Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 39 354
  • 813
  •   4
Отговори
# 795
Скрит текст:
Някой спомня ли си колко струваше диня на парче мин.год.? Вчера в промаркет 0,99 за кг. Не си спомням да са били близо 2лв.килото. Сигурно през Ормуз ги карат.Само това ми е питането. Не желая идеи къде да гледам и купувам по-евтино или да не купувам в знак на протест, да ходя до Гърция и т.н.
Разрязана диня се разваля за 1 ден и съответно цената покрива брака. Не знам какво драматизираш откъде ги карали и прочие при условие, че цяла диня ТАМ е по 0.29€/кг., тоест напълно нормална за сезона.
Миналата и по-миналата година... разразяна диня не се ли разваляше за един ден?
Вече се чудиш какво измислици да пробутваш, за да оправдаеш надутите цени. И постоянно скачане срещу всеки, пишеш в темата.
Каква е била цената миналата и по-миналата година? Явно знаеш. Сподели с всички нас. Така ще определим с колко се е повишила цената, тоест дали е фрапираща. Да не окаже, че и миналата година е била такава.

Само глупав човек може да определи фактите за измишльотини и да приема измишльотините за факти. Wink
Има нещо наречено пазарна логика.

# 796
  • 2860 км северно от Екватора
Преглед при пофесор (профилактичен за дете) миналата година 20лв, тази 40 евро.

# 797
20 лв. преглед при професор? Това и в съня си не бих го допуснала, че може да съществува.
Е и аз веднъж отидох в спешния център на Александровска болница и ме пращтаха от отделение на отделение там по целият плац  и накрая ме прегледа завеждащият дерматология професор, и не ми взе пари. То и 40 евро за професор малко ми се види, много евтино взимат тия професори, бре.

# 798
20 лв. преглед при професор? Това и в съня си не бих го допуснала, че може да съществува.

Да, прегледа беше по ЗК, а градът е Варна. Не съм сънувала.

# 799
  • София /Абсурдистан
В София е много повече. Имам личен опит.

# 800
В София е много повече. Имам личен опит.
Знам. Прегледите са профилактични, може би и заради това се хванаха за 40те евро.

# 801
По здравна каса е друго.

А за пазарната икономика - има пазарна иконом., има и спекула.

# 802
Скрит текст:
Някой спомня ли си колко струваше диня на парче мин.год.? Вчера в промаркет 0,99 за кг. Не си спомням да са били близо 2лв.килото. Сигурно през Ормуз ги карат.Само това ми е питането. Не желая идеи къде да гледам и купувам по-евтино или да не купувам в знак на протест, да ходя до Гърция и т.н.
Разрязана диня се разваля за 1 ден и съответно цената покрива брака. Не знам какво драматизираш откъде ги карали и прочие при условие, че цяла диня ТАМ е по 0.29€/кг., тоест напълно нормална за сезона.
Вече се чудиш какво измислици да пробутваш, за да оправдаеш надутите цени. И постоянно скачане срещу всеки, пишеш в темата.
Каква е била цената миналата и по-миналата година? Явно знаеш. Сподели с всички нас. Така ще определим с колко се е повишила цената, тоест дали е фрапираща. Да не окаже, че и миналата година е била такава.

Само глупав човек може да определи фактите за измишльотини и да приема измишльотините за факти. Wink
Само глупав човек, който няма разумни аргументи в спора, може да започне да обижда другите. На теб често ти се случва.
Къде съм писала за цена?
Попитах те- миналата година разрязана диня не се ли разваляше за 1 ден?
Къде е отговора ти?

# 803
Скрит текст:
Скрит текст:

Само глупав човек, който няма разумни аргументи в спора, може да започне да обижда другите. На теб често ти се случва.
Къде съм писала за цена?
Къде е отговора ти?
Не ме имитирай. Grinning Не видях нито един аргумент от теб. Освен да задаваш въпроси, друго не правиш. Очакваш другите да ти доказват твоята теза.
Обидните коментари се изтриват. Докладвай ме, ако мислиш, че фактите са обида. Wink

Не знаеш цената миналата година. Добре.
Да, миналата година също са се разваляли за 1 ден.
До какъв извод ще стигнеш след като получи отговор на този фундаментален въпрос? Явно имаш нещо предвид.

# 804
Червената чушка гледам в голяма верига около 2,50€,  увяхнала от премятане.
Изкупна цена от 0,80 до 1 €

Нито има хора за пазаруване, нито покупателната способност, ако беше така пазара щеше да е по-регулиран, много играчи щяха да са принудени да прехвърлят количества за сметка на надценка.

# 805
Скрит текст:
Скрит текст:

Къде съм писала за цена?
Къде е отговора ти?
Не ме имитирай. Grinning Не видях нито един аргумент от теб. Освен да задаваш въпроси, друго не правиш. Очакваш другите да ти доказват твоята теза.
Обидните коментари се изтриват. Докладвай ме, ако мислиш, че фактите са обида. Wink

Не знаеш цената миналата година. Добре.
Да, миналата година също са се разваляли за 1 ден.
До какъв извод ще стигнеш след като получи отговор на този фундаментален въпрос? Явно имаш нещо предвид.
Изгниването на разрязаните дини е твой фундаментален аргумент. Върни се и прочети нелепиците, които вчера писа.
Тия дълги коментари и нападки, изписани от теб, не са аргументи.
Цената не коментирам. Коментирах смехотворното ти оправдание за гниенето на дините.

# 806
Искам да изкажа възмущението си от големите вериги и търговци. От години купувам на дъщеря ми измивен гел, като много често съм поръчвала онлайн от Нотино. Днес минах през една квартална аптека и купих два броя на цена 13,51 в срок до 2028 година. Цената на 1 брой в Нотино е 22 евро, а в други вериги популярни аптеки 16-18 евро.

# 807
Цената на динята в квартален плод-зеленчук: миналата година един лев за килограм, тази година в същия магазин - едно евро.
Явно тази година дините им гният 1.95583 пъти повече.

# 808
Innn, в аптеки Фрамар цените на всички артикули са с 1/3 отгоре. Нямам обяснение.

# 809
Innn, в аптеки Фрамар цените на всички артикули са с 1/3 отгоре. Нямам обяснение.
Аз за тях не мога да си обясня дори как съществуват при тези цени, но е факт, че са на пазара от години.

Общи условия

Активация на акаунт