Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 3 864
  • 83
  •   4
Отговори
# 60
Според мен трябва да вдигат по 20% на година докато стигнат поне 0.2% от пазарната стойност на имота. развитите страни имат добра инфраструктура защото плащат от 0.3% до 1% от пазарната стойност. Аз съм имал имот в чужбина и съм плащал доста хиляди евро годишно.

# 61
Според мен трябва да вдигат по 20% на година докато стигнат поне 0.2% от пазарната стойност на имота. развитите страни имат добра инфраструктура защото плащат от 0.3% до 1% от пазарната стойност. Аз съм имал имот в чужбина и съм плащал доста хиляди евро годишно.

При достигане на пенсионна възраст данъците падат на половина. Дано доживея.

# 62
Какво говорите 20%. Госори се за вдигсне в пъти до нялолко години.

# 63
  • Бургас
В развитите страни по-малко се краде.

# 64
Ей сега гледах едно клипче с Иво Димовски където спомена две интересни неща. Първо имал среща за оглед на някакъв апартамент дето миналата година спокойно можел да се продаде за 300К евро, а сега може да го купи за 210К евро. Второ, каза че има строители които нямат никакви продажби от началото на годината.

# 65
Точно тъй ще стане.
Ще ме удари мен 20% данък - на 100 евро са 120 евро. Голямо увеличение, няма що.
Ще вдигна наема с 10 евро на месец и ще ги избия
С 20% мисля говорят да вдигнат ставката, която сега е твърде малко спрямо другите държави.
А самите данъчни оценки, върху които се начислява ставката, са отделен въпрос. Те не са вдигани от 2007 г. а оттогава имотите са се качили няколко пъти - в големите градове. В малките и в селата, в които не са се качили, могат да не ги пипат. Но трябва да се осъвременят, защото така се избягват данъци не само при годишните, а и при продажба - за хора, които изповядват на данъчна. Но тъй като това често са самите политици, не знам ще се навият ли сами да си ги вдигнат.

# 66
  • Бургас
Тъй, тъй, от говоренето до законопроект, до общественото му обсъждане и минаване през n комисии има абсолютно достатъчно време тези имоти да бъдат дарени с право на ползване на деца, майки и внуци.

Тъкмо и нотариусите да захлебят, че са отънели покрай липсата на сделки.

# 67
Тинтита, ти май отказваш да приемеш, че пари в държавята вече нЕма. Ама буквално нема. Защо мислиш бързат да теглят новия дълг? До август пенсионеирте ще останат без пенсии иначе.

# 68
Те ако вдигнат данъчните оценки да са по-близо до пазарните цени, какво значение има на кого ще го прехвърлиш - данъкът пак ще е по-висок (освен за първи имот).
Между другото, ето чудесна задача за АИ. Данните за имотите в цяла БГ ги има, но не са добре структурирани. Все пак има точна локация, площ, година и тип строеж и т.н. - да ги качат в един модел, да качат и данни от вписванията по реални сделки и да му дадат задача да ги актуализира.
Не че ще го направят, де. Например един ученик доброволно се хвана да направи интерактивна карта на опасните места за шофиране, макар че КАТ си има данните за всички катастрофи - ама нямаха кой да се захване да ги представи във вид, удобен за ползване.

# 69
И после му спряха достъпа, за да не може повече да го прави.

Пък вчера пробвайки да лансират И ТОЗИ предстоящ грабеж рекоха че няма как да проследят, щото отделните райони нямали връзка помежду си и нямало как да вземат данни за имоти от други области.

# 70
  • Бургас
Гого, пари в държавата има.
Просто трябва по-малко да се краде.
Не знам дали чете статистиката, че от всички европейски държави нашите депутати са с най-високи заплати, съотнесено към МРЗ.
За броя на чиновниците и на безполезните хора, чиято работа може да върши един прост софтуер, даже не ми се отваря тема.

Освен това някои "прогресивни" хора по-далеч от чорапите си не виждат.
Кой мислиш, че ще изреве на умряло от тази "прогресивна" ставка? Ами нали онези, дето имат много апартаменти? И кои са те? Аз, някои съфорумци, или "Артекс" - син, предводителят на "шествието за семейството"?

Най-много апартаменти имат строителите, които не са успели да продадат на акт 14. И онези, които са запазили собственост и я отдават под наем. BLD например. Точно тях ще удари тази "прогресивна" идея.
Сигурна съм, че вече са го посъветвали да е по-умерен в мечтите.

# 71
Ми те по същата логика ще му кажат да не бара и надутите обществени поръчки, да не пипа заплатите на ченгетата и така подред всички пера, от които изтичат пари от бюджета.
А е факт,че пари в него не достигат и сега вземат 3.8 млрд. само за да вържат дотук, а още половината година не е минала. Кой знае до края й колко още ще трябват.
Май ще чакаме МВФ и ЕК да дойдат и да ни кажат кои разходи да режем и кои данъци да вдигаме.

# 72
И накрая нелюбимата ми Урсула или Кристалинчето ще дойдат да му кажат какво да прави. Дали ще послуша месните бг олигарси или Европейските лидери? При все, че нашите олигарси дори не са въоражени за разлика от Руски и Украйнски. Не знам какво ще става, ще видим.
Не знам защо отказвате да приемете, че след десетилетия пир идва ред на диета, защото манджата свърши. Да не мислите, че на Радев му се тегли дълг? Да го пишат на негово име? Естествено, че не иска, но то до толкова няма пари, че няма друг избор. миналата година парите свършиха октомври, тази година до август. Как мислиш, ако сега не предприеме мерки сега, до година дали ще устискаме до май месец? След 2-3 години ще сме фалирали.
Орязването на корупционери, запушване на дупки, съкращения и тн не са достатъчни, защото минималната база на харчалъка се вдига всяка година. Дупките са огромни, както и да оптимизира, пак трудно ще ги запуши. Ясно се вижда, че цели да реже от всякъде и пак няма да му стигне. В клуба на богатите е така.

# 73
Всъщност ФАКТ ли е? Че тия пари ги няма? Щото аз друго четох за състоянието на финансите към края на май. Казано от същите.

# 74
  • София
Ако ги намериш, ще ти дадат орден ,,Стара планина,,

Общи условия

Активация на акаунт