Скорпиончета,стрелци - през НОЕМВРИ ще ги видим ний:)))

• 13 888
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Пак въпрос за ЖК.Аз не съм при частен гинеколог и последния път, когато ходих и сках да видим бебо на видеозона гинка ми каза"Ехх,само си гърмиш пътите за видеозон.." newsm78 Така и не я питха колко пъти имам право.При вас как е?

# 91
  • Pierrefonds, CA
Оф, омотах се. Търся един сайт, който е за лекарства, съвместими с бременността. Трябва ми да си проверя лекарствата за сенната хрема. Моля ако някой е попадал на него да ми каже адреса  Praynig 

юл4е, мисля че това е сайта , който търсиш  http://safefetus.com/Search.asp

# 92
Ditta, одеве на tedi@az писах ,че по принцип безплатните прегледи с УЗ са 2-3.Някои лекари гледат всеки път с УЗ ( като моята например),а и според мен така им е по-лесно и сигурно, че всичко е ок.Всъщност не виждам какво им пречи ( освен желанието им)-апаратите ли си пазят,к`во ли????????Но не се учудвам вече от нищо !Защо да гледат безплатно,като може да гушнат 20-30лв. за 5 минути.И това ми било хуманна професия!!!Безобразие! newsm11

# 93
  • София
Това е от сайта на НЗОК. Пише, че е за миналата година, но щом няма ново, значи важи и за тази година.
http://www.nhif.bg/downloads/06-Prilojenie-2007-19-01-2007.doc

Хубаво е да го имате не само за бременността, но и после да знаете какво се полага на дечковците.

В края на документа са таблиците, в които пише от какво се полага на бременните през периодите на бременността.

# 94
За видеозоните според мен си зависи от лекаря.Моята ме гледа всеки път и никога не е казала нещо.Тия дето се оправдават са за #2gunfire

Я да споделя нещо интересно с вас за определяне на пола на бебетата.То важи обаче само за мами имащи вече детенце.Знаейки месецът на зачеването на последното ви детенце(примерно то е момиче) започвате да броите месеците т.е. следващият месец ще бъде момче,по следващият момиче и така докато стигнете до месецът в който сте заченали вашето следващо бебе.Казаха ми че това бил 100% сигурен метод,на мен ми се пада мъж Mr. Green
Вие сте сега,и особено Галка с двамата юнака да каже дали и излиза вярно за второто детенце Grinning
Дано съм успяла да обясня,ако не пак ще опитам Wink

# 95
Дес,а няма ли друг по нормален и научно обоснован нначин за определяне на пола? Не бебешки калкулатори де newsm78

# 96
Eli===, много ти благодаря   bouquet

Дес, аз съм кърмеща бременна и нямам мозък да следвам тия указания  Mr. Green Оплетох се още по средата. Иво е роден април, следващото бебе е заченато на 8 март  Mr. Green с термин 30 ноември. Какво излиза да бъде? Ако се пада пак момче, не ми отговаряй  Crazy

Ауу, момче се пада. Не ща пък.

Не открих нито едно подходящо лекарство за сенна хрема. Тази година ще се мре.

Последна редакция: пт, 04 май 2007, 20:55 от юл4е

# 97
Здравейте момичета,
Аз също ще раждам през ноември, втора бременност ми е. Редовно ви чета, но не съм много по писането, затова не се регистрирах. Сега обаче се изкуших да ви напиша по повод на болките. Аз миналата седмица направо се побърках от болки - долу ниско, в кръстта, къде ли не и много се шашнах, защото при първата бременност нищо подобно не е имало. Звъннях на акушерката - тя напълно ме успокои, каза, че при втора бременност болките дори в началото били нещо съвсем нормално заради разтяганията или нещо такова. Притеснително е, когато болката не спира и е само на едно място - примерно от едната страна ниско. При мен, в интерес на истината, като легнех всичко минаваше. Допълнително се притесних и защото до този момент не ми се гадеше, а миналата седмица дори повърнах и нон-стоп имах отвратителен горчив вкус в устата. Слава Богу, тази седмица тези проблеми поотшумяха, а и за първи път видяха бебето на видеозон (аз съм във Великобритания и тук гледат рядко) и всичко му е ОК. Не е гаранция, че няма да боли пак, но просто исках да ви успокоя, че е нормално, ако болката не е непрестанна или съпроводена с кървене. Успех и здрави бебчета на всички. Ще продължавам да ви чета с удоволствие.

# 98
Здравейте момичета!Дес,веднага почнах да смятам като ти прочетох поста Simple SmileИ ако доктора е прав ,че съм заченала март,ми се пада пак момче!!!Дано съм хванала последните дни на февруари Simple SmileSimple SmileИскам госпожица този път Simple SmileПоздрави на всички!

# 99
Здравейте момичета, от доста време чета форума за ноемврийските мами. Даже се регистрирах при Дес. Благодария ти Дес за барзото прибавяне в списъка  Hug Това ми е първа бременност, а терминът ми е на 28 ноември. Много съм щастлива, но вчера радостта ми беше помрачена от кафяво кървене.
Ходих на лекар и той ме успокои, че все още си имам бебе  Grinning Изписа ми лекарства и дано успея да ви се похваля ноември месец  Party 

# 100
           vivi2 недей да се безпокоиш....и хвани се усмихни 5-6 пъти,не един.Според мен трябва да си позитивно настроена.Това си е твойто бебе и никой не може да ти го вземе! Simple Smile  Аз така си мисля за моя бебок,постоянно си му говоря,държа си коремчето и го галя и само се карам на татко му като ме ядосва и го заплашвам,че ще му кажа всичко на бебо Simple Smile Simple Smile
           Така,чееее ноември ще СЕ ПОХВАЛИШ !  Hug

Ох...аз да ви кажа,знам,че някой може да ме упрекне...ама в събота(другата) си взимам котето.Подготвила съм всичко - да седи в изолатора (при майка ми) една седмица след като го вакиснират.Купила съм всякакви препарати,талетни,ръкавици... и в понеделник ще имам телефонен разговор с гениколога ми да ме инструктира.Просто не можах да се сдържа.От 3 годишна съм отгледана с котки...и нямам коте от 6 месеца.Станала съм зинервена и се побърквам...смятам,че е по-добре за бебо да съм спокойна Simple Smile  Една приятелка на майка ми,лекарака,и казала,че най-вероятно имам имунитет и няма да има проблем...

Тая нощ съм сънувала ...онова нещо дето казах,че ми се яде (няма да го споменавам...за да не ви се дояде и на вас) ....Направо не знам какво ще правя вече.Никога не съм била толкова пощелива.
           А...я ми кажете,къде са другите калкулатори за изчисляване на пола?   bouquet

# 101
Привет ,момичета!Как сте?Растат ли коремчетата?Мислех си,че моето е нормално голямо (защото и първия път беше така),но на останалите им е мнооого чудно.Особено вчера щях да падна от смях - виждам една позната и ме пита :Кой месец си?Аз като и отговорих ,тя вика :нее,нещо си се объркала сигурно!Не може да е тъй! smile3532Всичко е добре ,няма гадене,но като съм права или вървя - ужас!Боли!Според мен няма логика първият път да няма болки, а вторият да боли. newsm53

# 102
Благодаря ProstoAz за подкрепата. И аз си говоря на бебчето, а баща му постоянно си го целува и го пита дали расте  love001

Вчера си направих изследванията и платих 2 лв за манипулацията и 4 лв. за кръвната група.
Сестрата, която ми взе кръв каза, че честичко ще се боцкаме и аз се стреснах, защото ми става лошо при боцкнето  Confused
Някой знае ли за какво ще трябва да ми взимат честичко кръв  !? Thinking

# 103
ПростоАз, това, че си живяла с котки, не е гаранция, че си карала токсоплазмоза. Аз живея с котки от 12годишна и не съм карала. Правилото е много просто - почистваш веднага, след като котката си е свършила работата и сменяш пясъка нацяло (ако сте със сандъче - ние не сме, мацата си върши работата в банята и после веднага се чисти и мие с препарат). Не трябва да престоява, защото тогава се  развиват микроорганизмите. Най-добре е даже ако някой друг чисти, не ти. Всъщност съм чела, че да ядеш недобре опечено месо е много по-опасно от това да имаш котка вкъщи по отношение на токсоплазмозата.

Виви, аз имах кафяво течение първата бременност (края на втория месец). Даже влезнах в болница. Щом са ти казали, че бебето е добре и има пулс, значи всичко е наред. Изследванията са най-разнообразни и наистина се правят доста често. И аз мислех, че няма да ги понеса първия път  Mr. Green Ще ти взимат кръв поне 3 пъти през цялата бременност и отделно при раждането. Ако си пускаш и някои допълнителни изследвания - също ще ти вземат кръв. Носи си шоколад или вафла (но на самите изследвания трябва да си гладна, ако изследват кръвна захар - тя се прави 3 пъти мисля) и ходи с придружител. Значи най-обще се прави кръвна група (веднъж), васерман (веднъж), спин (веднъж), хламидия (веднъж), рубеола (веднъж), токсоплазмоза (веднъж), време на съсирване (веднъж), пълна кръвна картина (3 пъти), кръвна захар (3 пъти), тест на Кумбс (ако си отрицателен резус фактор - 3 пъти). Освен това има трипъл тест (за вродени аномалии) веднъж 17-18 седмица и още един тест около 13 седмица (за синдром на Даун). Това е, което помня от предишния път, но може и да пропускам нещо. Урина се носи пък всеки месец, а 9-я месец - всяка седмица.

# 104
Ам...юлче да и аз знам за това с акото...но ракъвиците за които споменах са купеник,защото няма кой друг да чисти...Sad но ще внимавам и ще се пазя.Знам и че не трябва да я целувам много много... ще се сдържам,но искам да си я гушкам.
Та това ми е известно...но виж интересно ми е за трайното отстраняване на ноктите.Знаеш ли нещо? Болезнено ли е и голяма ли е травмата? Мъчно ми е да си го помисляя дори,но бебо като се роди все пак предпочитам да няма нокти.

Общи условия

Активация на акаунт