Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 8 912
  • 312
  •   1
Отговори
# 45
Хелен съжлаявам, 17та гс си е доста напреднало Sad. Аз бихт е посъветвала поне 6 месеца да изчакате, знам какво е, искате да почнете опити отново, но дайте си време на тялото ви да се взътанови, кюретажа доста изтънява лигавицата така че иска си повечко време. Помислете и за изследвания на лигавицата, биопсия, или фемифлор тест мисля че се казваше, да се изключат някакви аномалии на самата лигавица.

Докторката каза, че ако няма проблем в юни ще можем да повторим опита.
До сега не съм имала никакви оплаквания. Редовен цикъл, редовна овулация. Точто 1 месец сме правили опит. Всичко стана бързо какно първия път. Има една подробност, която забравих. Както първия път, така и сега имах Хипермезис гравидарум - тежко гадене и повръщане. Първия път продължи до 9 месец. Сега бях на вливания с вит. В комплекс и нещата се потушиха е не съм повръщала. Също по думите на докторката моя организъм е  несъвместим с материала на съпруга ми. И тялото се бори с новия организъм. Първия път организмът ми не е знаел какво се случва, но този път се е борил с всички сили. Уж след тежък хипермезис често се наблюдавало такова протичане на бременностт втория  път. Но на мен малко ми звучи налудничево това...
Колкото до чакането..6 месеца е прекалено много време...просто в едив момент може просто да се откажа.
Преживях нещо подобно в 18-19г.с. Преждевременно изтичане на водите и предизвикано раждане. След втория цикъл организма беше възстановен, но все пак ми казаха да изчакам с опитите. Докторката каза 3-4 цикъла, а друг ми каза 6 месеца.
Скорошно възстановяване!

# 46
  • София
Е това си е сериозно твърдение, че сте несъвместими. Ако има такива съмнения, макар че на база само предположения не се правят такива заключения е редно да минете през имунолог, има такъв тест и се правят вливки. Причините за спирането на развитието може да са много, може да е нещо с плацентата... така че изкчакайте резултатите. Знам че ти се струва много 6 месеца, но не е така, ще видиш ще минат бързо, тъкмо идва лятото, ще си го прекарате с детето, ще се заредите и на есен готови за нови опити

# 47
Какво означава
Цитат
моя организъм е  несъвместим с материала на съпруга ми.
? Това как е доказано и как смята да го адресира? Имунологични причини обикновено са причина за по-ранни аборти, но и аз бих направила консултация с професор Михайлова.

# 48
Какво означава
Цитат
моя организъм е  несъвместим с материала на съпруга ми.
? Това как е доказано и как смята да го адресира? Имунологични причини обикновено са причина за по-ранни аборти, но и аз бих направила консултация с професор Михайлова.

Обяснението на лекарката е, че моите клетки и тези на мъжа ми са несъвместими..не знам какво точно означава това..и поради тази причина развивам Хипермезис гравидарум. Организма ми разпознава новия организъм, който е носител на клетки от мъжа ми като заплаха и се бори срещу него. Първия път найстина беше много тежко, но имам здраво дете на почти 7 години.
Това с хипермезиса е само предположение... И за лекарката е изненада.. Всичко вървеше като по учебник и бам..без сърдечен пулс няма и 7 дни след преглед...
Чакаме хистопатологията..
Пак ще пиша и споделя, като излезе
Но всички сме в шок просто...

# 49
  • София
Чета сега и не намирам връзка за несъвместимост между партньорите за Хиперемезис гравидарум, та е малко пресилена тази диагноза, ама е хубаво да направиш консултация с д-р Михайлова, няма да навреди

# 50
Съжалявам Хелън! Присъединявам се към мнението, че ако има имунологичен казус - нямаше да има имплантация или нещата щяха да завършват с ранен аборт - това показва практиката, така работят тези специфични механизми. Късните аборти се дължат на инфекции, проблем с плацентата или нещо индивидуално в плода. Не приемайте твърдения, че организмът ви се бори с бебето 17 седмици и накрая ,видиш ли - успял е, за чиста монета. Просто не работи така. Ползвайте време за среща с други лекари, за допълнителни специфични изследвания и за подреждане на емоциите.
Моят аборт беше в 20та седмица, първите 3-4 месеца бяха много тежки емоционално, объркващи и меко казано гневни.
Като спадне адреналина след аборта и случилото ще преосмислите най-вероятно тази потребност да забременеете веднага.
Все още сте в етап на отрицание.

# 51
Съжалявам Хелън! Присъединявам се към мнението, че ако има имунологичен казус - нямаше да има имплантация или нещата щяха да завършват с ранен аборт - това показва практиката, така работят тези специфични механизми. Късните аборти се дължат на инфекции, проблем с плацентата или нещо индивидуално в плода. Не приемайте твърдения, че организмът ви се бори с бебето 17 седмици и накрая ,видиш ли - успял е, за чиста монета. Просто не работи така. Ползвайте време за среща с други лекари, за допълнителни специфични изследвания и за подреждане на емоциите.
Моят аборт беше в 20та седмица, първите 3-4 месеца бяха много тежки емоционално, объркващи и меко казано гневни.
Като спадне адреналина след аборта и случилото ще преосмислите най-вероятно тази потребност да забременеете веднага.
Все още сте в етап на отрицание.

Ще си дам време за възстановяване разбира се..
Просто не искам да отлагам доста, защото просто ще се откажа..
Не мисля, че ще имам сили и време за някакво продължително лечение,изследвания и т.н.
На 34 съм.. имам здраво дете. Просто нещата, ако не стават просто няма да ги насилвам...

# 52
Днес ми е трети ден от вакуум аборт-кухо яйце. Отидох да си взема болничния и исках преглед заради тежест от сутринта в корема. Моят лекуват го нямаше на смяна и ме прегледа негов колега. Задържам кръв и ми изписа 3 по 1 бускулизин и но-шпа. Според него имам 2 възела 2.6 на 3.2. Единият е на предна стена и спирал кървенето. Преди 3 години махах възли и след 6 месеца почнахме опити и след 3-4 месеца забременях. В 5-ти месец изтекли води и отново поява на възел, но когато матката се прибра и възлите намаляха. На 3.03 при установяване на бременост докторката видя възели 4бр. Най-големия с размер 1.2. За по-малко от месец да е пораснал толкова? Възможно ли е? Стресна ме,че нямам време,че съм на 32г. Много неща съм имала- тсх-5.5 (имам терапия), недостиг на витамин Д и желязо (приемам добавки), както и маркери от панела за тромбофилия. Препоръча ми д-р Конова в Плевен. За пореден път светът ми се срива, защото ме гледаше така все едно на мен няма шанс това чудо да ми се случи.

# 53
Днес ми е трети ден от вакуум аборт-кухо яйце. Отидох да си взема болничния и исках преглед заради тежест от сутринта в корема. Моят лекуват го нямаше на смяна и ме прегледа негов колега. Задържам кръв и ми изписа 3 по 1 бускулизин и но-шпа. Според него имам 2 възела 2.6 на 3.2. Единият е на предна стена и спирал кървенето. Преди 3 години махах възли и след 6 месеца почнахме опити и след 3-4 месеца забременях. В 5-ти месец изтекли води и отново поява на възел, но когато матката се прибра и възлите намаляха. На 3.03 при установяване на бременост докторката видя възели 4бр. Най-големия с размер 1.2. За по-малко от месец да е пораснал толкова? Възможно ли е? Стресна ме,че нямам време,че съм на 32г. Много неща съм имала- тсх-5.5 (имам терапия), недостиг на витамин Д и желязо (приемам добавки), както и маркери от панела за тромбофилия. Препоръча ми д-р Конова в Плевен. За пореден път светът ми се срива, защото ме гледаше така все едно на мен няма шанс това чудо да ми се случи.

Няма такова нещо като шанс няма, не се хващай веднага за думите. Повечето като видят нещо не в норма и първото е - ами какво чакаш, то нямаш време. Консултирай се със специалист в репродуктивното здраве. Така се ядосвам като прочета такива изказвания.....

# 54
Планът е да изтече сега кръвта, да се свие матката и започвам търсене на нашия доктор.

# 55
Имам спомен, че нош па не се пие след аборт. И дано АА да се включи да даде яснота за него. Или някой друг от по-вещите.

# 56
  • На изток от Ада
Аа ми каза да пия но шпа след МА.  Когато го изхвърлих вече каза може.

# 57
Моника, моите възли нараснаха двойно и повече даже за 10 г.с. до 6см. Сега са всички под 3см, така че спокойно. Ще се свият. Има момичета родили с 10см възли. Ако имаш субмукозен е за махане, защото расте към кухината и може да се задържа кръв заради това. Нямам представа каква е точно нормата след вакуум аборт, но 3 дни за мен са много малко време, за да се очаква всичко да се е изчистило и да няма тежест или леки болки. И Ношпа и Бусколизин със сигурност не са добра опция поне при медикаментозен. А за това, че на 32г няма време. Тук в темата и форума е пълно с момичета на 40г и отгоре, които още опитват.

# 58
Аа ми каза да пия но шпа след МА.  Когато го изхвърлих вече каза може.
Ясно. Значи не съм го запомнила правилно. Извинявам се, момичета.

# 59
Моника, моите възли нараснаха двойно и повече даже за 10 г.с. до 6см. Сега са всички под 3см, така че спокойно. Ще се свият. Има момичета родили с 10см възли. Ако имаш субмукозен е за махане, защото расте към кухината и може да се задържа кръв заради това. Нямам представа каква е точно нормата след вакуум аборт, но 3 дни за мен са много малко време, за да се очаква всичко да се е изчистило и да няма тежест или леки болки. И Ношпа и Бусколизин със сигурност не са добра опция поне при медикаментозен. А за това, че на 32г няма време. Тук в темата и форума е пълно с момичета на 40г и отгоре, които още опитват.
При първата им поява бяха подробно описание и знаех от кой вид са. Сега ми каза само,че е на стената или аз това запомних.
Факт е ,че след първите изпити хапчета кървене започна , надявам се да не се стига до по-сериозни интервенции, я с тази терапия да се изчисти. В понеделник ще попитам от кои точно имам. Но със сигурност ще се консултирам и с други доктори. От Бургас съм и тук за жалост няма толкова изявени имена. Не че има гаранции, но е факт,че при всички познати лекували се извън града ни отзивите не са добри за нашите специалисти и изследванията ни в града. Днес е лош ден, но няма да се откажа колкото и да е трънлив и труден този път. Благодаря на всички тук, защото само които е минал оттам знае какво ни е.

Общи условия

Активация на акаунт