А ще покаЖЕТе ли СВОите куХНИ - втоРА часТ

• 94 585
  • 583
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Многа са удобни.И понеже у дома не се пуши.Там ми е "офиса".Местя столчето от вътрешната страна ,слагам лаптопа на плота,пускам абсорбатора и си пуша Wink.Аз с такава цел ги и сложих.

# 406
  • Някъде на път....
Katy, столовете са върха!  Peace

# 407
Многа са удобни.И понеже у дома не се пуши.Там ми е "офиса".Местя столчето от вътрешната страна ,слагам лаптопа на плота,пускам абсорбатора и си пуша Wink.Аз с такава цел ги и сложих.

много ме кефят! ще ме ориентираш ли в цени, магазин. може и на лична.

# 408
Мили момичета, разглеждам кухните Ви и въздишам....Надявам се скоро да преустроя кухнята си и се чудя и мая как да събера всичко в помещение 3,55 х 1,80 при наличието на прозорец и врата на тесните стени. Ще се зарадвам на всички предложения от Ваша страна и най- вече от момичета, които вече си имат действащи мънички кухни.

# 409
  • Варна
Emillybg, ще е по-лесно ако дадеш план на помещението или поне колко са широки вратата и прозореца и на какво разстояние са от стените. Какви уреди ще слагаш?

# 410
Ментолка, ще се опитам да обясня така: правоъгълно помещение. Вратата и прореца са срещуположните тесни стени на правоъгълника. Стената, на която е вратата: 40 см. стена,80 см врата + 60  см. стена на комин,която навлиза на 50 см навътре в помещението. Прозореца по същия начин на срещуположната стена: 40 см. стена, 75 см прозорец и 65 см. стена. Embarassedдано да звучи разбрано. Имам го на чертеж в програмата на Alno, но не знам как да го вмъкна тук.

Уредите, които трябва да побера:миялна 45 см, хладилник 60 см и мивка /мисля да вземем 45 см./ на дългата страна на правоъгълника, граничеща с 40-те см. стена на тесните страни на кухнята/в момента изводите на канализацията са там/ и печка 60 см. с абсорбатор от другата страна, до комина.

# 411
Опитах се да кача чертежа в интернет. Да видим дали съм се справила:

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=27050&AlbumId=97936

# 412
  • Варна
И аз се записвам.... предстои ми да обзавеждам ново жилище  състоящо се от дневен трак и спалня и тази тема ми е страшно интересна.

# 413
Опитах се да кача чертежа в интернет. Да видим дали съм се справила:

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=27050&AlbumId=97936

Aми Emillybg, сядаш и рисуваш. Моята кухня се смести в още по-малко помещение от твоето и намерих място за всичко. Просто като си разпределяш работната площ, мивката и уредите гледай разположението да е удобно и да не ти се налага от хладилника до мивката да минаваш кухнята на диагонал. Имаше един сайт със съвети за оптимално разпределение на площта в кухнята. Ще го потърся.
При планирането на кухнята аз бих използвала и пространството зад вратите ( 40те см имам предвид) и бих сложила някой по в-висок шкаф с лавици и вратички например.

# 414
Хехе Elfljo сякаш си ми надничала във вариантите, които си правих с програмата. И да, при вариянтите, които ми допадат най-много съм използвала "проблемните" ми 40 см от врата за да наредя ред с хладилник, миялна, мивка, висока рамка за изтегляне до вратата /евентуално/ така, че от хладилника до мивката се изминава прибл. 45 см. път  Grinning

# 415
Ами да, всяко пространство трябва да се усвои, особено ако става въпрос за кухня. Там шкафчетата, лавичките и чекмедженцата винаги са от полза  Grinning
Не можах да намеря въпросния сайт, за който говоря по горе, но бих те посъветвала да си качиш ако можеш фурната на високо. По-удобно е така печелиш още вдин шкаф под нея, а  ако искаш и над нея. Иначе при стандартния вариант фурна и котлони над нея не се получава.
Ето ти малко материал за вдъхновение http://www.kuechen-quelle.de/flash/
http://www.rational.de/deu/collection/collection.html

# 416
момичета, дайте идеи за аспиратор
ние си взехме Сименс 800 м/куб, около 850 лв, награда за дизайн, много е готин и не е много шумен, промоция за 5 год. гаранция

# 417
Момичета,а някои знае ли голяма ли е ценовата разлика м/у ПДЧ и МДФ лак?Много ми харесва лака,но ако е много по-скъп ще трябва да направя компромис....

# 418
Ех, повъздишах си Wink благодаря за сайтовете. Ако имаш предвид да използвам функционални шкафове - да. Мисля да използвам дори мястото при цокъла за повече дълбочина на шкафа.
За момента печката ми е на другата страна при комина. С котлони е и е стара но ми служи ежедневно и много вярно. Четата ми се състои от 3-ма вечно гладни, ненаситни и претенциозни мъже  Wink Но когато я сменя бих я вдигнала на шкаф а котлоните евентуално ще са на плот до нея. Виждам, че при теб е вдигната и се чудя не нагрява ли съседните повърхности. Не видях къде са котлоните.

# 419
  • Монреал
Момичета,а някои знае ли голяма ли е ценовата разлика м/у ПДЧ и МДФ лак?Много ми харесва лака,но ако е много по-скъп ще трябва да направя компромис....
Разликата е голяма. А доколкото знам, от лака има само червен и е на мин. 300 лв цена на лист. /дано не ви заблуждавам неволно, но така дочух от един мебелист/

Общи условия

Активация на акаунт