Ергенът 🌹 сезон 5, тема #14: от вторник до четвъртък от 20:00 по bTV!

• 143 136
  • 2 574
  •   3
Отговори
# 765
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Изобщо не ми е жал за Михаела. И какво като се чувствала подведена, случват се такива работи в живота. Ми че тя и Вероника се чувстваше подведена и имаше претенции, че Марин я харесвал, защото й бил дал златна стая. Joy
Въпреки срещите и първите рози, видно беше, че Марин не изпитва привличане към нея. Сега, друг е въпросът, че пустото желание да е добър му изяде главата и му съсипа времето в предаването. Защото ако не беше неистовото желание да се реваншира на Михаела за чувствата й към него, нищо от това нямаше да се случи, а той щеше да си прекара по-пълноценно там. Щеше да може свободно да обръща внимание на останалите момичета, без да чувства вина, да не си слага спирачки, да се заиграе повече с някои и да не се отчита като ученик и да се чувства виновен пред нея.
Но щом дори и чувството му за вина не успя да го накара да избере Михаела, смятайте колко зле са били нещата. Всъщност за мен той постъпи по-щадящо и честно с нея по този начин, отколкото ако я беше избрал. Защото така или иначе нищо нямаше да се получи между тях.
Михаела може да се чувства наранена сега, но тя сама усещаше в последната 1/3 от предаването, че нещата всъщност не са такива, каквито изглеждат в нейната глава, и че Марин няма необходимите чувства. Сега ако иска да израсне като човек, трябва да си направи нужните изводи от поведението си в Шри Ланка и да продължи напред. Повечето безценни уроци се научават чрез болка.

# 766
Михаела не търси съчувствие за разлика от Маринчо 😏 Неговите сълзици на обидено тийнейджърче ще трябва някоя леля да бърше 😄

# 767
Боряна от сезон 2 е родила момченце.

Да и честито, ама много издиша, като обикаляше да чете морал, а си е взела земеделски бос, будещ асоциации на Христофор Христосков от Къде е батко. А преди я харесвах.

# 768
По повод поста че Маринчо бил Убав ...един мъдър човек навремето ми беше казал, че мъжът не е като фикус да го туриш в ъгъла да краси. Други качества се гледат като си избираш мъж.
Аз друго качество в него не видях.

Мята там букли, аху иху, нищо дълбоко, дълбочина няма, плоско е като тепсия при него всичко....

# 769
А вие гледахте ли Крис в Not just his plus one подкаста? Това е едно момиче, което прави подкасти с българи в Бали.
Гледахме. Точно там разказа как семейството му е заминало за Москва да живеят там, в посолството, защото баба му е била на държавна работа там с мандат, т.е. дипломатическа някаква дейност. Та питанката на Елеонора "нали вашите не са комунисти, защото сте живяли в Москва", не е без основание... Кой ходи да работи дипломат в Москва и завежда цялата си фамилия - деца и внуци?! Писах в спойлерната тема, разбирам да си на работа там, децата ти да са малки и е естествено да ги вземеш с теб, ама да си вземеш семействата на децата и техните деца... не го можеше всеки.
И заминал за Щатите на бригада през 2014-та, много деца записваха някакво висше, само за да заминат за Щатите. Баща му го пратил с 1000 долара натам. Понеже моят син замина точно през 2014-та също, ние го пратихме натам със заем тогава и с 200 долара в джоба... Та Крис въобще не е някой цървул и приключенията му из Америка са защото си е добре подплатен финансово, а не е за да сбъдва американската мечта. Той просто е отишъл да си прави кефа там, защото има тази финансова възможност.

# 770
Михаела показа такава сила, класа и достойнство, че се извиси хиляда нива над озлобения комплексар Марин. Така го е яд горкият, че след толкова мазнене, разголване, подмазване и чупене на устнички, излезе най-големият мухльо и гадняр на сезона. Добре че има лели, да се захласват и да точат лиги по потните му къдрици, защото за младите момичета той е абсолютен червен флаг, фенер, лампа и прочие. Пък и интелигентен, Дон Кихот от Алеко Константинов 🤔🙂👌

Аз също имах моменти, когато Марин ме е дразнил, но на финала изглеждаше емоционално изцеден.
Той не ѝ се е полагал, не знам защо всички изхождат от тази гледна точка. Не ѝ е бил длъжен.
А тя, макар и свястна като цяло, вярваше в превъзходството си и развръзката я приземи.

