Отговори
# 90
Честита ви радост, мила мамо Албена!

Да ви е жива и здрава рожбата!
Да е светъл пътят й!
Да сте радостни и щастливи дълги години заедно четиримата!

# 91
  • София
Аня, явно периода сега им е такъв- налагат се, и пробват как ще мине номера им пред големите. Дано да отшумява скоро защото и при нас е така. А как разбра за алергията към белтъка, обрив ли направи бебката?

Кали и аз не съм особено сигурна за алерията! Колебаехме се между непоносимост към лактазата и абкм! Странното е че обрив не направи, но ако ям прясно или кисело мляко и започва едно разстройство 3-4 седмици, като няколко пъти имаше и кървави нишки! Друго което ме учуди, че направи реакциите веднага след двете ваксини пентаксим! И аз не знам какво е точно, но засега положението е овладяно пък по-нататък ще започна да се захранвам бавно! Ти знаеш ли нещо по въпроса?

# 92
Хей Албенка, честита ви Яна ... да порасне голяма, да е винаги засмяна и да е отмяна на мама ...    Grinning   bouquet

Вили, снимките са супер ... Диди пораснала, само неразбрах коя е Лора ...  Laughing

Мила, ще идвате ли почивните дни насам?

Аз да ви се оплача, Никол е вкъщи защото беше болничка и в понеделник на деди на рождения ден в ресторанта тя само искаше да я държим .. въобще не беше тя, иначе щеше да преподреди целия ресторант .. много ми беше мъчно, но лошотто мина ... сега е добре, но няма да я пускам на ясла днес и утре .. да си я погледкам вкъщи ...
В неделя я изведохме на разходка .. в центъра се видя с едно нейно приятелче и падна голяма игра, и понеже момченцето е по- голямо от нея и се качваше навсякъде, та тя да неостане по- назад и го следваше като магнит, та едвам си оттичах след нея, особено като видях че се е качила на парапета на фонтаните .. и се прибираме в къщи към 9ч и като я хванах да я нося по стълбите и тя гори .. веднага в къщи измерихме темп. - 37 градуса ... шашнах се, няма темп. , а гори .. обадих се на докторката - претоплена ... каза никакви лекарства, само хладък душ .. направихме го, пак измерих темп. - 37.7, дадох Нурофен, спадна .. легна и заспа и сутринта в 6 ч - 38.3гр. , айде пак Нурофенче и пак спадна .. в 10 ще тръгваме на преглед и преди да тръгнем - 38.4 .. и в най- голямата жега, Никол с температура ... Прегледаха я - нищо, само темп. Прибрахме се вкъщи - следобяд в 3 часа гори - 39.1гр. и като се паникьосах, един студен душ, увих я в хавлия цялата напоена с оцет, една свещичка Ефералган в дупето и спадна ...
Бре тая темп. направо откачих .. Във вторник сутринта няма я вече темп., но повърна водичка ... лекарката каза да й давам само солети, бейкроузче, бисквитки, и за да не се обезводни от това че е повърнала (въпреки че беше много малко, и то вода) да направя  в 4 кафени чаши -  в едната чай мента, в другата вода със сол, в третата - вода със сода и в четвъртата сока от половин лимон, захар и вода ... С първите 3 чаши проблеми нямаше, но с лимона абсурд - в устенцата й се появила една афтичка (да я питам защо пипа всички боклуци по улиците - все чисти) и й щипе ... айде ноща търсим денонощна аптека в Ботевград, та взехме Дактарин ... (много е ефикасен, от 2 намазвания и афтичката изчезна) ... Иначе детето игриво, даже вечерта ми каза: Я ми направи едни спагетки  Laughing 
Вчера вече й нямаше нищо, отидохме на преглед, все едно нищо не е имало, Никол си е пак същата - буйна и игрива .. какво беше това - незнам .. 24 часа температура и нищо друго ..

Та така, пазете децата здрави, пък нека са беладжий ... в понеделник така исках Никол да направи някоя беля, само да не я гледам отпаднала да лежи и да неможе да стане .. скъса ми се сърцето ..  Cry

Желая ви хубав ден и бъдете здрави  Peace

# 93
здравейте

хайде да покажа активност в жегите-  Hug

Иренка, Лора е дъщерята на приятелката която ме взе да работя с нея на сегашната ми работа... някъде по снимките я има ... даже е със  съпруга си.... та заедно си направихме разходка, че нашите кака и татко бяха тогава на морето...  Joy

# 94
  • София
Иренка, и Вики беше болна със същия вирус. Изкара го точно за два дена. Лошото е че сега и аз го лепнах и го влача вече 4 ден. И не само че ми е зле, а ми към бебето се приближавам с маска. В тая жега ми иде да припадна само от маската. Та след като и аз съм болна знам, че не е само температурата ами и гърло боли!
Радвам се че сте оздравяли! Hug

# 95
Вили, мерси за осведомлението .. ама то любопитството по хората ходи ..  Laughing

Таничка, разбрах че още мнооого деца са изкарали същото .. вирус ли е - незнам, но с която й майка съм говорила тия дни, все ми казваше, че и нейното дете (деца) са го минали, та даже и на други нейни познати и приятели децата.. явно е доста разпространен, но то в тия жеги само вируси ни липсват ... дано отминаха вече  Praynig
А твойто май си е настинка, щом и гърло  те боли ... внимавай с дечицата, особено с най- малкото  Grinning  Peace

Ние днес с Никол видяхме хладничко време и беж лиске навън .. мотахме се до 1ч и тощу що тя благоволи да заспи, след като изгледа за пореден път филмчето за Колите ... сега то при нас е номер 1 и все това гледаме ... Днес й купих и една книжка и се наложи да я прочета ЕН на брой пъти докато заспи .. а аз ще се поизлегна с някой филм, че довечера сме решили да правим барбекю на терасата и вечерята ще се приготвя на място и НЕ от мен ..  днес съм отпуска в готвенето, но другото пак мен си ме чакаше  Laughing Laughing Laughing

Хайде от мен стига толкова .. до следв. път  Grinning

Абе я кажете с почивките как сте - ще ходите ли , кога, къде, с деца или без ... дайте да обсъдим тая готина тема, може да се засечем някъде по черноморието, тук като неможем .. Ние уточняваме датата само, защото нашата леля иска да дойде с нас, а тя си пуска отпуската сега от понеделник, та и Драго днес ще смени датата от 9.07 на по- ранна, за да се застъпят и на двама им ... докато нас с Никол вятър ни вее на бял кон  Laughing Искаме да направим едно гостуване в Плевен, а също и при нашите в Берковица, че всички само се сърдят, че обещаваме, а после нищо, ама вече съм се зарекла сметки без кръчмар да не правя .. ще чакам нещата да се развиват от самосебе си, иначе като ги насилвам, нищо не става  Laughing

# 96
Здравейте най накрая и от нас!

Здравейте и от мен!!!
Вече съм мама на двама   Laughing Laughing Laughing
Да ти е живо и здраво момичето! Да расте послушна и усмихната! Да следва мечтите си!
А за мама... 

Добре дошла в отбора на мамите с по два бебока!
Аз от седмица съм сама с двете и ей-сега отивам да се метна от 5-я етаж ooooh!.
Креми, то при тебе звучи страшно!  Sick Не се отчайвай така. Има оправия Simple Smile И моята беборана като при Аня е много кротичка и усмихната.Слава Богу, за сега нямам проблеми. Съчувствам ти за диетата.Алергиите са много упорита напаст!  #2gunfire
 И каката добре с адаптира. Ревността беше лека и отмина бързо. Но в началото бебето повече спеше и ядеше и имах възможност почти цялото внимание да е за Дида, а после, като поотрасна малката, всичко правехме заедно с голямата - заедно преобличахме, заедно хранихме, заедно сменяхме памперси...беше ми малко зор, но се понаучихме.Но тя ми  е послушна като цяло. Малко е палавичка и доста инатеста, ама иначе послушна.
Аз толкова се страхувах през втората бременност дали ще се справя... А се оказа, че съм толкова щастлива с двете слънца, че трудното веднага се забравя...

Иренка, Никол е голяма сладурана! Дано се е оправило вече детето. Това с афтите и на моята Дидка често се случва...ама не знаех за Дактарин-а  newsm78
А водопада е срахотен! Ей за такова местенце си мечтая в тези жеги.... или за моренцето....
Мили, Андреята си е жива нинджа. Добре се е позабавлявал. Ама чудя ти се как не ти се ходи на море?! Аз пък, ако имаше как ей сега тръгвам с двете деца барабар!  #Crazy

Последна редакция: нд, 01 юли 2007, 23:33 от abcxyz

# 97
...Здравейте най накрая и от нас!...
Я, кой се появил- едно празнуващо Раче!

АБСХУЗ,
Честит Рожден Ден!

С пожелания за всичко най- най-... в това число здраве, късмет, любов! Бъди щастлива и Ти желая най- веселият празник да имаш в новият ден!

...непоносимост към лактазата и абкм!...Ти знаеш ли нещо по въпроса?...
Аня, важното е че вече сте го овладяли. Не знам нищо от личен опит. А с каката имала ли си подобни проблеми?
Иренко, а за къде се планува почивката?
Вили, много са свежи снимките, но и Ти изглеждаш много добре. Явно си се подготвила вече за плажа. Приятна ваканция при морските баба и дядо.
Мили, ама Ти сама ли си решила да почиваш таз година, без никакъв помощник за Андреята, може и малко трудничко да Ти дойде?!

