АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 677
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
  • София
marini не се е забутало съобщението ти, ама на тъпата тема не могат да се правят корекции, та в следващата. Да ти е жив и здрав сина!

# 136
Някой по-нагоре беше питал за стимулиране на кърмата, както вече са написали момичетата най-добрия начин е често слагане на цицата, и никакво дохранване с АМ. Дори и в началото да има усещането че кърмата не достига постепенно ще почне да се пълни гърдата, поне при мен имаше ефект, да чукам на дърво. Иначе от помощните средства - задължително поне 2л течности на ден, за предпочитане вода и билкови чайьове, сурови ядки, много плодове и зелечуци.  Някои казват че е добре да се пие бира и боза, но нашата педка го отрече, а и аз не съм фен на двете напитки.
А аз да ви питам за водата, малкия не пие почти никаква вода, едвам успявам да му изплакна устата след ядене, а от болницата ни казаха поне 125мл вода на ден, това при нас обаче е мисия невъзможна newsm78, вие как сте с пиенето на вода?

# 137
Върнахме се от консултация. Бебка е порастнала с 4 сантиметра и за първия месец е наддала около килце. Биха й ваксина - противохепатитна. да се коригирам от вчера относно ваксините - не съм разбрала лекаря и той мен - каза да купим и ние поливалентната, за да не се боцка детето пет пъти. струвала около 63 лв. и се разпространявала от търговска лига. не запомних името, защото лекарката ще я купи и ние после ще й дадем парите.

за масажите: започваме ги и ние. масажиране на ръце, крака, коремче по посока на часовниковата стрелка и от двете страни на гръбната. упражнения за лазене също ни каза да правим - бебето е по корем, леко побутвате крачетата и то се опитва да се придвижи напред.
кажете каква е тази гимнастика против локсация на ставите?

# 138
момичета пристигна ми инфакола от гърция. изчетох всичко което сте писали за даването, но сега като го отворих нещо не мога да разбера. писали сте га се стисне 2 пъти пипетата ами аз като я стисна веднъж тя се пълни и после като повторя се празни и пак пълни. 2 пъти ли да и давам или като се прави това със стискането пипетата поема повече. извинявам се ако въпроса ви се струва глупав но.... иначе разбрах, защо трябва външно добре да се изцеди пипетата   Laughing понеже видях колко е гъсто и доста от лекатството остава полепнало от външната страна . благодаря предварително за отговорите

# 139
Здравейте и от нас за днес!
Бяхме малко по инаституции да си подадем документите за еднократна помощ, да оправим и болничния, че са върнали този за първите 45 дни,а аз си чаках вече паричките,ама ще си почакам май още месец....нямам думи, но не искам да се ядосвам за глупости и неща, за които нямам вина.
Масажи и гимнастика. Като за начало,трябва да се различават двете.Масажите започват по-рано, за да подготвят мускули, сухожилия и ставичките, един вид разгряване(след 10тия ден), а гимнастиката след 1 месец, като продължава до към 2 годинки и при всеки период е различна. В албумчето, където са ни коремите бях сканирала от една книжка, обяснено е подробно защо и как се правят всичките упражнения има и снимки,а също така и Алекси беше снимала от нейната книжка за гимнастика. Ние правим масаж на крачетата кажи-речи при всяка смяна на памперса, лекичко разтривам ходилцата по посока на часовниковата стрелка, после пръсеца и бедрото.Масажът винаги се прави от вън на вътре, т.е. от най-външната част на крайника. До днес не ни беше паднал пъпа и ме беше страх да я сложа по корем, но днес и това ще правим, в началото е хубаво да се поддържа главичката с два пръста, коремчето също лекичко се разтрива, това помага на червцата да функционират по-добре, а според мен и при колики няма да е лошо.

# 140
а да и още нещо. пратили са ми музикална играчка за леглото на  fiher-prise те не бяха ли от скъпичките  newsm78 нещо не мога да отворя сайта им да видя. интересувам се защото не ми се искаше да дават много пари за тази покупка и направо ми е съвестно ако са платили много за нея

# 141
  • Beyond the Frontiers
здравейте и от нас
честито на всички мамчета   bouquet  bouquet  bouquet

за раждането няма да разправям, че правя конкуренция за класацията за най -дълго раждане, а и си умрях на ината без всякакви упойки да е ...... ама мина вече.

иначе бебока е ок - е имаме си колики и пъпчици по лицето - въобще пълна програма  Mr. Green Heart Eyes ама това да ни е проблема  Joy

нацелувайте всички бебоци от мен  lovekiss lovekiss lovekiss Kissing Heart kiss

# 142
Весе, за Инфакола като я напълниш пипетката в устата да стиснеш 2 пъти, може би това имали в предвид другите момичета, аз поне така правя.  Peace За игчките на Фишър прайз - да скъпички са, но си и заслужват, защото са страшно хубави - играчката на Илит е на Фишър и струва мисля че към 150 лв. Peace
Гледам, че никой не ми отговори, кога водихте и кога смятате да водите бебетата на ортопед ?
Thinking

# 143
  • София
Мами според вас това, че бебето спи между две хранения и дори трябва да го будя, за да яде, а не кара жълтеница, значи ли, че успява да му стигне кърмата или не е гаранция  newsm78
Да ви кажа нещо важно за НОИ!!!!! Преведоха ми парите за частта от 45-те дни, които попадат в месец март. Страшно малко бяха и след като звънях и проверяваха, се оказа, че има някаква програмна грешка при тях. Не съм единствения случай. Програмата им не смята вярно- пропуснала е да вземе обезщетенията за януари и февруари при изчисляване на базата и след 10 май ще преизчисляват и ще превеждат разликата. Казаха, че и при други жени не е сметнато вярно. Да не се ошашкате като мен- аз тъкмо бях в болницата като го установих това и се бях облещила, че много малко пари. Викам си как ще я карам така 10 месеца с тези доходи.  ooooh!
Иначе вчера се изтеглих и съм с 3 кила повече, отколкото като забременях, което е успокоително. Дано не се ошишкам сега.
Имам време да пиша, че майка е на гости  Crazy

# 144
Весе, за Инфакола като я напълниш пипетката в устата да стиснеш 2 пъти, може би това имали в предвид другите момичета, аз поне така правя.  Peace За игчките на Фишър прайз - да скъпички са, но си и заслужват, защото са страшно хубави - играчката на Илит е на Фишър и струва мисля че към 150 лв. Peace
Гледам, че никой не ми отговори, кога водихте и кога смятате да водите бебетата на ортопед ?
Thinking
страчи, не съм видяла, че питаш
педиатърката ни каза, че следващата седмица ще ми даде направление за ортопед - значи е време да ходим

# 145
 атрачи и аз още не съм ходила на ортопед така че не мога да ти отговоря
 а ингакола като я напълня пипетата с едно стискане и с едно ще я изпразня в устата на бебето така че дилемата поне при мен с дозата си остава. преди всяко кърмене се дава нали?

# 146
оф колко неграмотно съм писала в горния постинг повтарям че не ми се разбира нищо  Embarassed но така ми се спи. снощи изпращах мама за щатите и сега ми е криво и мъчно

страчи и аз още не съм ходила на ортопед така че не мога да ти отговоря
 а инфакола като я напълня пипетата с едно стискане и с едно ще я изпразня в устата на бебето така че дилемата поне при мен с дозата си остава. преди всяко кърмене се дава нали?

# 147
  • София
Страчи по принцип се ходи на ортопед след 40-тия ден, ако няма друг проблем. Моята е родена с позиционна озкривяване и отидохме веднага след като успяхме да я запишем официално при личния лекар за да ни даде направление. Слава богу се оказа, че е само от положението в което е била в корема, не е нещо по ставите, само гащички трябва да слагаме и вече се оправи поне според моя лайшки поглед  Hug

# 148
Страчи, на ортопед ходихме към 40-тия ден и той ми каза че при навършване на един месец трябвало да се направи първия преглед, за да може ако има някакви проблеми да се действа на време и с най-безболезнените методи.

А за упражненията - то реално е едно - крачетата се свиват в колената към коремчето и този позиция коленцата се натискат на вън стремейки се да стигнат до плота. Така по 10-15 натиска 3-4 пъти на ден.

# 149
Момичета - тенкю за отговорите  Hug
Весе, преди всяко ядене се два или поне така пише, но аз не го правя, защото Мая напоследък има странен график - яде през 1 час примерно 3 пъти и после спи 5 часа, та през ядене и го давам, да не се натрупва.  Peace
Зазу, след като бебчо спи, значи не е гладен, а има нужда спи. Аз Мая не я будя да яде. Когато е гладна сама си казва. Бебето не може да стои гладно, това си е инстинкт, така че не се притеснявай Peace
Аз да ви се похваля - Мая заспа снощи, след 2-3 часа рев, в 1 ч. и спа до 7ч. сутринта  Mr. Green после яде и заспа към 8ч. до 12ч., дано да се задържи така, поне през нощта да спим. Но пък за сметка на това през деня беше
#Crazy

Общи условия

Активация на акаунт