АПРИЛските мишлета си играят с мечета

• 8 687
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Искам специално да БЛАГОДАРЯ на Раче, че цяла вечер чукаше пържолите за да ни нахрани,  а и ги купи преди това, и на Ст, че ги изпече.  Hug

и за разкошната питка, която и Алекс хареса
и за песничките, които пя
и за балоните, които беше взела
и за още доста неща  Hug

Енви, и Ани беше много дива и нервна днес, реших, че ми прилага магариите които е видяла на пленума и ми изпитва границите на търпение  Mr. Green: Вместо да се научи от Маги да тича и от Еми да говори, тя... Crossing Arms

ми като не ми я даде  за Варна  Crossing Arms

# 241
  • Boston, MA
На тази снимка е сбъркан етикета, мисля аз.  Mr. Green:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=132326&photo=72

Деси, прегръдки за болен Кало! Да не ви отчайвам, но аз вече се примирих, че след всяко събиране с деца лепваме по нещо, уикенда пак се събирахме за деня на майката и сега чакам. Белким ни отмине.

МисЗ, ако четеш, приятен път! Целувки и много спокойствие на Лекса, да спи през целия път!  Mr. Green

Иначе търся детска градина от октомври и се оказа, че е голяма философия и хамалогия.  Rolling Eyes

# 242

правилно мислиш  Laughing мойто чадо е с руси къдрици и сини очи и цветенца не търпи  Crazy

# 243
  • София
Питката, как можах да забравя РАЧЕ СТРАХОТНА СИ   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 244
  • 2 етажа над тавана
Да, да, и аз съм доволна от Усоето - даже се удивих на чистотата - чак перваците на прозорците нямаха и по една прашинка по тях! Grinning За кухнята не мога да коментирам, щото освен салатата в събота и закуската на другия ден друго от там не съм яла. Whistling

Деска, даносе размине Кало с екстирте на вируса, щом се е оказало, че е такова Praynig

Енви, Спас и Ст се запознаха всъщност сутринта в събота като тръгнахме към Усоето, никога преди не са се виждали, ама се сдушиха веднагически. Mr. Green Знаехме си ние с Данчето, че така ще стане Crazy
А по въпроса за настроението днес на децата - Маги днес е адски крива, но това си е нормално тия дни, щото като се върнахме вчера и се оказа, че Усоето е допринесло да избие върха на 11 зъб на Маги и е едно реване, сукане през половин час, скимтене, направо ужас.

Татянка, Елито мен ли трябва да визира? Май да, ама то да ти кажат момичетата що съм така залиняла Mr. Green Аз диета никога не съм пазила, няма и да пазя -  първо защото метаболизма ми е страхотен, второ - спортувам и така се поддържам, трето - най-новия спорт с който се занимавам е търчане по Маги - супер ефикасен е за отслабване. Mr. Green Joy

Раче, страшни са клипчетата Hug

За спането да питам - само мойта мома ли почти никога не спи по корем или аз оставам с такова впечатление от това, което пишете newsm78 Не че е от значение, но ми стана интересно Whistling

# 245
  • София

правилно мислиш  Laughing мойто чадо е с руси къдрици и сини очи и цветенца не търпи  Crazy
Явно ми се спало и в бързината съм взела Стаско за Али. Видях къдрички и писах на тагадък.  Embarassed

Ани и Смини, остана да почерпя следващия път - то не бяха благодарности, не бе чудо Wink

Данче, извини ми чадото, че докато погалваше Стаси и някой шамарче му дари...

Енви, Емо цяла сутрин бе крив и до 10 ми вися на гърдите. Не даваше да го пусна. След това поспа и известно време бе добре. Но като цяло бе крив и от най- малкото нещо започваше да реве. Определено бе превъзбуден.
Днес не пожела да седне на гърнето - пищеше и се огъваше при всеки мои опит. Но нали трябва да сме упорити утре пак ще го тормозя.

Аз искам да благодаря на всички, които ми гледаха детето, докато ние с баща му се забавлявахме край барбекюто - той с раздухването на жерта, аз с пържолите.
  newsm51

Емо спи във всички посоки, като по корем спи рядко. Ако трябва да му слагам възглавничка, ще трябва да му я вържа за главата, защото обикаля из цялото легло.

# 246
Раче, то проблем няма, че ти гледахме детето , ама да беше раздала по един Фастум гел  Laughing  Laughing  Laughing

# 247
  • София
Аз предупредих предварително, че винаги си нося тази фантастична паста. Що не си поискахте бре Simple Smile
Но от друга страна съм убедена, че Али ти се струва перце след срещата с Емо Simple Smile

# 248
тъй тъй, права си  Laughing
я пиши рецептата за питката тук  Peace

# 249
  • Boston, MA
ПИТКАТА!  Mr. Green

# 250
  • София
Грях ви на душата по това време да ме карате да мисля рецептата как беше:

1. кубче мая за хляб (в случая беше 42 гр) се разтваря в 300мл топла вода с 2 с.л захар.
200 - 250гр. кисело мляко (1/2 кофичка)
2с.л олио
1.с.л. оцет
2 или 3 яйца като единият жълтък се отделя за намазване на питката отгоре.
2 щипки сол
1кг брашно
сусам за поръсване - по желание
Всичко се омесва, като тестото трябва да остане не много твърдо (по скоро меко). Оставя  се да втаса 15-20 минути и се премесва. Втасва втори път и пак се премесва. Нарязва се на 16 парчета (веднъж на половина, след това всяка половина още по веднъж и т.н. докато станат 16 парчетата). С помощта на олио всяко парченце се оформя като цилиндър с дължина около педя и се връзва възелче. Така направените възелчета се нареждат в намазана с олио тава и се оставят да втасат. Когато втасат се намазва питката със заделения жълтък и се поръсва със сусам.
Пече се в загрята фурна около 30-40 минути. В началото сложете фолио, за да може да се надуе и да се изпече отдолу и 10 тина минути преди да извадите питката махнете фолиото да се изпече и отгоре. Ако не сложите фолио рискувате да загорите сусама.

Май това е всичко. Успех с месенето и да ви е сладко Simple Smile

Виждали ли сте да се продават наколенки за бебета?
Емо е с охлузени колене и си мисля , че с дребни гащи не е редно да го пускам повече навън.

Отивам да спя, че душа бера вече.

# 251
Раче, златна си   Hug
Ето и моите снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=132666
Лека нощ  bouquet

# 252
  • Boston, MA
Раче, благодарско и от мен!

# 253
Добро утро morning

Ползвам докато Теди спи да драсна някой ред Hug

Вчера се разходихме със Сминси и Алекс та ми разказа долу-горе за Усоето Flutter  Раче представям си я тая питка каква хубава е била даже Mr. Green Много ми се искаше да дойда, но нямаше начин-другия път Hug

Снощи Теди повръща за пръв път в живота му и ми е много хикс какво може да му е  #Crazy шарка ли, претоплане ли вирус ли ....или е преял със солети и препил с вода Mr. Green

Дадох Нестле Джуниър-ама много рядко това мляко и прозрачно едно такова  Thinking Пак ще си купя Аптамила, че си е супер. А и Теди нещо му се назландисваше на Нестлето, но го испи де.

Спи без възглавница и обикаля леглото Mr. Green

Последна редакция: вт, 15 май 2007, 08:01 от rody

# 254
Добро утро.
Тази сутрин най-сетне успяхме да вземем урина на Пламен и баща му я занесе в поликлиниката. От 2 седмици се опитваме, 3-4 колектора и контейнера изхабихме, не ще и не ще да пиша вътре. Ама днес най-сетне свърши тази работа Simple Smile Довечера ще го заведем да му вземат и кръв. И за ваксината още не сме го водили.
Пламен почти винаги спи по корем. Без възглавница. Нищо лошо и вредно не виждам в това.
На Усоето единственото, което не ми хареса беше собственика. Ей, веднъж не го видях усмихнат и вежлив тоз човек. Много неприятен ми се стори. Ама пак ми се отива там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт