Отговори
# 45
мммм рецептата за овесените ядки, крушата и изварата ми изглежда много вкусна. още утре ще я пробваме з азакуска   chef

# 46
Жалко, че чак сега ми дойде Интернета иначе сигурно щях и аз да хвана закуската по БТВ.

Имаме си от вчера вече втори ЗЪБ отдолу!!! Страшно много се радвам Simple Smile Вече даже зъбките му се виждат като се усмихне или като го храня. Много ни е весело, лъжичката му трака по зъбките Simple Smile

Ирини - Благодаря за съвета! Ще пробвам да разменя бульоните! Ама вие много сте зъбати - Браво само така!

Йоана 77 - Доста бебковци стават и през нощта. В най-добрия случай нашите кърмения през нощта са три. Хубавото е, че веднага щом се насуче заспива и не се налага да го разнасям из стаята, за да заспи. Това си е облекчение.

Сладурче * 2 - за слагането на памперса наобратно и ние вече сме спецове. Откакто се обърна за първи път по корем в друга поза не иска и да стой, още във въздуха си замята тялото и се обръща по корем, абсурд да го поставя по гръб. С много тренировки се свиква да ти кажа! Simple Smile

# 47
Desssy , честито ви зъбче! Колкото желязо да са здрави  Simple Smile

# 48
Здравейте и от нас  smile3525.Покрай тия празници и гости доста съм изпуснала  Embarassed, но ще наваксам .Вчера ходихме на консултация моя юнак е станал 9,600 и висок 75 см.Два месеца пропускахме ваксини , защото беше все болен и вчера му сложиха 3 наведнъж.Цяла нощ имаше Т и сега пак, много е неспокоен и не дава да го пипат по ръчичката и крачетата където му ги биха.Постоянно се върти и пъшка , не мога да го гледам как се мъчи милото  Cry.

# 49

Йоана 77 - Доста бебковци стават и през нощта. В най-добрия случай нашите кърмения през нощта са три. Хубавото е, че веднага щом се насуче заспива и не се налага да го разнасям из стаята, за да заспи. Това си е облекчение.

Деси,не трябва ли да почиват коремчетата на бебковците през ноща Hug

# 50
Къде сте пловдивски мами,казвайте за срещата Hug

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 11:25 от yoana77

# 51
  • Пловдив
Здравейте, по въпроса за срещата - аз имам ходене до София в петък, но още не е сигурно така, че не се съобразявайте с мен! Peace
Иначе времето е чудесно за дълги бебешки разходки !!!
По въпроса за цвета на акото - бебета, които са хранени с АМ, обогатено с желязо и други съставки, несъдържащи се в майчината кърма също имат по-зеленикави изпражнения!
Рецептите по Бон Апети днес бяха интересни!

Ние още сме беззъби и малко криви!
Пюретата много, много не ги ядем и плюем мнооогоооо.................!!!

Чао от мен!
Приятен ден!

