Хайде,бебета,с термин ЮНИ,приготвяйте се за гушки и прегръдки от ухилени муцуни

• 23 426
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Вчера ходих с една приятелка при доктора в Пловдив да ми пусне изледвания и болничен и т.н. и се оказа,че това се правело само в понеделник,сряда и петък след 2 часа.
Каза,че ще ми вземе кръв от вената и урина,вагинален секрет и секрет от дупето.Това за дупето ме изненада  Shocked
Та в понеделник ще отида да се надупя  Joy така да се каже.
Мен още предния път ми правиха ПКК и урина, ама едва сега се сетиха за секрет от дупето. Но ми дадоха пробата сама да си я "взема" и да я занеса в понеделник. Прилича на малък термометър с памук накрая  Mr. Green
За вагинален секрет не е ли рано  Thinking Както казва Пикола, има още доста време до раждането.

Я да питам вие на какво викате мерене на тоновете? Само на това с колана ли? То не е ли запис на тонове? Мен на всяка ЖК ме слушат с нещо като малък доплер, за 3-4 минути. Но запис не са ми правили.

# 121
  • welcome to the Jungle
Цитат
Точно това е, което казва и моята лекарка. Също така тя ми каза, че групата на бременните, които биха изпозлвали дадено лекарство, е много малка в сравнение с групата на всички останали (небременни) (просто някакъв съвсем незначителен процент) и затова за фармацевтичните фирми е много по-лесно да напишат да не се използва от бременни, отколкото да провеждат тестове или пък да рискуват да бъдат осъдени после... Затова решението дали да се използва дадено лекарство понякога пада върху лекаря... не знам дали добре го обясних, де...
Ей точно това исках да кажа, ама Босилек  Hug чудесно го е направила   bouquet

Да ви питам и нещо друго след като доктора ,който ви следи ви издаде всички документи после какво се прави ?!?!Ходи се в болницата,която ще раждаш ли ?!?! Какво ли?!?! И да ви кажа мен досега не са ме слагали на апарат да записват тоновете на бебето!Това задължително ли е ?!?!

Краси, реално, за да си спокойна ти самата - можеш да идеш до болницата и да попиташ какви са им изискванията за багажа за родилното. В различните болници имат различни искания - да си носиш или НЕ нощница, да носиш или не бебеши принадлежности, памперси и т.н. От друга страна, по съвет на акушерките и моята любима Надя Желева  Hug, е добре да идеш на спокойствие , да видиш откъде е точно входа за родилното и толкоз  Hug. Така, ако тръгнат ускорени контракции и нещата започнат да стават "изнервени", да не се лутате излишно   bouquet.
Иначе аз понеже за втори път ще съм в същата болница - няма да ходя  Mr. Green.

Лаленце, Кики е много права, че тонове се мерят дълго време, а не 1 минутка, както е при Русева. Хе-хе, ма кат сме попаднали на таквъз докторица, ще сърбаме попарата и тва е Ама аз се моля  Praynig бебокът да е добре и да няма проблеми, пък .... И непременно си искай да ти пуска Австралийския антиген и Васермана!!!
Че в болницата като нищо ще те метнат в ИЗОЛАТОРА за липсата на тези изследвания. А там на какво ще се нагледаааш ...аз само от разкази на акушерки съм  #Crazy.

... не съм чула за жена родила секцио заради течение, честно да ви кажа  newsm78 Заради генитален херпес - да, но заради течение - не, така че явно лечението на такива течения преди раждане е успешно  Peace

Кики, притеснителни са не гъбичките, които могат да овапцат бебето, а евентуални бактерии от рода на е.коли, стафилококи и т.н. ТЕ водят до ужасни последствия , а някои и фатални даже... ТА затова докторята се презастраховат с вагиналните свещички и повечето действат "по-добре със свещички, отколкото инфектирано бебе". Ако се докаже бактерия във влагалището - категорично се прави секцио Crossing Arms (естествмено ако няма време за аБ лечение).

svetli, супер информация за кошчетата за кола!!
Аз на тази тема съм маниачка. Компромис мога да направя с дрешка, с разни аксесоари, с играчка, но със столче за кола - НИКАКЪВ КОМПРОМИС! Доскоро бях фенка на Макси-Кози, но сега вече №1 са ми Конкорд.  Порзваме и ще ползваме и двете марки, но ...търся винаги най-доброто  Thinking.
В този ред на мисли, наистина и аз съм на мнението, че зимният кош не става за кола...
НАй-малкото, защото в самия зимен кош няма 5 точкови колани за бебето, при рязко спиране няма как да се прведпази бебенцето вътре...Пък при удар не дай Боже ... не ми се мисли Thinking....

