Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 98

• 24 105
  • 466
  •   5
Отговори
# 465
Интересна статия за имотите в България.   https://www.24chasa.bg/biznes/article/23248725

# 466
  • София
Наблюдавах пазара през последните 6 месеца. Доста вял и неактивен ми се струва, апартаменти, които следях, още не са продадени. Но в същото време има продажби и на етап преди разрешение за строеж. Не знам какво ще излезе накрая, но някой трябва да намери начин да бута провалилоте се строежи, да не стоят като паметници като тези от предишния бум.
Ние се откажахме да купуваме поне засега. Май ще посдваме суветите на Крис за алтернативен начин за съхранение на пари Sunglasses
Едни познати, които ще купуват първо жилище, ни попитаха как се процедира при покупка, но се оказа, че ние не знаем. Вече две жилища купуваме, второто беше миналата година, но все с помощ в администратичната част, така че сме абсолютни лаици. Може ли да помогнете.
Значи, харесваш си апартамент в имот.бг, правиш оглед, решаваш да го купиш. Сега какво се прави:
Предполагам някакво капаро плащаш с предварителен договор? Плащаш 3.6% комисионна на брокера на другата страна? После си наемаш собствен адвокат, за да защити твоите интереси (срещу брокера, на когото си платил 10 хилки), така ли е? После кой запазва нотариуса - продавачът ли?
Извинявам се за лаишките въпроси, много хора около мен купиха последните 10 години, но всичките само от строители. Това с вторичния пазар се оказа тъмна Индия дори и за някои, които са купили по 2 апартамента.

Общи условия

Активация на акаунт