С каква храна храните котката си? - Тема 6

• 2 946
  • 55
  •   2
Отговори
# 30
  • София
Аз пък направих едновременно 2 поръчки от 2 профила в Зооплюс. Едната дойде вчера (за 4 дни), а на другата статусът е "Одобрено плащане". И съвсем не са някакви "екзотични" продукти, за да ги нямат и да изчакват. Чудя се колко време да чакам преди да се разправям.
Най-после днес тръгна и втората поръчка и ... изненада! Изпратена е с куриерска фирма EUShipment. Simple Smile За първи път ги чувам. Simple Smile Да видим как ще се представят. Simple Smile

# 31
  • До морето...
И моята последна поръчка беше изпратена с EuShipment.Когато пристигна в България я приеха Pigeon Express.За първи път получавам с тази фирма.Бях резервирана, но всичко беше наред.

# 32
Ее, Pigeon Express и те ли са почнали вече да работят с Зооплюс. Те май са с подобна на Спиди система за известие за пратки. Аз още не съм ги ползвала.  Ако е така ще е супер!
От Express One аз нямах оплаквания, даже чичкото куриер се оказа много готин. При тях само това не ми харесва, че получаваш известие за доставка точно в деня и нямаш опция сам да си смениш деня или да я отложиш, пренасочиш. Трябва да се разбираш с куриера като ти се обади по телефона излишно да ги размотаваш само хората, ако не можеш да си я вземеш в деня.
Иначе сега видях отпаднали са Sameday.
Аз така и не получих нищо от тях с тази фирма.

# 33
Здравейте
Бихте ли препоръчали храна без зърно, която вземате от зооплюс и има ниско съдържание на калций , пепел и тн.

# 34
  • Швейцария
GranataPet, Mjamjam

# 35
  • Варна
Аз поръчах от Зооплюс на 11 август, на 20ти на обяд заминавах в чужбина и прецених, че колета ще дойде, защото до сега винаги е идвал бързо. Стоя на одобрено плащане до 17ти  и въпреки, че писах и звънях на Зооплюс "не знаели какъв е проблема и защо пратката стои така". Обясних им, че ще пътувам и искам да сменя телефона на получателя, за са може съседката да посрещне пратката, не можело при направена вече поръчка. Накрая тръгна с Eushipment и понеже по телефона ми казаха да я чакам с Pigeon и си свалих приложението им да я следя. Всичко чудесно, обаче дойде деня да тръгна, на 20ти бях още в България, не дойде. На 21 обаче летях за чужбина и единия ми полет беше 12 часа и съответно не съм на линия и няма как да ми звъннат. В приложението не можах да сменя телефона на получателя, а имаше кой да дойде на адреса, две близки съседки ми гледат котарака, даже стоят с него. Естествено като кацнах видях, че са звъннели и понеже не са се свързали са върнали пратката. Заради часовата разлика 10 часа се получи същото. Накрая успях да се свържа с офиса им и да я прехвърлят в офис до нас, че мъжа на съседката да я вземе с колата си, че е 28 кг колета / с чувала с постелка за тоалетна/, та накрая дойде тоя колет. Дали качват не знам, ама повече от 6-7 дни и то по Коледа, до сега не бях чакала.

# 36
  • София
Ее, Pigeon Express и те ли са почнали вече да работят с Зооплюс. Те май са с подобна на Спиди система за известие за пратки. Аз още не съм ги ползвала. 
Да споделя за новия куриер. Wink Със смесени чувства съм. Joy Изпратиха смс и имейл за деня на пратката. Няма часови пояс, в който да ги чакаме, няма и телефон за връзка с куриер, както е при Еконт. Чакахме изнервени до 13 часа и тъкмо да излезем, звънна едно любезно момче да ме пита дали съм на адреса след 10 минути. Предполагам, че ако не бях, щяхме да се уговорим за друг ден. Толкова бързахме, че го пресрещнахме долу и натоварихме кашона в колата. Не знам дали щеше да се качи догоре.

Предстои ми дълъг разговор с ветеринар на тема храна за диабетици, но да попитам и тук. Някой знае ли с какво е по-различна от обикновената, която е без зърно (въглехидрати)? Изкуственият интелект ми отговори, че консервите Феринга, Анимонда Карни и няколкото други марки, които обикновено купувам, стават и за диабетици, но тогава защо има специална серия храна?

# 37
  • Швейцария
Танче, дай линк към тази храна да й видим състава.

# 38
  • София
Танче, дай линк към тази храна да й видим състава.
Няма конкретна. Всяка марка, която има лечебна храна, има и серия за диабетици, която е почти без въглехидрати. Но и в качествената храна почти няма. И ако няма нещо друго специално, то не виждам смисъл да се чудя как да разделям котките при хранене.

Надявах се да има някой с опит при коте с диабет. Sad

# 39
Интересно как се установи диабета,имаше ли някакви симптоми? Не съм чувала до сега котка с диабет 🙄

# 40
  • София
Интересно как се установи диабета,имаше ли някакви симптоми? Не съм чувала до сега котка с диабет 🙄
Рязко намали теглото си. Беше над 5 кг. Преди месец имаше разстройство и изведнъж започнаха да му стърчат кокалите на таза и около гръбнака. Оказа се, че е станал 3,700 кг. Иначе го установиха с кръвни изследвания. Тези дни трябва да занесем и урина. След това ще започваме лечение. Дано не се налагат ежедневни инжекции. Sad

На Защо ме търсиш предишното коте беше с диабет.

# 41
  • Швейцария
Танче, нашата не е с диабет, но аз й купувам храна без зърнени и без въглехидрати почти. Според мен няма разлика с храната за диабетици. Аз съм диабетичка и не си купувам специална храна все пак, просто пазя диета. Аз купувам на Мия GranataPet и Mjamjam от Зооплюс. Не й давам суха храна превантивно.

# 42
  • София
От прочетеното точно GranataPet е с повечко въглехидрати, но пак влиза в нормата. Гледа се някакъв индекс за усвояване и трябва да е под 10, а GranataPet е между 5-9. Имам още 5 консерви от 800 гр и може би няма да я купувам повече. Обикновено взимам Феринга, Анимонда Карни, Wild Freedom, понякога Purizon, но той е малко по-скъп. В общи линии хем гледам да ги разнообразявам, защото им омръзват, хем купувам нещо, което в момента е на промоция. При тях това число е под 5-6, а Пуризонът дори е към 1.5. Смилата е като GranataPet и спирам да я купувам, защото и без това не я харесват много и рядко се изкушавам от по-ниската ѝ цена.

Много ме е яд, че ги храня уж само с качествена храна. Едно време нямаше голям избор. Хранех с Клевър на Била, Уискас, Феликс и Мъро доживя до 17 години. Сега им треперя от първия ден, давам храна само без зърно, 90% са на мокра храна и се случи това. Sad

# 43
  • Варна
Таня67 аз си задавам същите въпроси, уж много се старая с храната, а наскоро махахме зъбен камък на котарака ми на 5 г. Докторът каза, че отдавна не бил виждал толкова зъбен камък на котка. Още при прегледа за ваксинация направо се отчупи парче. За щастие поне не е имал други проблеми по зъбите налагащи вадене.

Да добавя че и гълъбите не качват до етаж. Част от поръчката ми дойде с тях.

# 44
  • България, София
Рязко намали теглото си. Беше над 5 кг. Преди месец имаше разстройство и изведнъж започнаха да му стърчат кокалите на таза и около гръбнака. Оказа се, че е станал 3,700 кг. Иначе го установиха с кръвни изследвания. Тези дни трябва да занесем и урина. След това ще започваме лечение. Дано не се налагат ежедневни инжекции. Sad

На Защо ме търсиш предишното коте беше с диабет.
Не е по темата за храна, но за всеки случай направете и един ехограф на корема.
Миналото лято нашият любимец (сега на 10 години) започна да губи тегло. От 5,200 падна на 4,600.
Кръвните изследвания показаха завишаване на кръвната захар, но без да е стигнал до диабет. Сменихме храната, да е висок клас, повече протеин, без зърнени + пи и извество време една добавка - Диамел. Стойностите влязоха в норма, малко беше вдигнал хемоглобина. Хранехме го основно с консервите на Анимонда, като тази със сьомга хич не му беше любима.
Май месец реших да го разнообразя с Нуево. Беше ял от техните консерви и уж нямаше проблем, но взе че получи разстройство. Хайде гастро храна известно време, хапчета за спиране на разстройството. Тествахме фекална проба и се оказа, че има недостиг на добри бактерии в червата. Та давахме пробиотик. Иначе вредни бактерии не се установиха при него.
Но реших да го заведем на ехограф и се видяха 2 уголемени лимфни възела и проблем с червата. Съмненията бяха за IBD или лимфом.
След месец на хипоалергенна храна единият възел беше изчелзнал, а другият беше намалял с 3 мм. Продължаваме с хипоалергенната храна и в края на октомври пак контрола.
В този ред на мисли ако на някой му е полезно споделям и му се налага такава диета: давам хипоалергенна храна на Вет експерт - паучове. Поръчвам от Елпида, Варна. Скъпичка е тази храна, но явно има ефект. А и я харесва и си я хапва с кеф. Пробвах с хипоалергенн консерва на Брит със сьомга, голямо цупене падна.
От сухата храна му вземам на Purina Pro Plan, отново хипоалергенна.

Ако някой знае от къде другаде мога да вземам паучове на Вет Експерт, ще съм благодарна да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт