Настинка в 8 ма седмица

• 283
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами!С много сериозна настинка и силно главоболие съм отняколко дни !Бях на лекар и ми предписаха хомеопатични капки за нос и хомеопатичен спрей за гърло!Казаха ми ако имам температура или много силна болка да пия парацетамол !В осма седмица съм и се притеснявам да приемам каквито и да е лекарства за да не навредя на бебчето.Какво бихте ме посъветвали?

# 1
Когато бях бременна и болна ми бяха казали да пия "биозин мама" и отделно от това пиех пробиотик, който ми подейства доста добре. За нос ползвах морска вода спрей. Малко повече сън и ще мине Simple Smile Попитайте вашия личен лекар или АГ дали е ок да ги взимате все пак.

# 2
Хомеопатията не е лекарство. Но дори и да беше, лекарствата се предписват спрямо състоянието и в предвид бременността.
По- опасно е да не се лекувате.

# 3
  • София
Нямам против хомеопатия даже напротив, но тия спрейчета и капки нямат нищо общо с истинската хомеопатия.
Идете на второ мнение или на УНГ ако имате проблеми с гърлото и носа, защото една нелекувана инфекция може да има по-голями последствия.

# 4
  • На изток от Ада
Биозин мама може.
Иначе трябва да се лекува,  при нужда има и антибиотици за бременни .

# 5
Преди 12 г.с. наистина е проблем с лекарствата, но описаните симтоми не са чак толкова тежки.
Наистина при болки и температура може да се взима парацетамол. Тия хомеопатии никаква работа не вършат. Спрей с морска вода е буквално безвреден и може да си се ползва дългосрочно по време на бременност.
За гърло - гаргари с лайка, сода, мед - помагат и не са противопоказани. Аз имах много проблеми с венците по време на бременността и зъболекарят ми даваше именно сода, правех си промивки, гаргари.
А ако се влошиш - както са ти писали - УНГ, ако нещо се наложи, разбира се, че има съвместими АБ.

Общи условия

Активация на акаунт