За вагинален секрет не е ли рано  Thinking Както казва Пикола, има още доста време до раждането.
Mr. Green Mr. Green Mr. Green рано ли каза  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 122
  • Варна
Mr. Green Mr. Green Mr. Green рано ли каза  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иййй, ти пък, аз още не съм влязла в 9 месец, остави ме да си мисля, че има мноооого време  Mr. Green
Между другото, док каза, секцио не секцио, след 18 май да спирам магнезия и да хващам улиците по разходки, да ми се тонизират мускулите. Вие имате ли такъв вид указания?

# 123
И на мен много ми помогна гинодактарина/големите  таблетки/Да чукна на дърво вече съм значително по-добре ,дано устискам докрая.Никакъв секс вече ,че мъжа ми може пак да ми ги предаде.Мога да кажа че съм доволна и от Лакалуд фемина интимния душ и мисля да си купя интимните мокри кърпички за през деня.Много и хубаво мирише.А бе цялото лечение дето докторката ми предписа има добри резултати и бебо става по-активен ,т.е тя.Вече и говорим на име.чакаме я с нетърпение.
Момичета понеже всичките сте на различни места неможе ли да влезем скайп и да си лафим.Кажете удобно време и да си организираме една виртуална среща.Предполагам ,че повечето имат скайп.Немога да дойда с вас по разходки ,ама много ми се иска.Повечето се срещате по курсове,в морската градина защо не сега и една виртуална среща да си побъбрим.
който има време и възможност де.

# 124
Момичета, привет отново и от мен!
Днес съм много дейна, сума ти задачи отхвърлих, та сега заслужено заех позиция 'по гръб и краката горе' Simple Smile
Искам да ви питам, софиянки де, да сте виждали някъде аптека за санитарни материали, където да продават подложки за WC за еднократна употреба - от онези, които се намират в тоалетните на някои 'елитни' бензиностанции?! Не ми го побира акъла къде да ги търся, а ми се струва добра идея за МД, все пак там си е мизерничко, а едва ли ще мина без сядане, особено с пресен шев на корема.
Мерси предварително!  Hug

Кетката, виж в Ремедиум  или Лидия Колева на Графа. Peace Едно време от старата ми фирма доставяхме там такива   Hug

# 125
ЛИЛИБОН,какъв документ ти издадоха от очен лекар за раждането? Тази седмица и аз ще ходя и моя гинеколог каза "искам документ"  newsm78 аз съм с лещи и непременно ще се прегледам ,но все пак хубаво е да знам какво да изисквам,знам ,че това най-вероятно ще определи как ще бъде раждането.

# 126
Здравейте коремчета Hug
 Аз два дена бях с разширени зеници и докато ви прочета пак ми се разшириха  Joy. Ама преди да пиша за мойте воли и неволи трябваше да се запозная с вашите.

Та да почна от Лилибон ме беше питала за спалното комплектче към люлката- да отделно си го купих струваше 32 лв. и съдържа дилен чаршаф, обиколници, балдахин, долен чаршаф и възглавничка и ми гарантираха, че е 100% памук на тази фирма спалните конплектчета били много хубави, аз естествено не запомних името на фирмата Embarassed

