Отговори
# 90
Здравейте и от мен.
Ние все още се учим на гърне, но Дени пишка почти нон-стоп. И като седне на гърнето пикне и стане иска да го хвърлим и после си допикава пак в него и така може да го направи 3-4 пъти. Освен това пробвах да я слагам на 15на мин и тя все си пикае и то доста и в един момент пак се изпуска в гащите. Имам чувството че може постоянно да си пиква по 2 капки вместо да стиска определен период.

При вас дали е имало такъв момент, направо не знам какво да правя  Thinking

# 91
  • временно във Пицеландия
здравейте!аз може би за последно от тази квартира пиша,почти всичко е там,на новото място,само компа тук,за сега там няма нет и за последно съм го оставила.
 Герито няма много прогреси с гърнето напоследък,мисля че какафонията с преместването и се отразява.клекне насред всичките багажи които събираме и си свърши работата в памперса,чиста форма протест според мен и също много пишка,като при вас,Зайо.ако я оставя без памперс,нищо че се е изпишкала преди това на кукото,след 5 мин пак е мокра.не знам как ще се учим.само да мине преместването и бебето да се роди.
в този ред на мисли,момичета стискайте ми палци да не взема да родя не подредила новата къща(тя толкова малка,че няма кой знае какво за подреждане де ) но напоследък така ми тежи и го усещам ниско долу,като нищо ще предвари термина.и тази бременност не е никак същата като с Герито,хич и не усетих кога дошъл момента за раждането.  Grinning
Краси,пиши мила веднага като се прибереш от болницата как е минало,сигурно ще имаш доста да правиш у дома,но драсни поне два реда че си добре.  Heart Eyes
ми това е момичета,целувам ви и дописане!  Hug

# 92
Краси, стискам палци всичко да е Ок и бързичко да се прибереш при малкия мъж  Praynig

Момичета да ви обърна внимание на едно събитие пък можем и на срещичка да го направим  Hug

На 1 юни от 10.00 ч сутринта, Движение на българските майки ще проведе своята инициатива "И аз съм българче", в градинката до парламента.
Вярваме, че всяка от вас -  настояща или бъдещи майка,  имаща възможност да ни подкрепи, ще бъде с нас, не заради нас, а заради 18 000 деца растящи в институции с потъпкани детски и човешки права.
Децата ви очакват!

Фондация «Движение на българските майки» подема инциатива в подкрепа на българските деца, растящи в институции.
На иницативата бе даден ход с изпращането на Отворено Писмо до Президента на Република България, с копие до всички държавни органи, в което се поставят множество въпроси, касаещи 18 000 български деца, растящи в институции.
Писмото бе изпратено в края на месец април 2007 г.

Високият брой на децата, оставени в домове се дължи на липсата на превенция по отношение на изоставянето им, както и на действащото законодателство, което оставя твърде много вратички за родителите, оставили децата си на грижата на държавата.

Организацията от доброволци желае да сподели със съответните служби опит и наблюдения, както и да даде препоръки, които ще бъдат полезни и благоприятни за децата и превенцията по изоставянето им в институциите. Тук са изброени само част от проблемите, касаещи тези български деца:

1. Когато детето не е потърсено в рамките на 3 месеца да бъдат автоматично отнемани родителските права и детето да бъде предоставено за осиновяване.

2. Да отпадне необходимостта родителите на детето да бъдат уведомявани за предстоящото му осиновяване след като веднъж вече са подписали отказ.

3. Ако дете е изоставено без подписано съгласие за осиновяване (визираме захвърлено), родителските права на неизвестната майка и баща да бъдат автоматично отнемани.

4. Да се назначат социални работници, които само и единствено да се занимават със осиновяванията. По статистика на ДАЗД само 18 са социалните работници на щат на територията на България, пряко ангажирани с ДМСГД, където понастоящем има 3000 деца.

5. Да се увеличи квалифицираният персонал и в ДДМУИ, където растат децата с увреждания (5000 деца).

7. Да се увеличат заплатите на персонала в  ДМСГД /за справка заплатата по щат е 190 лв./, защото възнаграждението, което получава персонала, не отговаря на положеният труд и възложената им отговорност.

8. Да отпадне от Семейния Кодекс призоваването на родителя на съдебната процедура при осиновяванията, за които не е необходимо съгласието му. Също така, да отпадне т.нар ”Оттегляне на съгласие за осиновяване” при веднъж започнала процедура.

9. Да бъде създадена специална колегия във всеки градски съд, която да се занимава единствено и само с осиновяванията  с цел намаляване срока до произнасяне на съдебното решение.

10. Да отпадне Декларацията за съгласие от биологичната майка при оперативни намеси (подаване на пълна анестезия), касаещи дете, оставено за осиновяване. Понастоящем много деца не могат да се лекуват именно защото такава декларация е необходима. Това е в разрез с правата на детето.

Към настоящия момент децата в ДМСГД (Дом за медико-социални грижи) в България са 3 000, а само 25% от тях биха могли да бъдат осиновени. Децата в ДОВДЛРГ (Дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи) са приблизително 10 000, като за осиновяване са едва 15%. Децата в домовете за деца с увреждания са 5 000, а осиновени могат да бъдат 80% от тях.

Тези данни показват колко малко са децата, които имат шанс да бъдат осиновени, а знаем колко много са желаещите семейства, които могат да дадат това, което една държавна институция не може.
Децата с увреждания нямат шанс за осиновяване по така действащата законова уредба и така полаганите грижи за тях. Това пък е в следствие от лошата социална политика към семействата, нуждаещи се от подкрепа в отглеждането на дете в риск и дете с увреждане.

Пълния текст на писмото може да прочетете ТУК >>

Списъкът на множеството сайтове и организации, които са подкрепили иницативата към настоящия момент, както и повече относно Движение на българските майки може да прочетете на http://fdbm.org

# 93
Сънили, за сега плановете ми са да съм там с още 1-2 майки, стига да не вали, че ще ми е трудно. Laughing Laughing

# 94
Е, щом е така може и ние да се присъединим Grinning Ще видим как ще сме с времето и задачите Rolling Eyes

# 95
И аз планирам да ходя!

# 96
Привет и от мен!

Краси, надявам се всичко да е минало успешно и възстановяването да е бързо!

Лъвичке и piccola, поздрави специално на вас и стискам палци нещата да се развият възможно най-блогоприятно и когато дойде времето да гушкате най-здравите и сладки бебоци  Hug

# 97
.....

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 02:01 от Sunnily*

# 98
  • Варна.
Включвам се към пожеланията за Галя и Пикола! Дано да сте добре, в хубаво настроение и жегата да не ви мъчи!
днес ходих да видя какво се случва в  яслата, където имам молба, иска ми се Калина да ходи от септември, но си бях забравила номерчето, а нейно величество директорката не пожела да потърси молбата ми... ще повтарям ходенето.
 Hug

# 99
  • welcome to the Jungle
  bouquet  bouquet  bouquet БЛАГОДАРЯ, за хубавите пожелания  Hug

Тук съм  bowuu в очакване вече  Whistling. Трябва да си призная, че жегите не ме мъчат Blush, щото в къщи е хладно. И коремът не ми тежи толкова много  Mr. Green и Оги е доста палав, ама си имам помощници. Всичко е доста добре  Mr. Green.
И едно спокойствие ме е обзело, къде от доверието в доктора, къде от пресния опит, къде от това, че виждам подкрепа в очите и намеренията на близките ми.  Blush
Абе почва да ми става мъчно, че скоро бременността ще свърши. Ще има още една малка душичка, която ще чака много любов и грижи.... и трудно си представям как се дели обич между 2 деца  ooooh! Thinking Blush.

# 100
........

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 02:00 от Sunnily*

# 101
Охх и ние сме много зле  с пътуването! А свещичките може би са Вомитус - хил?? На нас не  ни помагат, водих я и на хомеопат и специална схема ни направи, която за съжаление също не помага  Cry Голяма мъка е това пътуване...

# 102
Сънили, защо си си изтрила поста Rolling Eyes

# 103
mimes, снощи си изтрих цялото веселие от деня, не можех да го понеса, когато вечерта научих за малката Даринка  Cry

# 104
Аз научих преди малко по новините, не мога още да повярвам, милото детенце.
А на всичкото отгоре днес сутринта е починал и комшията ни, та двете новини ми дойдоха в повече  Cry

Общи условия

Активация на акаунт