# 52
  • Munich
Ето ме и мен на линия най-после. Доста поразредих писането в последно време, но май не съм единствената. Много хора се губят напоследък, разбираемо е.
С ден закъснение искам да честитя рождения ден на Мими на Марианка! Много радост да ви носи хубавото ви момиче! Отпразнувахте ли подобаващо?
irinii, голям спортист си отглеждаш! сладурче, същото Simple Smile А пък как бях впечатлена от пълзящия Бобо, хем това беше преди месец сигурно, сега сигурно е вече като Пършинг. Виктор лази, но е далеч от вашите подвизи, влачи се по корем и то назад Simple Smile Забърсва пода в хола по няколко пъти на ден, много съм му задължена.
Честито зъбче на Неси и Жорко!
При нас времето се развали и киснем вкъщи вече n-ти ден. Днес ще посветя следобеда на търсене на столче за кола за Бг, бях писала, търся комбинирано, до 36кг. и ще вземем едно, което да си стои при бабите. Само че се чудя и мая: има ли опасност да го откраднат, да разбиват кола заради столче, чували ли сте за такива неща? Вашите столчета постоянно в колите ли си стоят или ги вземате всеки път с вас като се прибирате вкъщи? Въпросът не важи за хората с гараж Simple Smile Та ако има такъв риск, да взема някое по-евтино или на старо да не хваща око.
Бяхте разисквали въпроса за летните колички. Не ми се искаше да вземам, исках да си караме с комбинираната, но ще пътуваме доста и този танк не ми се мъкне всеки път с нас. Освен това тук возят и 4годишни деца в бъгита (което преди ми беше странно и смешно, но вече отчитам удобството при дълги разходки, и за 4годишни е уморително), така че се надявам да го ползваме дълго. И вчера купих тази http://www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo … 98&categoria=
вариантът в синьо и зелено. Четох добри отзиви, да видим.
Иначе накратко за Виктор: с две заместени хранения сме, обедно и вечерно (тук съветват след обедното да се замества вечерното и аз слушам Simple Smile), яде без гък всичко до последната лъжичка и зяпа за още. Спането пак е проблем, но на периоди. В този ред на мисли разбирам Деси с нощните кърмения напълно, понякога това е единственият начин да успокоиш и накараш кърмено бебе да заспи, веднъж пробудило се по малките часове. Аз го бях елиминирала този проблем, но от месец има рецидиви от време на време. Снощи например след пробуждане в 22ч и безуспешни опити да го приспим до 00ч дадох заветната гърда и имаше мир до 8ч.
Вики какво става, пристигнахте ли? Или си писала, а съм пропуснала...
Весана, как е при баба?
Ааа, да, зъби нямаме още Sad
И да кажа и аз за акото, Виктор имаше два месеца зелено ако и педиатърът ни и при трите ми запитвания и демонстрация на пълен памперс  Mr. Green каза, че ако само цветът е променен, това не е проблем, важно било консистенцията и мирисът да не са различни от обичайните. Храносмилането му още било в процес на напасване. И наистина, като започнах захранването в началото на седми месец, всичко си дойде на мястото. Но много по-миризливо, за съжаление   Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 12:21 от дилИпилИ

# 53
За акото - вярно е, че д-р Спок е безспорен авторитет и точно той казва, че по-важна е промяната в консистенцията, отколкото цвета и че има бебета с по-зеленикави изпражнения по принцип. И други неща казва, но да не задълбавам...А за нашите бебчовци, които вече хапват по-разнообразна храна, Мамичка Яничка, права си, че акото може да се оцвети от храната.
steli-ssd, и ние още сме беззъби Joy...и с пюретата сме като вас. Като чета другите мами какви количества твърда храна дават #Crazy Ние май скоро няма да заместим хранене, а май вече ми се иска...
Дессси, аз не давам още бульон, но ми стана интересно. Какъв бульон даваш, в смисъл, как го приготвяш?

# 54
Олеле, Марианка, сега разбрах, че Мими е имала РД! Ама съм заплес... Да ти е жива и здрава и дано отминат безвъзвратно проблемите ви с нея!
дилИпилИ, нашето столче си стои в моята кола. И аз съм се замисляла дали няма да ми разбият колата, но засега...да не чуе дявола, не се е случило.

# 55
Здравейте момичета, радвам се че темичката ви е харесала! Hug

irinii - с удоволствие бих те отменила и в друго. Hug С тази моя послушанка - Йоанчето не се оплаквам въобще от липса на време! Grinning

Ние отиваме сега на разходка, че времето е супер!

Марианка - 4РД на Мими на патерици! Да ти е жива и здрава и много щастлива!!!

# 56
Здравейте и от нас!
Ама много пишете,аз с моя нетърпеливко направо съм се видяла в чудо,едвам стигам до компютъра ooooh!Открива постоянно нови неща и всеки ден има нов репертоар,забавляваме се чудесно,но през нощта се буди често,имаме и второ зъбче,мисля си че и други са тръгнали,защото е доста нервен!Имах и разни проблеми от лично естество,но не искам да развалям настроението на всички,а и се опитвам да гледам положително на тези неща!
irinii,да разказваш после за кръщенето Grinning
mari_anka,извинявай за пропуска за рождения ден на Мими,честитя ти празника на патерица и ти пожелавам да ти е жива и здрава и да ти носи много щастие и радости! Hug  bouquet
Mila 84,радвам се да те видя,липсвахте,включвай се по-често! Hug
дилиПили,радвам се,че всичко при вас е наред,много целувки на Виктор,имам си слабост към това"поспаливо"бебче Laughing
Ами толкова от нас,защото в момента пак ми подвикват от кошарата,стои там най-много по 10 минути ooooh!
Лек и успешен ден на всички! Hug

# 57
  Привет и от нас с Габи Grinning ,малко се позагубихме ,но това е защото бяхме на Рибарица при майка ми за една седмица  Hug и си изкарахме страхотно! Ето и малко снимчици http://www.bgphoto.net/photos/15431/o633143130337343750.jpg 
                                                                         http://www.bgphoto.net/photos/15431/o633143130047031250.jpg   
 Иначе Габи от една седмица  не иска да яде нищо друго освен мляко ,опитах се по всякакъв начин ,но не и не . Даже и кашата която и я слагам в шише уж за да я пие  Rolling Eyes . За капак на всичсо от вчера е с температура 38 , 39 градуса  и с разтройство. Иначе си хапваше доста добре ,всякакви пюренца и месни и зеленчукови ,кашички , а сега неще.Може  да е от зъбчетата ,че имаме две отдолу ама ми се струва че и отгоре се е подул венеца.А за магариите които прави мога и до вдругиден да ви разказвам  Joy Изправя се  в леглото си ,навежда се за играчки,вече и пълзи ,казва чао,чао и браво с ръчичките ,много е сладка ,даже и на сън си плеска горкото. Ох , стискайте палци да не вдига повече температура ,че се измъчи горкото! Хайде засега това е от нас ! Приятна вечер на всички!  bouquet

# 58
  Привет и от нас с Габи Grinning ,малко се позагубихме ,но това е защото бяхме на Рибарица

На Рибарица е разкошно,ходила съм там преди време Hug

# 59
Ви - бульона го приготвям много лесно. Просто отсипвам от водата, в която са врели зеленчуците или месото и така приготвям хем бульон, хем пюре.

Йоана 77 - за нощните кърмения - първите 3 месеца той спеше от 19 до 7 ч. сутринта, по 12 часа без да се буди. Но от 4 месец започна да се буди и през нощта. За сега не смятам да лишавам бебко от кърма, макар и през нощта. Не би трябвало от кърмата да им се натоварват коремчетата, още повече, че ние сме и зле с килограмите.

Ето рецептата от Бон Апети, който е изпуснал предаването:

Плодова закуска
Рецепта за деца над 7-месечна възраст
от д-р Антоанета Антонова, педиатър
9/5/2007

Списък на необходимите продукти:
1 круша
1 к. ч. овесени ядки
2 с. л. обезмаслена и обезсолена извара (40 г)

1. Овесените ядки се сипват в тенджерка,
заливат се с 2 части гореща вода и се сваряват.
2. Крушата се обелва, почиства се и се настъргва
 на едро ренде.
3. Сварените ядки и крушата се сипват в купа и
се разбъркват.
4. Прибавя се изварата и отново се разбърква
добре.

Зеленчуков обяд
Рецепта за деца над 6-месечна възраст
от д-р Антоанета Антонова, педиатър
9/5/2007

Списък на необходимите продукти:
1 тиквичка
1 картоф
1 резен целина (15 г)
1/2 стрък праз лук
1 стрък копър
30 мл адаптирано мляко
1 ч. л. краве масло

Начин на приготвяне:
1.   Празът се нарязва наситно.
2.   Картофът, тиквичката и целината
се обелват и се нарязват на малки кубчета.
3.   Маслото се слага в тенджера, в него за
1-2 минути се задушава лукът и се залива със
100 мл гореща вода.
4.   След това се прибавят кубчетата
целина и картоф.
5.   Долива се гореща вода (водата трябва
да е два пръста над продуктите) и зеленчуците
се варят до готовност, като към края се слага и
тиквичката.
6.   Адаптираното мляко се разтваря в малко
 от бульона на зеленчуците.
7.   Млякото се сипва при зеленчуците и
се пасира.
8.   Накрая се добавя копърът, пасира се
отново и ястието е готово за консумация.

Общи условия

Активация на акаунт