И аз имам обилно течение, но пробите от секрета бяха добри, т.е. няма гъби и бактерии и не ми предписаха нищо, но то за мен май едва ли ще има значение, защото се оказа, че имам изтъняване на ретината и да е жива и здрава очната ми лекарка, че ме изпрати да ми направят "истински" преглед на ретината и очните дъна та не ме пратиха да си раждам нормално (все пак диоптъра ми не е много голям) и последствията страшни Sick. Та другата седмица ще ходя да ми "лепят" ретината с лазер след това евентуално, ако родя нормални дори да ми се разкъса ретината няма да се отлепи следователно няма да има загуба на зрение. И естествено се сблъсках с поредния парадокс в здравната ни система- здравната каса поемала лазера само на едното око, другото си го заплащаш. В задачата се пита, а тези които не могат да си го позволят  #Cussing out. Все пак природата ни е дарила с две очи и е глупаво да ти покриват разноските само по едното. За мое голямо щастие мога да си позволя да си платя, ако не можех трябваше да взимам решение кое ми е по-необходимо от двете newsm78 #2gunfire #2gunfire

На мен също с някакъв апарат ми слушат тоновете на бебо и то от няколко месеца насам, ама в ЖК съм виждала и другия апарат където те овръзват с коланите и май са две различни неща. При мен на един много пращящ уред ми ги слушат за около 2-3 мин. и толкоз, а една мама един ден я бяха  овързала и си седя дълго там дори като си тръгнах си лежеше още.

Вчера бях на гости на една приятелка, която роди януари месец и ми хариза от тези гащи за еднократната употреба. На нея не са и били удобни и е ползвала само един чифт. На мен ми приличат на шапка за баня само където имат още две дупки за краката и са от една изкуствена материя, която съм сигурна, че много ще запарва.

А и да питам мамите с опит приятелката ми сподели, че е имала проблем с хемороидите след нормално раждане и не е била единствена и останалите 4 момичета в стаята и са имали този проблем. Наистина ли е така, че нямам спомени да сме обсъждали тази тема? И ме посъветва да си взема разни мазила, че било много болезнено. А аз по принцип си ги отглеждам там някъде и от дъжд на вятър ми напомнят за съществуването си  Sick и сигурно едно раждане ще ги извади пак на яве  Sad

# 127
  • welcome to the Jungle
Между другото, док каза, секцио не секцио, след 18 май да спирам магнезия и да хващам улиците по разходки, да ми се тонизират мускулите. Вие имате ли такъв вид указания?

Моят д-р Стаменов ми каза - "Влизаш в 37 г.с. и можем да раждаме бебето, т.е. - спираш всичко". А ако се престрашавате - гледайте тикера ми Mr. Green. Имам магнерот още за 3 дни, докато ДОКИ  се върне от странство и  Mr. Green спирам. Ама дет` вика Светли - има време  Joy Joy Joy Hug

Мамита, чакайте да ви разкажа тая сутрин какво премеждие имах  Crossing Arms. Будя се към 5 и си викам - абе бебока не съм го усещала нещо отдавна ...от преди лягане. Побутвам го...няма реакция.
Обръщам се на другата страна, после ПОБУТ - нема никой  Crazy. Така 10 минутки, след което легнах по гръб. Бутам - ръгам, размествам вече голямото телце - Ъ-ЪЪЪ  Naughty, няма ни движение ни нищо. И очите ми на  Shocked Shocked Shocked.Станах, ходих и пих 2-3 глътки ледена бира от хладилника ( нямаше друго газирано) - и пак няма реакция ( тва вече към 20та минута) #Crazy.
Изби ми студена пот, направих си план как паля колата барабар с багажа, оставям мойте мъжове да спят и заминавам за болницата...
Сядам пред ПЦ-то и продължавам да бутам ( това вече към 30тата минута) и хоп! леко помръдване, ококорих се още повече. Викам си - Е, това е, щото много ми се иска.... Пак бутам - и хооооп още едно помръдване Whistling. Чета си форума, а маликят поспаланко взел, че се събудил мечока му с мечок от зимен сън, и започна весело да подритва  Party. В тоз момент пристига любимият ми мъж и пита какво става, а аз вече усмихната и поотпуснала душицата споделих за премеждието  Blush.
Ама пу-пу!!! Всичко е наред, днес поспаланкото е гимнастик, шава си постоянно и ми е едно веселооооу  Mr. Green.
За целта ходихме до Прасчовата къщурка и купихме дрешките за изписване Whistling. НА АЗИЗ и ЗАХИ  Blush, баткото оги пощури магазина, но намаза сандалки на БАРТ , за малката мишка купихме и непромокаемо чаршафче тип "напикалник"  Mr. Green, че и на бабето му ще трябва сега в процеса на махане на памперсите  Flutter.
Но впечатленията ми от тази "къща" са страхотни!
Поздравления и за милия персонал и за невероятното зареждане, избор, разположение - ВСИЧКО!
Цените също са много добри!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 05 май 2007, 16:44 от Lioness

# 128
  • Варна
В задачата се пита, а тези които не могат да си го позволят  #Cussing out. Все пак природата ни е дарила с две очи и е глупаво да ти покриват разноските само по едното. За мое голямо щастие мога да си позволя да си платя, ако не можех трябваше да взимам решение кое ми е по-необходимо от двете newsm78 #2gunfire #2gunfire

Гери, за убиване са наистина! То бива нелепости в здравната ни система, ама това е пълно малоумие!

На мен очната ми лекарка ми даде обикновен талон, в който е описала диоптрите ми, очното налягане и състоянието на очните дъна, както и заключение, че няма проблеми за нормално провеждане на раждането.

Лъвичке, позната история, всичките явно се шашваме периодично, че бебето не мърда, добре че твоят гимнастик  навреме се е обадил , да не луднеш съвсем.  Simple Smile

Днес, да ви се похваля го ударих на живот, тоест на скитня, пиене на кафе с приятелка и пазаруване. Купих си плат за слинг, сега остана да си намеря халки, купих на бебчо хавлиена пелена на Стеда, купих му стъклено шишенце със силиконов биберон и всичко това, защото тръгнах да купувам подарък на племенника ми Гого за утрешния Гергьовден.  Grinning Междувременно открих и един склад за памперси и козметика на малко по-ниски от обичайните цени, в който продаваха и този израелски прах (как му беше името), дето го хвалят, че бил хубав за бебета.

Прибрах се, и тъкмо връчих  на баткото една тениска, дето му купих днес, той реши да ми се похвали какво сам си е купил и ми цъфна с нови дънки и фанелка. Дааа, пролича си едно бабинско-дядовско финансиране.  Laughing Сега чакам дъщеря ми да се върне от урок по български, че  днес много деликатно ме пита можела ли погледне една фанелка в някакъв магазин и се чудех защо й е разрешение щом ще ГЛЕДА?  Laughing

# 129
  • Варна
Помагайте  Sad Цялата бременност се отървах от запек, но от няколко дни е ужасно  Sad Какво да пия? Вие как си помагате?

Лъвичке, продължаваш да ме подиграваш  Mr. Green Какво да те правя, като си с най-ранен термин в групата? Аз имам да стискам още 2 седмици до 9 м.

Сега да се похваля, най-сетне поръчахме скрин, който ще е вкъщи след 2 седмици (ама че съпвадение  Crazy  Thinking) и почвам да го пълня. Утре мятам да чистя кошарката, че вече съм харесала чаршафи с обиколник, ама няма къде да ги сложа.
И още нещо имам за хвалене - избрахме име на юнака  Party Ама моят суеверен мъж заяви, че околните ще го научат като се роди  ooooh! Мъжка му работа  Crossing Arms

Сега се сетих за още един въпрос - към раждалите вече със секцио. Как се справяхте с хигиената в първите часове? Лежите без да ставате, тече кръв, ходи ви се до WC (това го споменавам, щото моят хирург е противник на катетрите)...  newsm78 И още нещо ме интересува - колко време бяхте на системи след операцията?

