Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 283
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
Чета темата и нагъвам луканка и се чудя защо не мога да бъда така организирана и дисциплинирана като вас, че да не ям боклуци. Знам как искам да се храни семейството ми, но не успявам да го постигна за съжаление.

# 526
Ти не им ли каза, че тогава няма да им оставиш детето при тях, докато не порасне достатъчно, за да си каже какво е яло?

Ами аз съм решила да не го правя - имам предвид да им оставям бебка. Притеснява ме, че може да се опитат насила да я тъпчат с месо, а това е нещо което не искам да се случи. Ако тя иска да опита в някакъв момент няма да я огранича, но като чета от предните постове май децата не приемат радушно месото  Grinning Та ще видим как ще се развият нещата.

naddejdda, и аз не съм голям фен на соята. Особено, като на нито един соев продукт не можеш да разбереш произхода. С белтъщи още не съм захранвала. Мисля скоро да предложа сирене и кисело мляко. Иначе и на малката хемоглобина й е добър 119, въпреки, че аз бях с желязодефецитна анемия през бременността.

Lavandula, пробвай постепенно да махаш "боклуците" от менюто или поне да ги ограничиш. Така плавно можете да направите преход към по-здравословно хранене. Не е много лесно понякога, но ако мислиш, че е за добро е по-лесно  Peace

# 527
Приемате ли нови членове?  bouquet

А вегани има ли? Laughing

# 528
Zahira аз не съм казвала на лекарите, че съм веган, че кой ще ги слуша Laughing Иначе и на мен ми казваха в началото роднините,че трябва да ям млечни(наще) и месо(свекито). Ама аз и тях не слушам и видяха че бременността ми беше безпроблемна и с много добри резултати на изследванията (сигурно по- добри от повечето месоядни бременни).

Амарена приемаме Grinning Аз съм веган. Ти?

Моите родители подкрепят вегетарианството. Ние от 4 сестри , 3 сме вегета. Е вече нито една не живее при тях, но майка ми не яде много месо - само по-леките меса. Така че от нея проблеми за детето и даването на месо, мисля че няма да имам. Ама свекито ...

# 529
Аз мисля,че към месото не се учи,а се приучава.Ако дълго време не сте хапвали месо (примерно постите 40 дни) и опитате едно кюфте ще ви се стори много странно,дори отблъскващо.Обаче ако вчера сте вечеряли кюфтета,днес няма да е проблем да хапнете луканка,мисля.Представете си колко по-валидно е това за едно дете.А и децата са предразположение да търсят сладките вкусове,защото се нуждаят от повече енергия.Казвам това,защото баба ми и леля ми много са ме насилвали да ям месо и сигурно без тяхна помощ нямаше да стана вегетарианка.Друг е въпросът за психическите травми от насилието на масата.Но родители ни така са учени-бременността и родителството са трудни дейности,в които освен много хамалогия има и много правила...

Пък и си имам 2 теории собствено производство:едната е че от месото се трупат много токсини,а бременността е неподходящо време за това,защото организмът и без това е подложен на изпитание,а втората е че природата си знае работата-тоест не е случайно какво ни се хапва и кога.

За захранващите-аз "захраних" педагогически с месо на коледната трапеза (където и пи вино за първи път,беше на 6 месеца и 5 дни). Wink

Не мога сега да чета темата цялата (бъдете снизходителни ако повтарям някого),но ми хрумна,че можем да препоръчваме книги,които са лоялни към нас - независимо готварски или диетологии.На мен,например,свекърът ми подари (показа толерантност към различието ми) ето тази книга:

В нея има месни рецепти,но начина по-който са описани зенечуците е много изчерпателен.Започват дори с малко приказки за земеделието,пазара...и най-важното-подправките,което аз лично намирам за най-ценно. Не съм я изчела,но на първо разглеждане много ми допадна.Не е подходяща за вегани,обаче.

# 530
Аз имам 4 книги на бг за вегетарианството и отделно готварски. После ще ги търся, че малката цока сега и съм с една свободна ръка Laughing

# 531
  • Linz
Аз си купувам всички книги за вегетариантвото които видя.

# 532
Ще споделиш ли кои имаш, че да видя какво съм пропуснала?

# 533
  • Linz
Ще споделиш ли кои имаш, че да видя какво съм пропуснала?
Затрудни ме. На работа съм и не мога да ги погледна. Пък и скоро нито съм чела, нито съм купувала. Повечето са комбинирани със суровоядството. Предполагам, че Гугъла ще ти помогне да откриеш всички книги (че и повече). Аз чета и всички сайтове, които ми попаднат.

# 534
Охх , аз забравих , че на сайта сме сложили книгите - http://www.vegebg.org/materiali/guide/hrana_za_razmisul/knigi.html  Laughing

# 535

Амарена приемаме Grinning Аз съм веган. Ти?

Здравейте,

Снощи писах набързо, колкото да се запиша в темата Laughing.
Аз преди 3 месеца отказах животинските продукти. Хванах се да постя и накрая след като свърши поста, реших да продължа да се храня по този начин. Междувременно изчетох доста материали и съжалих, че толкова късно взех това решение. SadПо принцип винаги съм предпочитала постната храна. В семейството ми месо се ядеше максимум 2 пъти на седмица. В семейството на мъжа ми обаче без месо не се сяда на трапезата и той така е възпитан и научен. Реших обаче да не правя повече компромиси със себе си и тъй като сме самостоятелни, ми оставаше да се "преборя" само с него... Накрая обаче установих, че е излишно да влагам сили и енергия в такава безсмислена борба Laughing и готвя като за мен, а той си добавя меса допълнително.

Малката се оплакала на баба си, че само при нея яде месо. hahaha Не мога да я спра, след като гледа баща си, но все пак и предлагам предимно вегетарианска храна. Надявам се, сама да се откаже някой ден.

Оказа се, че за веганизма има сравнително малко материали на български, но все ще намеря някакъв начин. Пък и нали ви намерих тук, за което много се радвам.  bouquet

Да споделя и първите си впечатления. След преминаване към този начин на хранене  свалих няколко килца, с които се боря от 3 години почти, изчезна ми кървенето на венците и установих, че се засищам с много по- малко храна. Wink

# 536
Здравейте, мами!
----------------------
Аз не съм вегатарианка,нито нашия тати, (той е бил цели 8 години преди време,но сега... Thinking )-но Бебка много бих искала да стане!До сега месо не сме й давали, (освен чрез кърмата отвреме-навреме  Embarassed ). Да си призная толкова съм се надъхала , (и от вас вкл.), че май ще се взема в ръце - и ще се опитам да й дам пример и в това отношение!И без това постя редовно!
Ще продължавам да ви чета и някой ден дано се зачисля към вас! Hug

# 537
Мисля дали да стана дистрибутор на тези устройства за поници и покълване. Имаме две у дома и сме много доволни, сега на трапезата ни винаги има салата от свежи кълнове и поници от слънчоглед, люцерна, ръж, грах, нахут... И струва жълти стотинки.

Кажете моля, колко е цената, която бихте платили за такава машина?

# 538
Аз бих си взела теоретично... при струпване на повече парични запаси  Crazy

# 539
Аз бих си взела теоретично... при струпване на повече парични запаси  Crazy
Но кажете, моля, колко? Защото те ги продават в Европа по 215 евро, аз преговарям с производителя за по-ниски цени за България, защото никой не би дал 400 лв. за това  нещо, пък ако ще златно да е.

Общи условия

Активация на акаунт