# 98
Ани,Честит рожден ден!
Да си жива и здрава и много щастлива с двете принцеси и тати!  bouquet
Къде изчезна ти от парка,при мама може би?Избяга и ме остави на мамите с татуировки по задниците,дето не мога две думи да обеля с тях ooooh!.Твоите дечица са толкова кротки!Най-послушните деца в парка,а за моите-нямам думи.....Наталито е на село вече и аз пълноценно разнасям един тлъст бебок.Вече е 7.300кг и 64 см,истински сумо Embarassed,а е само на кърма.Много се е разглезил,иска все на ръце.
Танче,неприятно с тия диети,изчезна ли проблема с елеменационна диета?Аз като си помисля,че само млечни продукти ям,направо не се виждам на такава диета.Бях си въобразила по едно време и аз,че малкия е с лактазна непоносимост,но просто е преяждал и релативна е била тази непоносимост от останалата неусвоена лактоза.
Кали,нощния памперс лесно се маха,оставяш я така,ще се понапиша 3-4 нощи и после-край!
Иренка,добре се забавлявате вие,направо ви се възхищавам!Аз май вече никъде не ходя Sad
Хайде после пак ще пиша и за морето.
Целувки!

# 99
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ, МОМИЧЕТА!
Ето малко почерпка /както казва дъщеря ми - на рожден ден с торта Simple Smile/

Кали, наистина с нощния памперс няма да имаш проблем - 3-4 нощи с подлугаче и е готово Simple Smile.
Тук съм, Креми. Малко поработих тази седмица - знаеш по приема, но от вчера сме с децата из парка...ще се видим Simple Smile
Хайде, до скоро  Heart Eyes

# 100
Стели Мели,
Честит Рожден Ден, Нетърпеливке!

Бъди здрава, късметлива и дано слънцето и щастието да озаряват пътя Ти!

Козлю, АБСХУЗ, благодаря Ви за споделеният опит. А стават ли още през нощта дечицата, или вече издържат чак до сутринта без да пишкат?

# 101
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СТЕЛА И АВСХУZ....БЪДЕДЕ ЗДРАВИ, ВЛЮБЕНИ И ЩАСТЛИВИ

# 102
Честит рожден ден,Стели newsm59!
 bdbaloni
Да си много щастлива и горда мама и обичана съпруга!
Да ти се сбъдне желанието от лентичката! newsm67
Кали,малката не се буди нощем.Преди я събуждах и после 2часа циркове и рев,буди бебето,не може да заспи.Сега спяла до 9-10ч и е суха на сутринта.(Ани ме окуражи).
Таня,ти захрани ли вече с нещо или само на кърма?Аз засега само кърмя и нещо не бързам да захранвам(май така ми е и по-лесно).От 5-я мес може зеленчуковото да започна newsm78.
Весел ден на всички!

# 103
Честит Рожден Ден на СТЕЛА И АВСХУZ (сори за закъснението, мила) ... !!!
Да ви е честит деня момичета, да сте живи и здрави и безкрайно много щастливи!    bouquet

За АBCXYZ

За Стели

Сега за нас малко ...

Кали, аз слагам на Никол непропускваеми чаршафчета, така се водят, под чаршафа й и така махаме памперсите ... въпреки че последните 2 нощи й слагах, че тя пие вода в огромни количества и преди 2 нощи трябваше да сменям 3 пъти чаршафите й, а така си разбихме съня и двете и сутринта едва се събудихме навреме за ясла .. (става въпрос за неделя през нощта) ..
Сега за морето съм си й взела памперси ... и без това ще спи при нас на огромна спалня, а немисля да нося 100 броя чаршафи  Laughing

Ние сега в петък заминаваме за 2 дни на Плевен, да погостуваме на свекър ми и най- важното да си купя бански, че там има много голям избор, за разлика от Ботевград, дето за такива като мен избор нъцки  Laughing
И в неделя през нощта или рано сутринта на понеделник ще поемаме оттам за Приморско ... Днес резервирах хотелчето, утре трябва да изпратя капарото и така ... следв. седмица ни няма .. Дано всичко е наред  Praynig  много се притеснявам ...  нормално ли е или откачам  бавно и славно Simple Smile

Хубав ден на всички  Peace

# 104
Рени,и ние сме капарирали за 6 дни на Приморско(на ММЦ обаче),но края на август,че с това кърмене....Тъкмо ще пишеш дали става,май ще е скучничко,но поне на бузанка дано й хареса.
Приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт