Слънчо пролетен изгрява, а бебчо ОКТОМВРИйски с ритничета ни дарява

• 18 437
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Още док-ра нещо мърмореше, че бебето е големички и отговаря на 20 седмица, а аз съм в 18 г.с. И сега ми много притеснено и се чудя дали да не отида на друг лекар, някъде на частно. newsm78
И при нас е същото положение. Точно в 18-та седмица ми казаха, че по размерите отговаря на 20-та.
Аз ще ходя скоро на ФМ и чакам с нетърпение да разбера какъв е случая, че умирам от притеснение.
Но щом и при теб е така, малко се успокоих. Все пак тези размери на ехографите са осреднени. Помисли си колко е разликата между най-високия и най-ниския човек, а все са хора.
Може просто да имаме малко по-едри бебета...

# 211
Мислих, че само аз горката съм се разчистила днес, ама то май си е бил ден за чистене на всички.  Joy
Аз съм на лекар в понеделник, още не усещам бебчо и се моля  Praynig всичко да е наред.
Другата седмица съм в отпуска така, че ще ви наблюдавам редовно.
Айде приятна почивка на всички.

# 212
Още док-ра нещо мърмореше, че бебето е големички и отговаря на 20 седмица, а аз съм в 18 г.с. И сега ми много притеснено и се чудя дали да не отида на друг лекар, някъде на частно. newsm78
И при нас е същото положение. Точно в 18-та седмица ми казаха, че по размерите отговаря на 20-та.
Аз ще ходя скоро на ФМ и чакам с нетърпение да разбера какъв е случая, че умирам от притеснение.
Но щом и при теб е така, малко се успокоих. Все пак тези размери на ехографите са осреднени. Помисли си колко е разликата между най-високия и най-ниския човек, а все са хора.
Може просто да имаме малко по-едри бебета...

Карина и Альона, според мене просто чакате момченца, те нали са по-едрички принципно... моето в 16та седмица също вървеше с 1 напред, сега ще видим на прегледа във вторник как е. Това ми е пълната фетална морфология (имах една предварителна в 16та), да стискате палци, ей!

Значи тва с мързела не е само при мене, а  newsm78

Има ли други предложения за места на срещата?

Меги, аз стрии и целулит по дупето си имам от тийнейджърка, хич даже ме и не притеснява, ама ако на хубавото ми коремче и гърди се появят гадни стрии, ще се гръмна, честно, и онуй малкото и него ще му скубя ушичките (преди да се гръмна  Mr. Green)
За печенето, ми неска май няма слънце  #Cussing out, ама аз само щях да лежа край басейна по дрешки, такъв съм слон, не бих се съблякла за нищо на света!

Аз снощи сънувах, че си разхождам бебето с количка, ама уж малко беше пък приказваше (брей, вундеркиндче  Joy ) беше супер сладко, ама момиченце. Поизненадах се, но беше много реално, сигурно е толкова хубаво да си мама.

Мими, хич не се притеснявай, че не усещаш бебо, аз видях че има много майки които не усещат до след 20тата седмица, а ти си 17та още.

# 213
  • София
Добре дошла  mamaan.
Вече те включих в списъка.
Старите теми се заключват от модераторите, винаги има само по една активна тема.
 Hug  Hug  Hug

# 214
  • София
ЛЕЛЕ, мразя чистенето  #Crazy цял ден с половинката чистим- е с постоянни почивки, но тук си беше направо кочина.
Утре ще имаме гости, ще печем пълнен агнешки бут, дано стане  Praynig
Да се оплача - Цезар пак е зле милинкият и утре в десет пак сме на лекар. Какво му стана на кученцето ми нямам представа.
 Sad  Sad  Sad
Момичета не се притеснявайте за размерите на бебоците, моят доктор ми обясни, че самите ехографи дават отклонение до 7 дни и като сложим и леко трепване при измерването - ето ти голямо бебе. То затова се ходи при специалисти по ФМ - те рядко грешат за размерите и са малко като бройка специалисти.

За срещата трябва да има място за паркиране или паркинг наблизо.
Има едно много готино Кафе в Младост 3 - има и вкусотии за папане и открити и закрити маси и място бол за паркиране, но защото е в краен квартал не го предлагам, не се сещам за подобно в центъра, давайте предложения въпреки че Виктория ми е любима пицария и гласувам с две ръце за нея.

# 215
Добро утро! честит имен ден на всички именячки и техните именяци! Бъдете здрави весели и щастливи!  bigdance2 newsm24

# 216
Добро утро! честит имен ден на всички именячки и техните именяци! Бъдете здрави весели и щастливи!  bigdance2 newsm24

# 217
Вчера на изложението ме гледаха безплатно на 4D видеозон и ми казаха, че бебо е момиченце.
meggyv, нали те сърбяха ръцете да ме оцветиш, давай hahaha

# 218
Здравейте
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРАБРОСТТА И БГ АРМИЯ!
НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ ПОЖЕЛАВАМ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ, УСМИВКИ И ХУБАВИ ЕМОЦИИ!

ВЕСЕЛ ПРАЗНИК

# 219
честит имен ден на вси4ки да са живи и здрави.днес май е моя ден за 4истене така 4е приятно по4ивка на вси4ки и успех на мен

# 220
Здравейте момичета Hug
Искам да ЧЕСТИТЯ ИМЕННИЯ ДЕН НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДА ИМ ПОЖЕЛАЯ ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И УСПЕХ В ЖИВОТА . А АКО ИМА НЯКОЯ МАМА КОЯТО СЕ КРИЕ ДА И ПОЖЕЛАЯ МНОГО ХУБАВО БЕБЧЕ НА ЕСЕН И МНОГО КЪСМЕТ  Hug
Да ви кажа момичета и аз в началото се притеснявах като не усещах бебето, но после като разбрах че е то и преди съм го усещала ама много рядко и много леко и изобщо не му обръщах внимание мислих си че нещо в корема ми къркори. Затова спокойно всички ще усетим нашите бебоци, моя милия с всеки ден по голямо трениране прави сутрин представям си какъв спортен бебок ще имам  Laughing
Айде весело празнуване и се пазете   Hug

# 221
  • В горичката, до рекичката
Честит имен ден на всички празнуващи!
Искам да запитам има ли някой да се е замислял вече как ще топли бебчо на зима, защото при нас в балкана това е важен въпрос. Ние с таткото засега сме се спряли на климатик и събираме мнения - за или против. Някой нещо да е чувал или да знае със сигурност ще съм благодарна.  bouquet
Иначе и аз мога да се похваля с вече яки ритници от бебо. След две седмици съм на ЖК и може и да разбера пола.Не разчитам на точна преценка затова се ориентирам към неутарален цвят за стаята и креватчето.
За витамините аз пия Центрум но док-та каза че вече не е нужно т.к. сега има доста плодове и зеленчуци. Фолиевата киселина я препоръча до края но като ви слушам и се замислям дали да купувам втора опаковка.
Лек ден на всички и не се преуморявайте с чистене за тези които са решили. По- добре излезте на разходка Grinning

# 222
Искам да запитам има ли някой да се е замислял вече как ще топли бебчо на зима, защото при нас в балкана това е важен въпрос. Ние с таткото засега сме се спряли на климатик и събираме мнения - за или против.

Фолиевата киселина я препоръча до края но като ви слушам и се замислям дали да купувам втора опаковка.

Здравейте и честит празник на всички именници!

За топленето силно се надявам да имаме парно, но блока тепърва го завършват и не съм сигурна ще пуснат ли топлто до края на годината  Praynig
Аз климатик имах само на работа и съм силно против. Евтините модели замръзват при -5 градуса и за планината са безполезни зимата. Лятото пък са инкубатор на бактерии и се хващат много пневмонии и т.н.  Скъпите модели, които зимата не замръзват, а лятото имат /уж/ специален филтър и убиват микробите са рядкост на нашия пазар. Просто не се внасят масово ..... защото струват 2000-3000 лв. Има и на по-ниска цена, за която продавача обещава същите екстри, но аз лично не вярвам. Все едно да ти кажат, че с Мерцедес и със Субаро ще изкараш едни и същи километри преди първата нужда от ремонт...
Чувала съм от приятели, че локално парно с водна риза и котле е много изгодно и като първоначална инвестиция и като месечни сметки. А и в къщи ще се разхождат по тениска цяла зима.

Относно витамините и по-специално фолиевата киселина - това се индивидуални неща и е  редно да слушаш лекаря си, а не предписания по форумите предназначени за друга бременна. Твоя гинеколог е преценил, че ТИ трябва да пиеш фолиева до края на бременността най-вероятно на база на резултати от кръвни изследвания и урина.  На друго майче може да не са му нужни, но това е индивидуално. Аз лично ще пия ФК докрая поради фамилна обремененост.

# 223
На темата за колички аз съм се спряла на два модела на Chicco (засега):

Тази съм я пробвала в магазин и е доста маневрена. Мисля, че Meggyv също беше харесала модела. Струва 550лв, но няма зимен кош  Thinking ....

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 0/products_id/156

Другата, която харесах само на снимка е:

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 0/products_id/803

Не съм я пробвала още. Харесва ми, че има и трите варианта - лятна количка, зимен кош и седалка за кола, а цената е доста по-разумна 850 лв.  срещу 1200 лв. за S3. Естествено трябва да се повъртят гуми на място, да се проверят килограми ..... и дали влиза в багажник на малка дамска кола  Mr. Green

Вие как мислите - доколко ни е нужен зимния кош. Можем ли да минем първите месеци само със седалка за кола, която се монтира на шасито на количката  newsm78 Аз се чудя, ако е много студена зима дали ще изкарвам мишлето на разходки на открито та да ми трябва кош.... Ако е пък топла ... може   да се мине и със седалката+чувалче.... Виж от седалка за кола не бих се лишила. Гледах една позната, която не си купи,  как все търсеше 2ри човек за колата да държи детето на ръце. После като реши, че седалката е необходимост се оказа, че детето е голямо и не може да свикне да стои вързано в колата.... искаше да се изправя и да зяпа през прозорците. Та дайте да разчепкаме въпроса за зимен кош  Thinking

Последна редакция: нд, 06 май 2007, 17:38 от dobra

# 224
Честит празник на всички именнички! Желая ви много здраве и щастие.
Аз за количка въобще не мисля, много рано ми се струва. Ама с интерес ще чета та като му дойде времето да имам предвид изводите на пробвалите.

Общи условия

Активация на акаунт