Отговори
С Е П Т Е М В Р И      2 0 0 6

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат РОЖДЕННИ ДНИ      

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006

Мили момичета, за мен е голямо удоволствие да ви приветствам този път аз от първата страничка на новата ни тема. Искам да ви пожелая много весели пролетни мигове, никакви неразположения при вас и сладките бебоци и нека посрещаме всяка нова пакост, среднощно събуждане или нервен период на малките съкровища с УСМИВКА, защото имаме най-ценното – щастието в домовете си!

полезни сайтове

ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм...
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено
ЗА НОРМИТЕ

ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката І
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувката

А СЕГА ЗА ХРАНАТА
План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст
Примерна таблица за захранване
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ
инфо за храните и захранването
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 15:36 от fibi4ka

# 1
Е, този път аз ще съм първа в новата темичка Simple Smile
Честито на всички бебчета, които празнуват днес месечинки - да разстат здрави и жизнени, макар и палави Simple Smile
Този уикенд за нас с таткото беше зор. Правихме пролетно чистене, че нямахме възможност по-рано. Свършихме добра работа, но и на двамата ни беше криво, защото се наложи за първи път да се отделим от бебчето за повече от няколко часа. Оставихме малката Ева на баба и дядо на село. На нея не й се отрази зле, но на нас - да. Постоянно си говорехме: "какво ли прави сега Ева?", дали спи? дали еди-какаво-си?". Следващия уикенд ще пътуваме към София и пак ще я оставим, но на другите баба и дядо в Хасково. Ще тябва да свикваме май.
Пожелавам на всички хубав и усмихнат ден, без значение, че е марачно навън

# 2
 newsm08 Ето ни ,всичко е ок край нас.Не съм влизала от доста време и не съм чела,затова ме извинете,че няма да коментирам.Имахме гости от холандия,обикаляхме по цели дни и нощи,после малко в Пловдив,посетихме 2 близначета на 2 месеца много сладки,после малко позакъсняло пролетно почистване -прозорци,пердета,гардероби.Наш  приятел се сдоби с басейн в двора на къщата си ,та не пропуснахме да погостуваме.Мъжът ми имаше отпуск 1 седмица ,която прекарахме чудесно по срещи с приятели и нощно кино,за Арен нощем се грижише майка ми.А месец май е нашият месец за празници ,почти няма ден в който да няма някакъв повод за празненство.Много рожденни дни ,на многобройното ни семейство.Именни дни на приятели и сестра ми Ирина.В очакване сме всеки момент да се родят две братовчедчета на Арен - една принцеса Анна и един мъж Валентин.На 12 и 13 май идва моята мастерка Рейки и се надявам да науча нови и интерестни неща.
За хапването - Арен вече яде абсолютно всичко без прясно мляко,мед и шоколад.Следващият месец ще почваме кухнята
За спането - през деня спи два пъти по 1 час.И вечер 12 часа
Зъби - няма нито един
Казва - ма-ма,ба-ба,брррръм,ля-ля,та-та,пи ,на-на
движенията -понякога успява от легнало положение да седне сам с голяма лекота,но все още това му изисква полагане на усилия,веднъж седнал успява да се изправи в леглото си и там държейки се здраво до побеляване на пръстите се придвижва из цялото легло,прави опити да се пуска ту с едната ръка,ту с другата или с двете/но пада/и пробва както се е хванал за единият край на леглото да протегне ръка и да премине в другият край.Обича както е прав и се държи да кляка,после се изправя и почва да се смее-очаква аз да кажа" ку-ку"
Лази войнишката и от седнало положение се навежда напред и застава на 4 крака,но така не му е удобно да се  предвижва явно.
Хубава и усмихната седмица!

# 3
Благодарности на фибичка за новата ни тема!

# 4
Здравейте и от мен,честито на всички празнуващи днес! И в нашето семейство имамаме празник-татито ни има рожден ден и черпя с по една beer2 cheers
Браво на fibi4ka за новата ни тема!
Пловдивски мами , koга ще ни е сбирката,предлагайте ден-сряда,четвъртък,петък?
Отивам да слагам малките да спят,довечера пак ще пиша,чао засега и лек ден на всички!  bouquet

# 5
  • София
Ето ни и в новата темичка Simple Smile
Току що се връщам от педиатърката. Обрива ни е тип скарлатинен, но от по-леките.Притеснена от написаното от Стес я питах за пеницилина и тя каза, че вече нямало смисъл-Хриси се е преборил сам. Дори нямало нужда да го държа в къщи, а да го извеждам-така, че не е опасен Simple Smile

# 6
Доника, съжалаявам че съм те притеснила. Не можах да разбера дали става въпрос за скарлатина или нещо друго, което протича по подобен начин.
Това което знам за скарлатината е, че се взима гърлен секрет за наличие на бета хемолитичен стрептокок, който не е никак безобиден и антибиотик се пие, защото това е единственият сигурен начин, че ще се преборим с него. Десет дни след приключване на АБ се повтаря гърления секрет. Радвам се, че Хриси се е преборил така лесно, но на твое място аз бих пуснала един секрет все пак... Още веднъж се извинявам и последното нещо, което искам е да внасям допълнително паника и напрежение, но имам доста неприятен опит с тази много коварна болест. Hug

# 7
  • София
Stes, не се притеснявай въобще-аз за сега запазвам спокойствие по отношение на болестите, но свекърва ми се паникьосва. Вчера, докато бяхме на сватба, тя го видяла, че е изринат и викнала една съседка0медицинка сестра и двете сложили диагнозата. Аз четох и в нета-доста от признаците ни съвпадаха, но не и всичките. Важното е, че в момента всичко е ОК. А и нали сме затова-да си обменяме информация-било то приятна или не Wink
 Мила и Неси нещо ми се губят тия дни-я се похвалета за наградата от мама и бебе Joy

# 8
Здравейте!
Тези дни много празници, рождени и именни дни. 4естито на вси4ки празнува6ти , на месе4инките съ6то..    bouquet
При нас вси4ко е наред, обикаляме по гостита и празници. Ходихме и при на6ата малка приятелка Уенди, която е пораснала и се е разхубавила все пове4е ...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=122797&photo=37
Днес с у4удване забелязах, 4е и Филип се изправя в ко6арката и отсанах  6окирана Shocked Та няма и 8 месеца ... Приказва много и разбира като го питам : Къде е тати? - поглежда към прозореца
Като му кажа иска6 ли Ам -Ам? - се смее и търси купи6ката с храната. Разбира и Ела! Хайде! - протяга ръ4и4ки. Оби4а да танцуваме, а като слу6а музика и 6трака с пръсти или си върти ръ4и4ките... Много е забавен и ме изненадва с не6то ново всеки ден....  А усмивката му не слиза от лицето Heart Eyes Сигурна съм 4е вси4ки де4ковци са такива сладури ...

# 9
Разпис в новата ни темичка! Grinning
fibi4ka, специални благодарности, справила си се страхотно!  bouquet
А какво се случва с irinii? Дано да е добре. Praynig
dennis, радвам се да те видя! Hug Ти с това рейки така си ме "подпалила" и аз искам да понауча туй онуй. Grinning Ама кога ли ще се видим с теб, при това забързано ежедневие. И при нас месец май е най-натоварен от към празници. Grinning Затова и толкова го обичам.
yoana77, честит рожден ден на съпругът ти! Много да те обича, много да те слуша и да ти е жив и здрав! Хайде, наздраве!

За срещата на пловдивските мами. Аз нямам притенции за ден, когато кажете тогава. Четвъртък или петък? Давайте идеи, че не остана. Grinning
Доника, желая бързо оздравяване на мъника! Praynig Хубаво е, че запазваш самообладание. Ние сме с теб! Hug
MariaF, браво за новопридобитите умения на Филип! Grinning Снимките ви са много сладки. Heart Eyes Пък моята мързелана Василена не иска да се изправя сама Crossing Arms. Обаче много се радва, когато я държа за ръчички и тя престъпя с крачета. Такава радост, такова чудо.

# 10
Да се запиша и аз.
  bouquet  bouquet  bouquet за новата темичка   bouquet  bouquet  bouquet

# 11
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИМИ на Mari_anka !                          

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА на Владислав  на  мама Свет, Мария на mama Catnadeen, Ива  на мама Вилитра, Хари на mama Лулова, Мария на мама Бон Есперанс, Александра на мама Весана.

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 09:47 от sladur4e*2

# 12
  • Пловдив
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИМИ на Mari_anka !

Да ти е много здрава, весела и послушна! Всичко, което си си пожелала за НЕЯ да се сбъдне!
http://i138.photobucket.com/albums/q259/purrfx/glitters/occasion … /birthday0004.gif

ЧЕСТИТО на минирожденниците Владислав, Мария, Ива, Хари, Мария на мама Бон Есперанс и Александра.

# 13
  • Пловдив

# 14
Привет от нас, отдавна не съм се разписвала, но напоследък нямам тонус за писане, сега обаче виждам, че Марианка днес си има рожденичка и реших да й честитя.
Марианка честита ти рожденничка, да ти е жива и здрава, много да те радва и само хубави мигове да изпълват дните ви. Искрено ти пожелавам всичките ви проблеми да останат само един спомен, а малката хубавица да порасне още по-голяма красавица, за радост на мама и татко.   bouquet  bouquet  bouquet Весело изкарване на празника.

Честита месечинка и на Хари на мама Лулова, Александра на мама Весана, Мария на Катнадийн, Ива на мама Вилитра, Владислав на мама Свет и Мария на Бон Есперанс, да растат здарви и щастливи дечица.

Общи условия

Активация на акаунт