Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 13 654
  • 417
  •   3
Отговори
# 405
  • Sofia
Не мисля, че някой тук може да те консултира за здравословните проблеми. Потърси лекарска помощ и го обсъди със специалисти. Ние тук не сме такива.

Аз имам сърдечни проблеми - имам сериозна тахикардия, имам и  аритмия. Едната клапа не функционира оптимално, а имам и 2 автоимунни заболявания.

Правила съм и 2та протокола на стимулация. Не съм усетила голяма разлика във физическото състояние, но имаше разлика в резултата. Късият протокол ни изкара само една годна яйцеклетка (на 33 години), докато дългият ни изкара 13 години и зрели яйцеклетки (на 34 години).

Имах малко повече дискомфорт на дългият протокол поради повече нарастващи фоликула (имах 16 яйцеклетки на пункцията и 5 см киста, която в последствие се пунктира на пункцията). Следователно беше доста по-некомфортно и имах лека хиперстимулация.

Иначе не усещах много странични ефекти от самите хормони, освен на финала на дългият протокол натежаването в яйчниците и лек проблем с бъбреците.

Точно в този цикъл направихме и свеж трансфер, където имах предвиден фраксипарин поради силно завишените естрадиол и прогестерон (16 извадени яйцеклетки - 13 зрели), на късият нямах. Аз нямам и показание за него - изследвала съм тромбофилия и нямам. Репродуктивната реши да се презастрахова. Ако имаш и предполагаема лека хиперстимулация (което ще се прецени на базата на изследванията на естрадиол по време на стимулацията) ще ти дадат и допълнителна терапия. Има си протоколи за това.

Защо Стаменов е преценил дълъг протокол, никой не може да ти каже - вероятно имаш добър АМХ, който го позволява, иначе не би рискувал. Моето лично мнение е, че резултатите са по-добри при него.

# 406
Дългия протокол края по голям риск от хиперстимулация
И не само това
Отидете на спецеалест
Това не е работа на гинеколог

# 407
И не само това
Отидете на спецеалест
На какъв специалист се ходи?
Мислех, че това Стаменов е компетентен да го реши.
Вече съм доста притеснена.
На какъв лекар се ходи за това да се прецени какъв да е протокола на инвитро процедурата?

По отношение на кардиолозите - ходя непрекъснато. Въобще не са запознати. Ако имате някой познат кардиолог, който работи с жени, на които им предстои инвитро - моля, препоръчайте ми го!

# 408
Нямам проблеми със сърцето, но посещавам редовно ендокринолог и не всеки от тях е наясно с инвитро.
Може да проверите кардиолозите в болница Надежда, вероятно е да са по-запознати. В МЦ д-р Калчев също мисля, че има кардиолог.   Специалист кардиолог в медицински център занимаващ се с инвитро доста вероятно да ви свърши по-добра работа.

# 409
И не само това
Отидете на спецеалест
На какъв специалист се ходи?
Мислех, че това Стаменов е компетентен да го реши.
Вече съм доста притеснена.
На какъв лекар се ходи за това да се прецени какъв да е протокола на инвитро процедурата?

По отношение на кардиолозите - ходя непрекъснато. Въобще не са запознати. Ако имате някой познат кардиолог, който работи с жени, на които им предстои инвитро - моля, препоръчайте ми го!
В Света Екатерина , там са запознати доста добре .

# 410
Горе долу за колко време след дълъг протокол се възстановява цикълът и овулацията? До сега съм била само на къс и свеж трансфер и идеята за блокиране на цикъла малко ме притеснява. Искам да съм подготвена. Мерси

# 411
  • Sofia
Ние направихме дълъг протокол и след това трансфер. Цикъла ми дойде и беше нормален вендага след като спрях лекарствата след трансфера, понеже беше неуспешен. Не съм имала проблеми с цикъл и овулация след това, а дори имах лека хиперстимулация. Та общо взето всичко си беше напълно нормално. Вече, ако ще замразявате и няма да правите трансфер, нямам идея, но до към 14 дена след пункцията предполагам трябва да се появи, като може и по-рано.

# 412
Горе долу за колко време след дълъг протокол се възстановява цикълът и овулацията? До сега съм била само на къс и свеж трансфер и идеята за блокиране на цикъла малко ме притеснява. Искам да съм подготвена. Мерси

Какво блокиране ще приложите?

Аз започнах дългия протокол на 21ден от предишния цикъл, като поставях декапептип малко над две седмици. През това време ми дойде цикълът на очакваната дата. После започнах със стимулация, пункция и следващият цикъл ми дойде 13дни след пункцията, като не съм приемала нищо. Не съм имала промени в следващите месеци в дължината.

# 413
Здравейте, като един лаик ще попитам, как се справяте с ходенето на работа и на прегледи? За определен период от време ще мога само след 17ч и се притеснявам, че няма как да ходя до болницата.

# 414
Здравейте, като един лаик ще попитам, как се справяте с ходенето на работа и на прегледи? За определен период от време ще мога само след 17ч и се притеснявам, че няма как да ходя до болницата.

Трудно ще е да си уредиш часове само след 17ч. Всички лекари работят на смени. Аз си пускам по половин ден отпуска или довършвам работа после от вкъщи. Не са малко часовете за преглед, ако ходиш първо да дадеш кръв, после да чакаш 1-2часа да излезе резултатът, а после и да чакаш пред лекарския кабинет за преглед. Ако чакаш после и за манипулационната, си отиват едни 2-3часа. Добави и пътя до там и обратно, ако не си наблизо, и си е при мен 3-4часа общо.

# 415
  • Sofia
Моята схема е същата като на Lubanik. Или пускам половинка или доработвам след това часовете, които ме е нямало. Отива си действително по половин работен ден и за мен едно посещение в болницата. Още повече, че сме и извън София и пътувам не малко. Другото, ако успея да ги вмъкна понеделник или вторник докато ходя по София до офиса, гледам да са по-късни часове и направо от офиса да ида до болницата, като не ми се налагат разни схеми да въртя.

# 416
Благодаря Ви!
Живея много близо до болницата, но реших да започна нова работа. Ще го измисля някак.
Пожелавам ви успех 🍀

# 417
  • София
Аз често работя от кофето в болницата или си отработвам часовете както вече са писали другите момичета. За дните, в които имам манипулации си пускам отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт