Политиката на България - епизод осем

• 402 104
  • 18 120
  •   34
Отговори
# 16 005
Сега пък от глад и студ ще мрем. Опорка след опорка. Ако все пак го вярвате, обърнете се към виновниците - сглобковото правителство и това на Желязков. И най-вече към бившите финансови министри, които ни докараха дотук: Асен и Теменужка.

А това как ще мрем от глд и студ идваше точно от вас. Спомняме си 2022г.
Така е, но нямаше общо с бюджета, а с газа. Да не забравяме, че тогава точно Урсула ни съветваше да намалим парното, да си купим одеяла и по-рядко да се къпем. Щом помните добре, трябва да си спомняте и това 🤷
Контекстът сега е различен и е смешна страшка, че ще умираме от глад заради този бюджет.
Ако все пак се случи, ще е заради Асен и Теменужка, управлявали в редовни кабинети с пълни правомощия да бюджетират, вземат заеми и лъжат за разходи и дефицити.
И какво стана с газта? Аз самота не знам, защото не съм специалист. Но помня, че си ми беше топло и не по-скъпо. И че никой не си посипа главата с пепел, че е лъгал нагло и плашил хората с лъжливи страшки. Аман от лъжливи и нагли тези. На които хората все още се връзват, за съжаление.

# 16 006
  • София

Новият обединител JoyJoyJoy

А супер Кандев къде изчезна? Скоро не съм го мяркала из ФБ - чак започна да ми липсва Rolling Eyes
Забравих вече кой, но каза, че по голям шанс този тандем ще има с Кандев кандидат президент, Гюров за вице.
Никакъв шанс нямат, както и да ги местят. Дори и за балотаж 🤐

# 16 007
автоматизмите добре, но капиталовата програма, издръжката, някои разходи за заплати? Това са си техни увеличения, те са ги решили. За тях питам.
Какво е вдигнато в капиталовата? Ама цифром,  защото в публичното пространство разбирай сайта на МС в публикувания бюджет капиталовите са 1.6 милиарда Joy В бюджета също така няма перо издръжка. Има разходи за персонал. Искаш ли да да ти смеля данните от бюджета и ти да ни споделиш къде може да се съкрати нещо...за тази година.
П.с. Василев работи доверчивите като умишлено изкривява ... опа сервира числата по доста "иновативен" начин за да държи мотивацията на високи нива

# 16 008
  • София

А супер Кандев къде изчезна? Скоро не съм го мяркала из ФБ - чак започна да ми липсва Rolling Eyes
Забравих вече кой, но каза, че по голям шанс този тандем ще има с Кандев кандидат президент, Гюров за вице.

А, не - предпочитам Гюров. Поне е хубавец. И без това розовите така окастриха правомощията на президента - поне да е хубав, че иначе съвсем ще се чуди човек за какво ни е. Тъкмо и той, и неговите хора отблизо да видят какво сътвориха от зар да ограничат Радев Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 18:38 от Lady Cassiopeia Duval

# 16 009
  • Буркина Фасо
А аз съм възмутена ,че  от сега се говори,че дългът следващите три години ще стане 50 милиарда и че ще теглим по 10 милиарда на година .Какво налага това?Друго не прогнозираме и реформи няма,но сме готови с дълга.От там ще храним олигархията!
нали за това ждрапаха ЕС и нашите им пригласяха - падане на валутния борд. след това ще дойде светлината в тунела ни. има свободни пари в Европа и трябва да ги раздвижват. тегли народе заеми с ниски лихви !!! Simple Smile

# 16 010
  • София
А аз съм възмутена ,че  от сега се говори,че дългът следващите три години ще стане 50 милиарда и че ще теглим по 10 милиарда на година .Какво налага това?Друго не прогнозираме и реформи няма,но сме готови с дълга.От там ще храним олигархията!
нали за това ждрапаха ЕС и нашите им пригласяха - падане на валутния борд. след това ще дойде светлината в тунела ни. има свободни пари в Европа и трябва да ги раздвижват. тегли народе заеми с ниски лихви !!! Simple Smile
Аз още се чудя къде изчезнаха мантрите, че ЕЗ ни пази от инфлация и дефицит 🤷♀
Такива упорити аргументи имаше преди година. А сега изведнъж - Виденова зима идвала😆 Значи тогава ЕЗ от нищо не пази. Голяма греда с опорките пак.

# 16 011
  • София
Айде на протеста

https://www.facebook.com/share/v/1GWshVG927/?mibextid=wwXIfr

Вчера едни познати много разпалено ми обясняваха колко много хора щели да отидат. Толкова много народ се е събрал, че даже полицаи няма Simple Smile

# 16 012
ЕЗ ли да дойде да ни направи реформите. Сложиха ни под мониторинг и предупредиха, че следващата стъпка е спиране на помощи като в Румъния
А аз съм възмутена ,че  от сега се говори,че дългът следващите три години ще стане 50 милиарда и че ще теглим по 10 милиарда на година .Какво налага това?Друго не прогнозираме и реформи няма,но сме готови с дълга.От там ще храним олигархията!
Аз още се чудя къде изчезнаха мантрите, че ЕЗ ни пази от инфлация и дефицит 🤷♀
Такива упорити аргументи имаше преди година. А сега изведнъж - Виденова зима идвала😆 Значи тогава ЕЗ от нищо не пази. Голяма греда с опорките пак.

# 16 013
Ох не се стърпях... Копи пейст от друго място
Цитат
Василев е гений. Работи папагалските медии и хората чрез тях на доста високо ниво. Хвърля едно число три и половина милиарда докато коментира бюджет, а го вади от КФП. Хитро и майсторско, не мога да го отрека. Не дава никаква информация какво стои зад него, за не може някой критичен журналист да зададе правилния въпрос и не оставя никаква възможност на слушателите да преценят какво стои зад него. Умело създава впечатление, че правителството е решило да похарчи още 3,5 млрд. евро по собствена преценка. Но ще те разочаровам - това не следва автоматично от самия бюджет. Финансистът който многократно защитаваше високи капиталови програми, като аргументът му беше, че инвестициите са полезни за икономиката и че неизпълнението им не е проблем, защото капиталовата програма по принцип се планира по-високо, да падне до нивото средностатистически трол в желанието си да хейти редовното правителство трябва да остане в историята като обица на ухото за всички след него които си помислят да прибягват до такива похвати.

# 16 014
  • София
ЕЗ не, но правителствата преди това какво спаха, не знам. Това е тяхно наследство. И при този дефицит (защото той е бил много над 3% през 2025), не би следвало да влизаме в ЕЗ сега, това е кристално ясно.
И никакви лъжи и манипулативни извъртания на Асен Василев няма да променят това.

Протестът е .. мижав интерес, както и очаквах.

# 16 015
Преобладават редовните не много редовни протестиращи.

# 16 016
  • София

Съгласна съм. Кухите кратуни по нашенско резонират само на пагон Simple Smile

# 16 017
Че кой ще иде да протестира против кон с капаци?

# 16 018
  • София
Ееее най-накрая се разбра - протестът бил за оставка на правителството. И уж против Радев, пък оплюха всички предишни - дори и Денков. Наистина се навъдиха всякакви вече и не можеш да им хванеш спатиите кой за какво се бори 🙄

# 16 019
  • Буркина Фасо
и украинско знаме вееха.

Общи условия

Активация на акаунт