# 130
  • welcome to the Jungle
Цитат на: Lilibon link=topic=186929.msg3868259#msg3868259
Днес, да ви се похваля го ударих на живот, тоест на скитня, пиене на кафе с приятелка и пазаруване. Купих си плат за слинг, сега остана да си намеря халки, купих на бебчо хавлиена пелена на Стеда, купих му стъклено шишенце със силиконов биберон и всичко това, защото тръгнах да купувам подарък на племенника ми Гого за утрешния Гергьовден.  Grinning Междувременно открих и един склад за памперси и козметика на малко по-ниски от обичайните цени, в който продаваха и този израелски прах (как му беше името), дето го хвалят, че бил хубав за бебета.
Joy Joy Joy Ей това се казва ден! Също като моя почти  Mr. Green Аз намазах панталони 7/8, ма сама си ги избрах  bowuu, а на Ого му взех и още едни сандалки. Купихме си и смес за Фалафел  Whistling и любимите ми арабски СОМАК и КАЗБАРА подправки, опуках сумати пари по Женския пазар за зарзавати и дреболии  (ама майка ми 3-4 пъти повече  hahaha Money), накрая и хубав курниз си взехме за спално-бебешката стая и нещата заспаха  bowuu

Гери, Светли - като питате за рекламата "А ТИ ИЗАКА ЛИ СЕ " Toilet, ще се включа с пълна сила  bowuu. Аз направо пострадах от предишната бременност-раждане. След раждането ме налегна една мъка, дето по 3-4 дни не се плучаваше работата. И за капак - не хемороиди, а фисури ( цепнатини-рани, много болезнени, които не минават с лекарства, а се шият оперативно) се появиха smile3557. Това всичко, че дебелото черво е провиснало...
Както и да е - пих всякакви лекарства, но формулата е следната:
 - пият се + 1-2 литра в повече течности, най-добре вода;
 - пие се ДУФАЛАК редовно. ТОй е абсолютно безвреден, помага чудесно, но му трябва натрупване. Не само, че не вреди и на бебето, а може да му се дава и на него при запичане. Освен всичко - организмът не привиква към тази захароза;
 - алтернатива на ДУФАЛАК, но в много по-силна степен е чай СЕНА - МАЙЧИН ЛИСТ. Но лошото е, че при него не трябва да се прекалява и като количество и като наситеност и като честота на пиенето... ( ужасно силно действа в началото, а после организмът привиква към него и безобидните не действат). ЗА еднократни и бързи оттапвания става, но в никакъв случай да не се прави силен, защото може да предивзика контракции Naughty;
 - добра алтернатива е рициновото масло. То също се води безвредно, трябва да се пие не повече от 45 дни обаче  Thinking. Лично моят гинеколог ми каза - при проблем само ДУФАЛАК!
 - има и други на Дуфалак подобни лекарства, зная, че и за бременни има някакво, но не съм ги пробвала. Дуфалакът ми действа добре ( засега) и го предпочитам, а и наистина е абсолютно безвреден.

Тези проблеми с РЕКЛАМАТА  Joy са на хормонална основа, има забавена перисталки. Проблемите с "А ти иза #Cussing out ЛИ СЕ?" са предимно физиологични, но също може и да са хормонални Thinking. Моят съвет и към двете ( щото съм докторясала на тая тема, какви ли не изследвания не ми правиха със съмнения даже и за рак на дебелото черво  Sick в продължение на 1 година), та пийте редовно Дуфалак ( или сродните му лекарства, но непременно да са със сходни съставки!) и продължете процедурата поне около 1 месец след раждането. При самото раждане също има проблеми с Рекламата, особено за мамите със секцио.
Та с каквото можах, май помогнах. Ако искате - питайте и повече, на следващото включване мога и с термини да обсъждам проблематиката  newsm51

Лъвичке, продължаваш да ме подиграваш  Mr. Green Какво да те правя, като си с най-ранен термин в групата? Аз имам да стискам още 2 седмици до 9 м.
Светли, мила, не те бъзикам, стига си  Mr. Green tooth  newsm18. А ако взема да родя на термин, а? stork-boy

Последна редакция: сб, 05 май 2007, 18:57 от Lioness

# 131
  • Бургас
Момичета честито ви първо ЮНСКО-МАРТЕНСКО БЕБЕ ДА Е ЗДРАВО, ПАЛАВО,ЛАКОМО И НЕПОСЛУШНО.
Прегръщам ви силно всички и много се вълнувам заедно с вас (връщтате ме към едни от най-прекрасните моменти в живота ми.Очакването на големия миг.)

Пожелавам ви всички да гушнете по едно прекрасно здраво бебе.

Целувки и успех

# 132
Да се отчета набързо и аз преди да сте се паникьосали за мен Grinning
Жива и здрава съм,ама правя тук опити да предизвикам интелектуални контракции,защото спешно трябва да родя няколко проекта докрай. До сега само ги носих в главата си Simple Smile
Ма стига родилен хумор, я да си се оплача...
Lioness,каква паника ме хвана мен като ден и нещо не я бях усещала да се движи или се движеше,но много затруднено.Паникьосах се,защото при априлските мами четох,че това се случва не повече от седмица преди родилните контракции. А аз ще успея да предам проектите най-рано до 15ти май,та загубих ума и дума от паника. Не смея като теб да я побутвам, щото нали е дама...да не свиква,но и пуснах рап и тя живна. Усещам че ще има проблеми с двама родители заклети рокаджии Thinking

Та,загубих се, но от няколко денонощия вече чертая и направо не знам къде се намирам. Стискайте палци да се справя,защото сега наистина се нуждая от подкрепа всякаква.
То това,разбира се,не е всичко.Последният път като ходих до университета, не знам какво се случи,но като тръгнах да се прибирам и нещо много чувствително около яйчнико-пикочните области започна да се опъва.Нещо като да ти се пишка ужасно, ама много чувствително, не можех да ходя почти. Предположих че голямата юнска глава вече не знае къде да се свре, но някоя от вас ако ми обясни какво би могло да бъде ще черпя не само виртуално.

Иначе,скъпа svetli ,слушай я Лъвицата,тя знае какви ги пише.Ама все пак и аз да се включа:повече плодове и зеленчуци, растителни мазнини,кисело и прясно млекце...Понамали тестените неща и особено хляба...по-добре го замести с картофки ( пак в умерени количества). Движи се много, има едни кючеконапомнящи упражнения за раздвижване на дебелото черво(  Laughing).
А иначе-аз имам една рецепта за "спаначена крем супа" за много смели или много закъсали: Задушавам си спанак с водичка (ако си любителка може малко масло),посоляваш го,за да не е съвсем гаден на вкус (цвета му е достатъчно подтискащ), после пасираш докато е топло. Понеже наистина изглежда гадно можеш да си приготвиш и задушени морковчета, царевица и други зеленчуци според цветовете, които мислиш,че ще ти направят манджата по-красива. Сложи ги отгоре като украса, но ако искаш бърз ефект-гледай да е повечко супа. Хапни я докато е топла и си хапвай в големи количества, защото спанакът е богат на желязо, пък и с термична обработка му убиваш някой и друг нитрат. В умерени количества действа благодатно и на хората с нормална перисталтика. Поне набавя малко желязо.

Последна редакция: сб, 05 май 2007, 20:16 от dimitriana

# 133
Сега чакам дъщеря ми да се върне от урок по български, че  днес много деликатно ме пита можела ли погледне една фанелка в някакъв магазин и се чудех защо й е разрешение щом ще ГЛЕДА?  Laughing
Joy Joy Joy

За запека, и аз да се включа в отбора на Дуфалака  Peace Но честно да ви кажа, най ми помага да си нарежа един леген маруля, с малко зехтинче и балсамов оцет, солчица, абе вкусничко да е, пускаш някъв сълзлив филм да ти отвлича вниманието и не спираш да преживяш, докато легена не се опразни. Малко кравешка работа, ама работи безотказно  Peace

.. има едни кючеконапомнящи упражнения за раздвижване на дебелото черво(  Laughing).

ох, днес ще ме уморите  Joy Joy Joy

# 134
един леген маруля, с малко зехтинче и балсамов оцет, солчица...
Блага работа! Който е казал,че "без зор хубаво няма" не е бил достатъчно изобретателен Grinning
Притеснява ме само тоя дето каза, че от клавиатурата ни скоро ще израстне ябълка, щото се пише прозорлив, а аз така и не се научих да ашладисвам. Wink
Ох,как ми липсваше,Кетка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт