За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 4 955
  • 224
  •   3
Отговори
# 210
Предстоят ни няколко пътувания на планина и на море с бебе, което ще е около 3-4 месеца тогава. Какви репеленти може да използваме за предпазване от комари и насекоми? Някой има ли опит с ултразвуковите машинки за количка - дали вършат някаква работа изобщо?

# 211
Предстоят ни няколко пътувания на планина и на море с бебе, което ще е около 3-4 месеца тогава. Какви репеленти може да използваме за предпазване от комари и насекоми? Някой има ли опит с ултразвуковите машинки за количка - дали вършат някаква работа изобщо?

Имаше един на Бочко 6м+

Наложи ми се да го сложа на 4м и половина, жив е и нищо му няма.

Слагала съм такива лепенки по количката. Има ги във всяка аптека.
https://galen.bg/aroma-difens-repelentni-lepenki-s-aromat-na-tsitronela-h-6

# 212
Занзи бимби, от 0 месеца е.

# 213
Всички се плюнчат и гризат от рано, това не значи че ще излязат зъби скоро.
Голямата ми дъщеря от третия месец педиатърката ни ги показа и каза да чакаме зъби. Излязоха като навърши годинка.
Малката сега вече е на 8 месеца и е същата работа,  няма зъби, не ги и чакам, когато тогава.

Да, плюнченето е по-скоро подготовка за захранването

# 214
Здравейте, бебето ми е на 4 м, все още е рано за захранване, мисля да започна към началото, средата на 5-ти месец.
Та  съм се нагледала на пюретата Pureo, като в сайта имат и пакети с доставки за период от 4 седмици. Пакета никак не е евтин, около 130 евро е за 26 пюрета, та се чудех дали си струва. Някой пробвал ли ги е, доволни ли сте или не са нищо особено и да си действам с пюретата от магазина?

# 215
  • София
Не бих ви посъветвала да купите толкова пюрета от един производител, защото
1. Започва се с по една, две лъжици, а пюрето може да е отворено 24 часа. Общо взето в началото трябва най-малката разфасовка, защото доста отива в кофата, ако не го ядете вие.
2. И бебето си има предпочитания към марките (не винаги, но се случва. Дъщеря ми харесва някои неща на Хип, други на Гербер).
Докато не стане ясно какво обича бебето, по-добре на тези от магазина.

# 216
Не бих ви посъветвала да купите толкова пюрета от един производител, защото
1. Започва се с по една, две лъжици, а пюрето може да е отворено 24 часа. Общо взето в началото трябва най-малката разфасовка, защото доста отива в кофата, ако не го ядете вие.
2. И бебето си има предпочитания към марките (не винаги, но се случва. Дъщеря ми харесва някои неща на Хип, други на Гербер).
Докато не стане ясно какво обича бебето, по-добре на тези от магазина.
Да да, знам, минала съм един път през това, имаме си по-голяма кака😁, то пакета по-скоро е не всичките 26 пюрета накуп, а всяка седмица ти пращат определен брой пюрета. Но както казвате, по-скоро първите седмици ще взимам единични бройки да видя как се приемат и след това, ако се харесат ще пристъпим към пакет. Като цяло просто искам отзив за специално тази марка, с каката ги нямаше и не съм пробвала, а много се рекламират.

# 217
Бих посъветвала да не се взимат големи количества предварително.
Като причкни: на бебето да не му хареса зеленчука или на вас. Възможно е в 5ти месец въобще са не поддаде на захранване и дори 1-2 лъжички на ден да няма.

Здравейте, бебето ми е на 4 м, все още е рано за захранване, мисля да започна към началото, средата на 5-ти месец.
Та  съм се нагледала на пюретата Pureo, като в сайта имат и пакети с доставки за период от 4 седмици. Пакета никак не е евтин, около 130 евро е за 26 пюрета, та се чудех дали си струва. Някой пробвал ли ги е, доволни ли сте или не са нищо особено и да си действам с пюретата от магазина?

# 218
Водите ли се по определена схема на захранване? Някой може ли да сподели отзиви от някоя в интернет или ваша примерна? Благодаря!

# 219
Водите ли се по определена схема на захранване? Някой може ли да сподели отзиви от някоя в интернет или ваша примерна? Благодаря!
С каката гледах една примерна схема на Хип, преди дни отворих да видя дали все още я има. Има я и пак от нея ще се водя, че съм позабравила.

# 220

Аз в началото се водих по тази на Хип и по препоръките на Владимирова за някои неща. Общовзето, взех информация и от двете места и вече след първите 2 седмици започнах по свой усет.

# 221
Не следвам нищо стриктно. Изчетох много схеми, ползвах ги за ориентир. Опитах, но не ставаше по график и таблица. Къде се консултирах и с роднини, проследяващ педиатър (най-вече). Гледам какво е сезонно, тези храни са ми приоритетни. Ако за нещо се колебая, сверявам информацията си в гугъл или книгата за ЗВБ. Водя се по бебето, какво му харесва, какво не, кое как му влияе на стомаха.

# 222
Не следвам нищо стриктно. Изчетох много схеми, ползвах ги за ориентир. Опитах, но не ставаше по график и таблица. Къде се консултирах и с роднини, проследяващ педиатър (най-вече). Гледам какво е сезонно, тези храни са ми приоритетни. Ако за нещо се колебая, сверявам информацията си в гугъл или книгата за ЗВБ. Водя се по бебето, какво му харесва, какво не, кое как му влияе на стомаха.

Абсолютно, тези схеми са само като ориентир.

# 223
  • София
Направих строга схема, оцветих всяка група храни, марки, грамажи, лъжички... И накрая всичко отиде в кофата. Изцяло се водя по бебето.
Нищо не мога да кажа за Pureo, на този етап за мен Гербер са най-добрият вариант, защото имат малки разфасовки.

# 224
Аз за ориентир гледах схемата на Хипп, а за някои неща и на Бионино. По-скоро за насоки и по-добра представа - от втората гледах за глутена. В крайна сметка просто си го захранвах, водейки се по него. Съобразявах кое имаме домашно, защото имаме градина + меса, отделно съобразявах просто кога е по-запечен или по-разхлабен и му давах зеленчук/плод спрямо това.

Първите му зеленчуци бяха домашни, пробвах да му дам купешко на втората седмица - пълен отказ Unamused предлагала съм различни неща на Хипп, Гербер и Пласмон - от нито едно не пожела и не яде. С изключение кашите на Хипп и на Гербер му смесвах от плодовите с кисело мляко.

За Пюрео чувах много противоречащи мнения, че са им изпращали и вкиснали неща, и такива, които докарват на развалено, но не помня дали за готвените им неща, или за пюретата. Имам позната, която знам, че поръчва от тях и е доволна, не са имали проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт