Music Idol - 9

• 17 128
  • 319
  •   1
Отговори
# 135
  • Canada
...... Невена,направо й се чудя !Никакъв характер,никакво самочувствие!Защо така...? Sad......

Аз също се чудя, може би наред със стилистите на дрехи и коси трябва да има някой консултант за поведение на сцена...
Невена ми е фаворит- много хубаво пее, но обърнали ли сте внимание като й дадат думата дори за малко как тъпо се изказва...или аз съм прекалено критична Rolling Eyes
Стефан също е притеснен на сцената, но Пламен, Тео и Кремена имат доста добро самочуствие за сцена, даже при Кремена идва в пове4е(но аз като,4е ли не мога още да я възприема като голяма-все се сещам, 4е е на 15 години....)
Преслава и нейните жестове при пеене......и аз като вас Sick

# 136
Момичета, аз попрескочих доста темички за МА, ама пусти ВИП Брадър не ме остави на мира! Blush

Сега пак се вклЮчвам.

Ами то останали една шепа деца, кое от кое по-хубаво и по-талантливо. Аз изобщо не мога да реша кое точно смятам, че трябва да спечели! Всички пеят страхотно, стараят се много, много са сладки, много красиви. Ако решат да се занимават с музика занапред, всички имат шансове да станат много популярни и обичани. Надявам се да могат и да свирят и да покомпозирват също, това само би им донесло още повече предимства и наслада от работата.

Гледах как си тръгна Илияна. Това момиче е изумително. Верно, че не беше с най-шоу излъчване, но ме впечатли ужасно с невероятната си издържливост и самообладание. Само за тези си качества заслужава уважение. Данчето Христова колко я нагруби, а момичето стиска зъби и казва само "благодаря". Това е нещо, което рядко се среща по нашите ширини.  Друг да беше, щеше да има превземки, сълзи, заядливи отговори, тенденциозна агресивност, та чак до омраза, пускане на грозни слухове, открита лична война, а Илияна просто стоически издържа. Според мен тя е един много стойностен човек-знае кое колко може, знае как да се държи в стресови ситуации, много възпитано и устойчиво момиче. Браво за чудесното й представяне!

Като цяло шоуто е страхотно. Само дето се изсипа толкова много помия в първите 2 теми по Слави, организаторите и журито. Де да бяхме всички като Илияна, да имахме търпение да видим какво интересно предаване ще се получи и по-въздържано да се изказваме! Peace

# 137

Иначе, сравнявайки с немския формат например, много сбъркано ми изглежда тук.
1. В немското издание резултатите се обявяват до 1 час след края на концерта.
2. Журито изказва мнение кой според тях трябва да напусне чак след като се прекрати гласуването. За да не влият на вота (в каквато и да е посока Wink.
3. Много по- критични са към всички, няма такова непрекъснато: чудесно, блестящо и .т.н.

Интересно ще ми е в понеделник, да видим, как ще бъдат всички със стайлинга. По света, биг бенд- а е вечерта на фраковете и тежките рокли (визирам най- вече журито). Дони да не появи пак по дънки и блузка...

И за мен българският формат е доста странен.  Гласуването предполагам е толкова дълго, защото е платено. И естествено продуцентите ще искат да съберат повече пари, с по-дълго гласуване. За мен е по-странно друго - че може да гласуваш още преди да си чул изпълненията на участниците? Shocked
Колкото за стайлинга на самото жури и темата на вечерта не мисля, че би трябвало да има връзка. По-скоро участниците трябва да се представят като цялостен пакет и за тях има значение в какво са облечени.
Българското жури според мен не предлага никаква градивна критика - целта им е да помогнат на участниците да се развиват.

# 138
[

Аз също се чудя, може би наред със стилистите на дрехи и коси трябва да има някой консултант за поведение на сцена...

А не би ли трябвало да имат и консултант по пеене - техника и цялостно представяне? newsm78
Защото на мен не ми е направило впечатление някой от участниците да се е подобрил в това отношение?

# 139
  • Бургас

Баща , директор 20 години на музикално училище.
Баща, директор няколко години след това на операта.
Баща, директор няколко години след това на Концертна дирекция (надявам се знаете какво е това)
Участия от малък във всякакви музикални събития, които се провеждат в Бургас (само не ми казвайте, всяко дете може да участва навсякъде)
Не отричам трите качества, които описваш по-горе, но това не го прави изключителен. Много хора също ги притежават, включително и участници в шоуто.

ЗлаВещица, изказваш се неподготвена.
Първо, Стефан има един баща. Гледам, че си изброила трима  Twisted Evil
Второ, можеш да си сигурна, че момчето просперира със собствената си воля и енергия: Майка му е обикновена учителка по музика, а баща му е толкова възрастен, че сигурно от поне 10 години е пенсионер.
Трето, участва в музикални събития, защото от съвсем малък участва в детска вокална група с постоянство и огромна упоритост. Длъжна съм да кажа, че ръководител на групата е майка му, (за да не кажеш, че поднасям информацията селективно), но също така не мога да отрека, че са малко упоритите като него деца. В първи клас тя включва в групата почти всички деца, които пеят добре и имат желание да се занимават. До трети клас остават само две-три деца от съответния набор. Моята дъщеря също участваше, когато беше в първи клас. Признавам си, че най-вече ние, родителите,  не издържахме на темпото. Репетициите са 2 пъти седмично, но когато се готвят за концерт са всеки ден по няколко часа. Два-три дни преди концерта се почва: доведете децата в 9 и елате да ги вземете в 11, а след обяд ги викам в два. Тъй като работя, както и майка ми, просто в един момент се отказахме. Просто не е за всеки. За него групата е на първо място, след това идва училището. За това се иска и известна доза смелост, не мислиш ли? Ами ако не се реализираш като певец? 
Още нещо. След седми клас той влезе в испанската, за там му стигна балът. Ако беше използвал връзки, щеше да учи в немската или в английската гимназия.
Общо взето това е. Наистина за него е било по-лесно -  репетира под ръководството на майка си, но при положение, че това е нейната професия не виждам нищо лошо да се занимава с него. Всеки родител би направил за детето си това. А ти твоето на какво ще го научиш? имай предвид, че за сплетни и интриги награди не раздават

# 140
Искам да попитам тези, които са гледали и чужди Айдъли - абе и там ли журито и водещите се държат така едни към други? Направо ми писна вече да им гледам заяждането. Не могат ли да се разберат преди концерта какво да се говори, а не да се карат пред зрителите и да се обиждат едни други, че говорят глупостите - ту журито казва на водещите, че говорят глупости, ту обратното. Чак на мен ми става неудобно като започнат да се карат. Мисълта ми беше в чуждите Айдъли как е, това част от сценария ли е или...?
А и майтапите на водещите - много елементарно и плоско, минават границата, според мен прекаляват.

# 141
  • Пловдив

Баща , директор 20 години на музикално училище.
Баща, директор няколко години след това на операта.
Баща, директор няколко години след това на Концертна дирекция (надявам се знаете какво е това)
Участия от малък във всякакви музикални събития, които се провеждат в Бургас (само не ми казвайте, всяко дете може да участва навсякъде)
Не отричам трите качества, които описваш по-горе, но това не го прави изключителен. Много хора също ги притежават, включително и участници в шоуто.

ЗлаВещица, изказваш се неподготвена.
Първо, Стефан има един баща. Гледам, че си изброила трима  Twisted Evil
Второ, можеш да си сигурна, че момчето просперира със собствената си воля и енергия: Майка му е обикновена учителка по музика, а баща му е толкова възрастен, че сигурно от поне 10 години е пенсионер.
Трето, участва в музикални събития, защото от съвсем малък участва в детска вокална група с постоянство и огромна упоритост. Длъжна съм да кажа, че ръководител на групата е майка му, (за да не кажеш, че поднасям информацията селективно), но също така не мога да отрека, че са малко упоритите като него деца. В първи клас тя включва в групата почти всички деца, които пеят добре и имат желание да се занимават. До трети клас остават само две-три деца от съответния набор. Моята дъщеря също участваше, когато беше в първи клас. Признавам си, че най-вече ние, родителите,  не издържахме на темпото. Репетициите са 2 пъти седмично, но когато се готвят за концерт са всеки ден по няколко часа. Два-три дни преди концерта се почва: доведете децата в 9 и елате да ги вземете в 11, а след обяд ги викам в два. Тъй като работя, както и майка ми, просто в един момент се отказахме. Просто не е за всеки. За него групата е на първо място, след това идва училището. За това се иска и известна доза смелост, не мислиш ли? Ами ако не се реализираш като певец? 
Още нещо. След седми клас той влезе в испанската, за там му стигна балът. Ако беше използвал връзки, щеше да учи в немската или в английската гимназия.
Общо взето това е. Наистина за него е било по-лесно -  репетира под ръководството на майка си, но при положение, че това е нейната професия не виждам нищо лошо да се занимава с него. Всеки родител би направил за детето си това. А ти твоето на какво ще го научиш? имай предвид, че за сплетни и интриги награди не раздават
Изброявам три длъжности, не трима бащи. Възрастта му я знам много добре, бил ми е директор и на трите места. Говоря за връзки в музикалните среди. И може би след като дъщеря ти е пяла знаеш че не всеки може да участва навсякъде, където има желание и тя, и родителите, защото има места на които "простосмъртните не се допускат. Изобщо не се изказвам неподготвена, за всичко, което съм написала съм съвсем сигурна.
И не мисля, че е коректно вметването ти за това на какво си уча детето, съответно децата. Не мисля, че като съм си изказала мнението съм създала някакви сплетни или интриги.

# 142
  • Бургас
Изброявам три длъжности, не трима бащи. Възрастта му я знам много добре, бил ми е директор и на трите места. Говоря за връзки в музикалните среди. И може би след като дъщеря ти е пяла знаеш че не всеки може да участва навсякъде, където има желание и тя, и родителите, защото има места на които "простосмъртните не се допускат. Изобщо не се изказвам неподготвена, за всичко, което съм написала съм съвсем сигурна.
И не мисля, че е коректно вметването ти за това на какво си уча детето, съответно децата. Не мисля, че като съм си изказала мнението съм създала някакви сплетни или интриги.

Не ми се е случвало такова нещо. Все пак става дума за пеене, а не за това да те пратят посланик в някоя хубава  страна. Връзките не могат да пеят вместо теб, ако ти сам не можеш.
И от написаното става ясно, че може и да познаваш бащата, но в никакъв случай, че имаш наблюдение върху развитието на сина.

# 143
На тоя Теодор какво му харесвате. Като пее така се напъва и напряга, че направо съм в чаканка да не му стане нещо.

# 144
Мисля, че Стефан има талант и упоритост. Успява сам, със собствените си сили. Все пак на конкурса не са се явили и не участват майка му и баща му. А какво ще кажат "злите езици" за Кременчето, дето все я побутва журито?

# 145
Ковачева, какво те бърка какво му харесвам на Теодор?  Thinking

# 146
Искам да попитам тези, които са гледали и чужди Айдъли - абе и там ли журито и водещите се държат така едни към други? Направо ми писна вече да им гледам заяждането. Не могат ли да се разберат преди концерта какво да се говори, а не да се карат пред зрителите и да се обиждат едни други, че говорят глупостите - ту журито казва на водещите, че говорят глупости, ту обратното. Чак на мен ми става неудобно като започнат да се карат. Мисълта ми беше в чуждите Айдъли как е, това част от сценария ли е или...?
А и майтапите на водещите - много елементарно и плоско, минават границата, според мен прекаляват.

Аз гледам от години Американския вариант. Има само 1 водещ и 3 ма съдии - 2ма мъже и 1 жена. Има спорове, но най-често са между съдиите и касае изпълненията на участниците, а не произволни темички. Напълни импровизирани са - едва ли сценаристите могат да знаят предварително как ще се представи даден участник.
Има и много тънка престелка между водещия и един от съдиите, която според мен е режисирана предварително, но също е импровизирана като конкретни реплики.

Съдиите са много по-критични към участниците и от началтоо до края на сезона може да се види у участниците голям напредък.

# 147
Ковачева, какво те бърка какво му харесвам на Теодор?  Thinking

Laughing Мислиш ли, че ме бърка?! И се успокой с това Ковачева, малко хора имат карбланж да ме наричат така, ок?

# 148
Простете и извинете, многоуважаема. Не ме бяхте предупредила. Вече се чуФствам информирана.
Щом питаш, явно те бърка.

# 149
На тоя Теодор какво му харесвате. Като пее така се напъва и напряга, че направо съм в чаканка да не му стане нещо.

Мен изобщо не ме бърка кой какво му харесва!
Но аз лично не го тача!Толкова е фалцетен, че няма накъде!
А пък се дразня само,когато някой от тукприсъстващите естети почне да окачествява този и онзи като грозен! За мен Теодор е с най-семпла външност, това е!Но не тя определя мнението ми за него!
Ще съжалявам много, ако той спечели, не смятам, че го заслужава! Sad

Общи условия

Активация на акаунт