# 771
Съчувствам и на двамата по някакъв начин, но в същото време си мисля, че и двамата сами са си виновни.

Михаела е pickmeisha отвсякъде. Чак сега започна да демонстрира истински емоции на огорчение, когато чувства някаква подкрепа от голяма част от зрителите, а и сега, когато шансовете с Марин вече не съществуват, пък и той вече не изглежда толкова апетитна хапка. Иначе дори след като чу решението му, продължаваше с нейните простотии как напълно уважавала решението му, желае му най-доброто и прочие. От друга страна вярвам, че е имала истински чувства към Марин, които са започнали още от онази им малка среща. Даже го намирам за сладко, че се е записала. Също така й съчувствам за психопата бивш. Наистина ми беше чудно откъде тръгна това супер категорично твърдение, че Михаела и Марин са били двойка отдавна, но сега разбирам, че откачалката се е опитват явно навсякъде да го разпространи. Надявам се Михаела да е в безопасност, защото този няма как да е стабилен с подобно поведение.

Колкото до Марин - личеше си супер много, че за него най-важното не е привличане, не е секс, не е общи интереси, а дали хората ще си кажат нещо позитивно за него и изборът му за момиче. Дори накрая всъщност не надделя лично желание да избере Любомира, а просто реши, че няма да има връзка с нито една от двете, но ще изглежда по-добре, ако с Любомира набързо се разберат, че нямат бъдеще и го обявят пред всички, отколкото да избере Михаела, съвсем да изглежда, че й е дал фалшива надежда и накрая директно да й каже, че не иска дори за кратко да пробват заедно извън формата. Не знам как функционира човек, който е толкова обсебен от хорското мнение. Вижда се колко огорчен и наранен е. Чисто човешки му съчувствам, защото наистина скърби, но от друга страна няма как да имаш нормален живот като толкова те е грижа за образа ти в чуждите очи. Накрая нито имаше връзка, нито успя да опита от много момичета (както всъщност искаше), нито приключва предаването с позитивен обществен образ. Най-доброто за него е просто да изтрие социалните мрежи, да игнорира шума и да работи по отстраняване това отчаяно желание да бъде харесван от всички. Тази кариера, която си планува да бъде българския Doctor Mike  в тик ток ще трябва да се отложи и ако има разум, ще я отложи завинаги.

# 772
И заминал за Щатите на бригада през 2014-та, много деца записваха някакво висше, само за да заминат за Щатите. Баща му го пратил с 1000 долара натам. Понеже моят син замина точно през 2014-та също, ние го пратихме натам със заем тогава и с 200 долара в джоба... Та Крис въобще не е някой цървул и приключенията му из Америка са защото си е добре подплатен финансово, а не е за да сбъдва американската мечта. Той просто е отишъл да си прави кефа там, защото има тази финансова възможност.

Имайте предвид все пак, че 4-5 клас е била 2000-2001 някъде. Това са интересни години в Русия.
Каза, че баща му има ресторанти и по едно време се спомена и някакъв софтуер (миех чиниите тогава Laughing )
И така си намира и работата в пицарията в ЛА, чрез баща си при някакъв българин.
Иначе семейството му ми направи впечатление първите епизоди, не знам как са го изпуснали да си вее коня.

Последна редакция: пт, 22 май 2026, 14:37 от limoncella

# 773
Правел софтуер за ресторанти, аз запомних, не ресторанти, но може и да греша, защото не ги слушам чак толкова внимателно.
(оправи си текста с цитата ако е възможно)

# 774
Много му личи, че се спихва когато не му се възхищават и е готов да ревне, че някой не го мисли за сваляч, хубавец, умник и играч. Профилът му в ИГ е пълен потрес: поне да не беше трошил парите на родителите си да се образова. Можеш спокойно да го приравниш с всяка кифла с 13 думи в речника, която едвам избутва гимназията и получава чифт ц*ци и нови джуки за бала. Недорасъл, нарцистичен, суетен. Не знам как оттук нататък може да бъде взет насериозно – емоционално, професионално, социално и всякак.
Ултра лесно ще бъде взет, както и от коментари се вижда, че да си млад и хубав е пик на човешките качества. Профилът на Санта Китана не е по-пошъл и скандален от неговия ама нали е жена. Действията му не се различават с нищо от тези на Алек с разликата, че той имаше топките да отреже и двете в ефир, докато Марин — зад камери по телефона. Но Марин няма право да се критикува, защото това си били лични чувства — нищо че критиките, които отнася, изобщо не са за личните му чувства също както не бяха и при Алек. Joy

Но кой знае, афинитетът му по лели трябваше да му е спестил достатъчно хейт, а той даже се агресира и обвинява Михаела, че той е излъганият в ефир и че ѝ довел бившия.

# 775
Да се изажа и аз финално след и за предаването  Bowtie
Признавам, че умишлено съм пропускала доста моменти от скука, но и в предишни сезони ми се е случвало, когато стават прекалено махленски скандали. Така, че истината е някъде по средата.
В този сезон не видяхме истинско общуване между момичетата в бита им, моменти в които се забавляват, моменти в които им е тъжно и не успях да си съставя някакво мнение, освен това, което продукцията ми налага.
Добре, че са подкастите! Simple Smile
НН наложи още от началото Михаела като фаворитка, вероятно той е намекнал на Марин да дава първа роза всеки път, той търсеше сметка от Мария "откъде, накъде ще заглежда Марин, не ѝ ли е кофти за Михаела?!". 100 пъти съм писала как е възможно с толкова посредствени разговори и общуване Марин да вижда сериозни неща, а всички момичета да са наясно, че те са двойка едва ли не..... Аз бях в шок! Тотален шок..като избра Любомира Sweat Smile
Не, че виждам сериозно бъдеще с Михаела  и Марин, но някак си готино стояха като двойка, а и той твърдеше, че обмисля нещата и е последователен. Любомира няма да я обсъждам - тежка резерва още от началото, в добри отношения с продукцията. Грам не съм виждала двойка Марин-Любомира.
Нищо лошо към Марин, беше добър Ерген и накрая направи неочаквана развръзка, за мен.
Чики - ясен, няма шанс за връзка с жена, на този етап поне. Не знам защо спрягат Марин за гей, като Чики се поства с горнище на бански във фитнеса Sweat Smile Аз все още си твърдя, че Илияна грам не го понасяше още от началото, но пък удари на камък с обожанието на Гатев, което ѝ се стори малко. Може и продукцията да е подшушнала как да действа Wink Не съм и очаквала да са заедно двамата, освен като приятелки.
Гатев и Румяна = 0 привличане, нямам представа как това момиче с 0 съдържание стана финалист, късмет явно...
Крис и Нора: Поздравления!
Не ми се вярваше, но браво! Дано Нора не му тегли шута и наистина да има сватба и щастие!

Багодаря на всички тук, че споделяте мненията си с разум и хумор!  Цял сезон най - приятното ми беше да ви чета! Поздрави Blue Heart

Последна редакция: пт, 22 май 2026, 15:04 от Saint V

# 776
Михаела не търси съчувствие за разлика от Маринчо 😏 Неговите сълзици на обидено тийнейджърче ще трябва някоя леля да бърше 😄
Мисля, че не всичко, е каквото изглежда.

Последна редакция: пт, 22 май 2026, 16:10 от Gloksinia

# 777
И, на края кво стана - варненският гларус - изцеден от Ергена и, че даже съжалява, че участвал....Joy Чак ми залипсва Алек.....пък и като почнат да се оплакват, колко тежко било, особено за ергените, сякаш някой ги е принуждавал да участват....Краят за Любомира за мен е бил договорен - ни химия, ни "огорчение" сега, че не се е получило или е била използвана..., и пак може да участва, вдъхновена от хорската любов, направо да си я направят постоянен участник- тестер за ергените....мани, мани, ако догодина пак НН и Марто са авторите- категорично Не от мен да гледам..."Как ще запомните този сезон" пита Марто в ПО - като най- тъпия, благодаря!

# 778
Един Стоян от мен:

Илияна намекна, че не са ѝ допаднали стремежите му да е инфлуенсър.

# 779
Мартин ми е по-интересен от Наум.
А днес също добре се справи и отигра трудната и неловка среща..
Понеже ни очаква Райна.., аз този сезон преоткрих Наум.
Честно казано, аз съм споделяла, че НЕ понасям Мартин от ИВ, в Ергенът беше по-поносим, но в тази роля на коментатор ми е ок.
И ще изумя много хора, даже и себе си, като кажа, че Наум и Мартин много ми харесаха като дуо водещи - единият с нагласа да рецитира за любовта от Шекспир, а другият  го вълнува любовта в леглото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт