Компенсация от Airbnb

• 324
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, имах резервация през Airbnb от преди повече от 2 месеца, но домакинът я отмени 16 дни преди датата на настаняване. Дадоха ми ваучер от 22 евро да направя нова резервация и аз го използвах, но доплатих отгоре още 147 евро.
Имам ли право на допълнителна компенсация?
Airbnb ми предлагаха подобно настаняване в имейла, с който отмениха резервацията - естествено с цени с повече от 100 евро отгоре. Аз избрах друго, не знам дали има значение.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Допълвам: успях през чата със съпорта да получа ваучер за цялата надплатена сума. Важи 1 година.
В началото ми отказваха, но настоях мениджър да разгледа казуса ми. И се получи Blush Предложи ми първо ваучер за 100 евро. Аз казах, че въпреки, че не покрива пълната сума, съм съгласна. Тогава той ми предложи ваучер с пълна компенсация на доплащането - аз, естествено, приех.
Надявам се опитът ми да е полезен и за други!

Последна редакция: нд, 07 юни 2026, 08:23 от Sunny bunny

# 1
Подобно нещо се случва преди броени седмици на наши познати. Наели са апартамент преди половин година и са го платили 100%. Той е на пешеходно отстояние от събитието което ще посетят. Отиват 5 човека пред апартамента  след 7 часово пътуване и звънят на собственикът по тел. А той има казва че е отменил резервацията предния ден. Звънят на кол-центъра и им предлагат настаняване която на повече от 2 часа с транспорт от събитието. Те  нямат друг избор в момента и се налага да приемат. От кол центъра им казват че ще глобят собственика, ще му се отрази на рейтинга му, но той очевидно е взел толкова пари от канцелиране и преотдаване,  че му е все тая.

# 2
  • София
Мда, кофти ситуация. Съжалявам за тези хора, че така се е получило. Той пък, предният ден отменил Rage
Аз затова наех друг апартамент - от техните предложения не бях доволна. Предлагаха в други райони, далеч от адреса, близо до който исках да бъдем, а на всичкото отгоре все на високи етажи, без асансьор.
Отделно от това, докато се опитвах да резервирам, уж търся по дати и маркирам от свободните опции, а ми даде 3 пъти за 3 различни места "вашите дати вече са заети". Разправия голяма Rage  Поне ме компенсираха, де.

Общи условия

Активация на акаунт