Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 13 311
  • 408
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Не мисля, че някой тук може да те консултира за здравословните проблеми. Потърси лекарска помощ и го обсъди със специалисти. Ние тук не сме такива.

Аз имам сърдечни проблеми - имам сериозна тахикардия, имам и  аритмия. Едната клапа не функционира оптимално, а имам и 2 автоимунни заболявания.

Правила съм и 2та протокола на стимулация. Не съм усетила голяма разлика във физическото състояние, но имаше разлика в резултата. Късият протокол ни изкара само една годна яйцеклетка (на 33 години), докато дългият ни изкара 13 години и зрели яйцеклетки (на 34 години).

Имах малко повече дискомфорт на дългият протокол поради повече нарастващи фоликула (имах 16 яйцеклетки на пункцията и 5 см киста, която в последствие се пунктира на пункцията). Следователно беше доста по-некомфортно и имах лека хиперстимулация.

Иначе не усещах много странични ефекти от самите хормони, освен на финала на дългият протокол натежаването в яйчниците и лек проблем с бъбреците.

Точно в този цикъл направихме и свеж трансфер, където имах предвиден фраксипарин поради силно завишените естрадиол и прогестерон (16 извадени яйцеклетки - 13 зрели), на късият нямах. Аз нямам и показание за него - изследвала съм тромбофилия и нямам. Репродуктивната реши да се презастрахова. Ако имаш и предполагаема лека хиперстимулация (което ще се прецени на базата на изследванията на естрадиол по време на стимулацията) ще ти дадат и допълнителна терапия. Има си протоколи за това.

Защо Стаменов е преценил дълъг протокол, никой не може да ти каже - вероятно имаш добър АМХ, който го позволява, иначе не би рискувал. Моето лично мнение е, че резултатите са по-добри при него.

# 406
Дългия протокол края по голям риск от хиперстимулация
И не само това
Отидете на спецеалест
Това не е работа на гинеколог

# 407
Дългия протокол края по голям риск от хиперстимулация
И не само това
Отидете на спецеалест
Това не е работа на гинеколог
На какъв специалист се ходи?
Мислех, че това Стаменов е компетентен да го реши.
Вече съм доста притеснена.
На какъв лекар се ходи за това да се прецени какъв да е протокола на инвитро процедурата?

По отношение на кардиолозите - ходя непрекъснато. Въобще не са запознати. Ако имате някой познат кардиолог, който работи с жени, на които им предстои инвитро - моля, препоръчайте ми го!

# 408
Нямам проблеми със сърцето, но посещавам редовно ендокринолог и не всеки от тях е наясно с инвитро.
Може да проверите кардиолозите в болница Надежда, вероятно е да са по-запознати. В МЦ д-р Калчев също мисля, че има кардиолог.   Специалист кардиолог в медицински център занимаващ се с инвитро доста вероятно да ви свърши по-добра работа.

Общи условия

Активация на акаунт