Априлски книжен клуб - 2026

• 1 513
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Значи остават две опции: "Аз още броя дните" или "Брулени хълмове".

Някой иска ли да пусне анкета или да се преброим тук набързо?

Аз съм за "Аз още броя дните" като първа опция. Но бих чела и втората ако мнозинството надделеее.

# 16
Аз съм за Брулени хълмове. По-интересна ми е от двете, а и аз я предложих.

# 17
  • в сърцето на един мъж...
Аз нямам претенции, и двете съм ги чела. Анкета трябва да пусне или модератор или Инфи. Няма как ние да я пуснем.

# 18
  • София
И аз съм пас за тези две, тъй като съм ги чела. Wink

# 19
Как знам, че е време да пусна анкета? Голямото се разболява. По календар. Всеки месец в началото на месеца. Намерих мозък да пусна анкетата преди средата на месеца, броя го за успех.

Анкетата е жива до сряда вечер.

На Зейди Смит намирам "Бели зъби", но не съм запозната, ако някой я е чел може да каже дали да я пишем в списъка за другия месец Simple Smile

# 20
Благодаря за анкетата!  (Изобщо нямам представа как става пускането на анкета.)

"Брулени хълмове" съм чела много отдавна. Сега новият филм възроди интереса към книгата. Не се почувствах изкушена да го гледам.

"Бели зъби" не съм чела, но подозирам, че няма да се хареса универсално тази авторка.

Последна редакция: пн, 04 май 2026, 00:06 от Cool_Cat

# 21
Гласувах за Хълмовете. Предложих я точно заради новия филм, който гледах и ми хареса, въпреки че по спомени се разминава с книгата и затова исках да си я припомня. Нямам против Бърдаров и ще чета и нея, ако спечели в анкетата.

# 22
Не знам дали "Брулени хълмове" се намира на български електронно. Мисля, че я има на английски.

Не гласувах за нея, но започнах да я чета. Чела съм я много отдавна. Книгата е култова, с многобройни фенове в цял свят и с многобройни интерпретации (дори четохме една съвременна тук в клуба скоро). Ще ми и е интересно да видя Вашите мнения, дори и да сте я чели в друг момент. 

# 23
Аз я имам на хартия и също вече я чета. 1/3 съм прочела вече, но мога да кажа, че новата филмова версия е много далеч от истината. За мнение за книгата, като я завърша.

# 24
Мен коментари за новия филм от хора, които харесват книгата, ме отказаха да го гледам като излезе. Аз не си падам по сестрите Бронте толкова, така че филмът ми беше безразличен. Но след като прочета книгата съм решила да го гледам.

Ако искате, ще споделим коментари и за филма в темата. Видях, че e вече на HBO.

П.П. Не се учудвам за разликите между филма и книгата. Модерните продукции оригиналничат--не винаги по добър начин--и търсят сензация.

# 25
Миналата неделя го гледах по HBO, а февруари и на кино. Общо взето е съчинения по картинка, но на мен въпреки това ми хареса и не съжалявам, че го гледах. Марго Роби е кукличка и заради това, че е продуцент, екранизацията е доста захаросана. По-натам може още да коментираме, нямам против.

# 26
  • в сърцето на един мъж...
Има я електронна Брулени хълмове

Аз още не съм я почвала, но най-накрая дочетох Вергезе - "Заветът на водата" - мога само суперлативи да напиша. Определено пише страхотно и много увлекателно и дори медицинската тематика не ме подразни или да ми досади. Героите му са интересни, пълнокръвни образи - не очаквах такъв завършек на историята, но се досещах, че има нещо, което ни е спестено. Интересна ми е историята на Индия, както и традициите и бита им. За мен от тази гледна точка беше доста опознавателна. А също така и за различните проблеми, които имат. Не знаех, че Керала е комунистическа, а и изобщо не съм чела някъде, че социализъм/комунизъм са имали почва там. Както и за движенията на наксалитите - борците им за свобода и равенство. Та мога с удоволствие да я препоръчам на тези, които са я пропуснали. Една мисъл много ми хареса:

"Не създаваме деца, за да се сбъднат мечтите ни. Децата ни позволяват да се освободим от мечтите, които не е писано да се сбъднат"

# 27

Общи условия

Активация на акаунт