Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 8 500
  • 207
  •   2
Отговори
# 180
Ето в Пловдив вече организирано се разболяват против новия данък

# 181
  • Бургас
А по държавните и общинските администрации е нещо страшно... Сигурно само 10% са без ТЕЛК.

# 182
И пак не чух кой ще запълни дупката в бюджета, след като всички се скатавали - олигарси, дребни тарикати, плочкаджии и автомонтьори, държавни служители, болни хора, всеки правел фокуси за да избягва данъци?
Все от някого трябва да се вземе, или така ще я караме с по 5.7% дефицит завинаги?

# 183
Бюджета на ВСС е утроен за 2026. спрямо 2025 .... Сигурно заради чудесната работа?

# 184
Преди да отворим шампанското е добре да отбележим очевидния проблем с тази статистика. През 2025 имаме повишение от 17%, а сега ни казват че към Q1 имаме 14% на годишна база. Тоест цялото повишение се е случило през 2025. Аз май бях пуснал тука една статия за цените на база реално сключени сделки че са паднали с около 1% за Q1.

# 185
В момента има вече закъсали спекуланти, които продават по-евтино и от строителите.
Вчера се видях с един приятел, който ми беше споделил, че бил на оглед  на 3 апартамента с 2 гаража за близо 600К. В момента били вече 520К. Той е предложил 460К.(е дал и нЕкой "лев" на брокерката, щото му споделила,  че има зор, акт 16 излизал скоро.)

# 186
  • Бургас
И що да са закъсали?
Те може да са ги купили на 300К, ти отде знаеш Simple Smile
Все ще са на кяр.

# 187
Елементарно, ако не плати цялата сума в даден срок след акт 16, кО става???

# 188
  • Бургас
Зависи от договора му със строителя.
Който със сигурност също се е забавил и може да бъде тормозен за отстъпки.

# 189
# 190
Олеле, като се сетя колко пъти съм чувала "до 20 дни излиза А16"...
Приятелят ти да има едно на ум, все пак.

# 191
https://www.instagram.com/reel/DaAx1-3MJ3M/?igsh=ZmI1ZTczZ3U3bDk=

Интересно как Мунчо атакува , а сега предлага. Май е само принципен да защитава руски интереси . Дано само олигарсите в Бг не го оставят да пере пешкира като Жан Виденов

# 192
  • Бургас
Олеле, като се сетя колко пъти съм чувала "до 20 дни излиза А16"...
Приятелят ти да има едно на ум, все пак.

Вече втора година чакам един такъв Simple Smile Даже третата захванахме.

# 193
И пак не чух кой ще запълни дупката в бюджета, след като всички се скатавали - олигарси, дребни тарикати, плочкаджии и автомонтьори, държавни служители, болни хора, всеки правел фокуси за да избягва данъци?
Все от някого трябва да се вземе, или така ще я караме с по 5.7% дефицит завинаги?
Крис, 100 пъти ти казахме, ходи да питаш политиците.
Ние тук сме прости хорица.
Ние сме синоптиците. Гледаме , шаманът на племето трупа дърва, и казваме "зимата ще е студена".
За въпроси, "към шамана на племето". Ама защо, ама как, ама откъдя, ние откъде да знаем.

# 194
Любимото ми в нета. Някой пита нещо с подадена половин информация. Хората споделят подобни случаи доколкото са разбрали случая на питащия с цел да помогнат. Питащият вместо да благодари че някой е отделил от личното си време да отговори на въпроса му се сопва. Казва се комуникационна култура или липса на такава. Ама нали е анонимо в нета, кво ти пука.

Общи условия

Активация на акаунт