога сурови някакви.
Тия дни си позволих да направя едно песто, че започна сезона на босилека. Но и от него най-много 2 пъти да произведа по 1 малко бурканче през лятото ... само аз си го ям. Другите вкъщи никак не го уважават пестото, а пък то като престои (дори добре съхранено с дебел слой зехтин отгоре) не е като току-що приготвено

# 337
Най-малкият проблем са им калориите на ядките.
Но аз и в това май съм "крайна" - изобщо не признавам броенето на калории Sweat Smile

# 338
Явно съм те засегнала с това крайна, недей, на различни етапи сме.
Ям олио, как да ме е страх от ядки.
Споделяй, полезно е, пък всеки отсява каквото му е нужно в момента.

# 339
Не, не, не съм се засегнала, аз не се обиждам лесно. Обичам самоиронията и даже не мога да общувам с някой, който я няма...
Ааа не, олиото го махай, моля ти се. Ядките са цвете пред него.

# 340
Най-малкият проблем са им калориите на ядките.
Но аз и в това май съм "крайна" - изобщо не признавам броенето на калории Sweat Smile
А какво друго им е? Аз също ги избягвам, защото трудно ги храносмилам и ме е страх от криза на жлъчката.

# 341
Малко по-нагоре на същата страница прочетете...

# 342
Аз ям много фъстъци. Но не като междинно хранене. А за десерт. Не смятам калории.
Олио сигурно от 10+ години не ползвам.

# 343
След една седмица на море се прибрах с минус 1 кг. Отчитам го като голям успех, защото много съм зациклила в последно време. Странното е, че се скъсах да ям и то основно забранени неща. Много движение, спокойствие и добър сън обаче явно ми действат по-добре от всякакви хранителни режими. Това е поредната почивка от която се прибирам отслабнала, а съм злоупотребявала с храна.

# 344
Това за почивките и смъкването/запазването на кг-ми съм го забелязвала много отдавна. Винаги по време на почивки, без значение, че леко му отпускам края, се прибирам или отслабнала, или със задържани килограми.
Отдавам го на спокойствието, приятното изкарване на времето, лежерното настроение, почивка на психиката и тн.

За ядките основният ми проблем не е в калориите въобще (също не броя), а по-скоро, че ми раздразват стомах и черва, но просто не мога да се лиша от тях, много ги обичам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт