Няма как бедно семейство, колкото и духовно извисени да са, да живеят в обстановка на изобилие.
Хващам се за тази забележка, за да кажа, че според мен подрастващите трябва да имат реалистична представа за живота, парите и т.н., защото после ще паднат отвисоко. Това не значи непременно точно числа, но и не значи хвърляне на прах в очите, ако семейството не разполага с финансови средства. Защото така се израства с изкривеност в мисленето, че парите са лошо нещо и духовно извисените хора са бедни.
Извинявай, но звучиш като видео за "как да привлечем парите в живота си".
Като чуя някой да ми разправя за "позиция на имаме/нямане", се напрягам.
Споделяла съм и в друга тема как ми се отвориха много разходи от кофти събития, независещи от мен, и една позната ми каза злорадо, че щото си пестя и пазя парите, а нямам abundance mindset.
Когато си в криза, виждаш криза и несправедливост навсякъде.
За мен нещата са прости. Или имаш, или нямаш. Работиш, но умно- имаш пари и то не за всичко. Не работиш, но си връзкар, крадец, мутра, политик и т.н.- имаш пари. Не работиш, но си обикновен човек, нямаш пари. Болен си, инвалид си, без държавна подкрепа - нямаш пари, оправяш се, умираш. Ти кое от всички изброени си?
Нямаш пари временно, имаш акъл и адекватна преценка, може да запазиш духовното. Нямаш пари трайно - колкото и да си извисен, оскотяваш и не ти е до театър, изобилие и радост. Другото са модерни мантри, защото вече се чудят какво да измислят и как да минат по тънката лайстна. Никой не може да отрече, че немотията води до оскотяване... И като се замислиш, пак не е задължително.
Добавям към горния "майндсет". Има неограничено количество пари за всяко едно същество на земята, просто трябва да намериш своя начин", казано с мек гласец и няколко розови еднорога. Това е някакво твое дописване, основано на личния ти опит и разочарования. Моята теза беше съвсем друга - парите не са средство да живеем добре, а материалният израз на съзидателната енергия.
Буквално има ограничено количество пари и те се въртят в една система, че са и сравнително концентрирани...
А тук вече сме яко в теорията на конспирациите.