За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 2 896
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Не е имало кръв и слуз в изпражненията. Сменяла съм млякото, беше на фризолак вом смес с единица, защото връщаше по малко млекце и се изпъваше като лък назад (по съвет на педиатър го смених) с новалак антиколик като бяха най-бесните периоди на колики. Мислех, че сме закрепили положението, но е ужасно.

Напълно съм съпричастна, този ужас го живяхме.

Колко мляко пие сумарно за целия ден? Колко тежи детето? Колко пъти яде? Винаги ли изпива цялото мляко?
5-6 хранения само с ам по около 120-150 мл. Не изпива винаги цялото, ние правим 150 вода с 5 лъжички мляко= 170 мл. От тях изяжда рядко 160, най-често 150.
А колко тежи?

# 91
  • Melmak
Скрит текст:
Не е имало кръв и слуз в изпражненията. Сменяла съм млякото, беше на фризолак вом смес с единица, защото връщаше по малко млекце и се изпъваше като лък назад (по съвет на педиатър го смених) с новалак антиколик като бяха най-бесните периоди на колики. Мислех, че сме закрепили положението, но е ужасно.

Колко мляко пие сумарно за целия ден? Колко тежи детето? Колко пъти яде? Винаги ли изпива цялото мляко?
5-6 хранения само с ам по около 120-150 мл. Не изпива винаги цялото, ние правим 150 вода с 5 лъжички мляко= 170 мл. От тях изяжда рядко 160, най-често 150.
А колко тежи?
5200, роди се 2500.

# 92
Скрит текст:
Скрит текст:

А колко тежи?
5200, роди се 2500.
Бах... не знам как да ти помогна.
Аз винаги следях по формулата 15% от теглото на бебето е водата за млякото за деня, на колкото хранения искаш/търпи. Някои твърдят, че е разтвор мляко, някои твърдят само за водата. При моята ламя работеше "само за водата", не разтвор.

5200*0,15/6=130

Ако сте на 5 си е твърдо за 5 лъжици. Не е глад както една от причините (поне доста беше и това при нас). Не вярвам да е АБМК, което звучи добре. Виждала съм такива изпражнения и със сигурност щеше да ти направи впечатление.

Твърдо ли е коремчето? Газове има ли? Даваш ли някои от нещата за колики, капки с масло от копър, хомеопатия, лактаза, пробиотик?

# 93
  • Melmak
Благодаря ти, че ми отговори. Една педиатърка ни каза, че е по-добре по 130 да й даваме.. знам ли, като на кутията пише 150 и аз това съм следвала. Може да не съм права.

Заведохме я на дежурен педиатър. Колики били.. ще се гръмна вече… няма край това чудо.

# 94
Благодаря ти, че ми отговори. Една педиатърка ни каза, че е по-добре по 130 да й даваме.. знам ли, като на кутията пише 150 и аз това съм следвала. Може да не съм права.

Заведохме я на дежурен педиатър. Колики били.. ще се гръмна вече… няма край това чудо.
Пандора, с голямата ми дъщеря коликите продължиха до 4-ти месец. Сега малката е на 3 месеца и все още има от време на време. Понякога пада доста сгъване докато изкара газовете.

# 95
Бебето на 7 месеца е болно от днес ,температура и кашлица. Яде малко , гледам да предлагам често. Каката доведе вирус от градината, тя вдигна еднократно 38.2 и кашля зловещо един ден и мина с инхалации кависепт. Сега съм в ужас при бебето как ще протече. Много ме е страх да не е със същата ужасна кашлица, как ще я лекуваме, само един сироп Атусин са и изписали.
Имате ли опит в боледуването на толкова малко бебе с кашлица.

Наблюдавайте я внимателно и ако развие хрипове, веднага в спешното. Често става през нощта. Ние ей така посред нощ трябваше да я водим и и биха кортикостероид и пак започна да диша нормално

https://www.puls.bg/detsko-zdrave-c-38/kak-da-okazhem-prva-pomos … te-s-krup-n-43422

# 96
Бебето на 7 месеца е болно от днес ,температура и кашлица. Яде малко , гледам да предлагам често. Каката доведе вирус от градината, тя вдигна еднократно 38.2 и кашля зловещо един ден и мина с инхалации кависепт. Сега съм в ужас при бебето как ще протече. Много ме е страх да не е със същата ужасна кашлица, как ще я лекуваме, само един сироп Атусин са и изписали.
Имате ли опит в боледуването на толкова малко бебе с кашлица.
Правете инхалации.

# 97

Те като не знаят какво да кажат и е колики. Съчувствам ти напълно, 3 месеца и нещо се мъчехме и е ужасно.
Давай колкото иска детето, не колкото ти казват.

Пробвахте ли Пандата?

# 98
  • София
На моята дъщеричка много й помогна Колиеф. Имам още малко и продължавам да й го давам

# 99
  • Melmak
Колийф, биоамика, биогая, панда, санколик, дегазин бейби, еспумизан, лефакс.. нищо… благодаря ви, наистина не съм очаквала такова чудо.. понеже нали уши я боляха наскоро, но се оправи, чудех се да не е нещо пак.. не, гледаха й ушите, здрави са.

# 100
Колийф, биоамика, биогая, панда, санколик, дегазин бейби, еспумизан, лефакс.. нищо… благодаря ви, наистина не съм очаквала такова чудо.. понеже нали уши я боляха наскоро, но се оправи, чудех се да не е нещо пак.. не, гледаха й ушите, здрави са.

Пандора, съчувствам ти. 40 дни бяхме и ние в Ада - колики, рев и безсъние. Пробвахме БиоГая (запичаше се от него), Еспумизан, Лефакс, Колийф, Инфакол, чайове и какви ли не щуротии. Сега, ако мога да върна времето назад, нямаше да сменям така безразборно в отчаянието си, но за второто, дай Боже ще знам. Сега по същество, аз бях много скептична, но отново в отчаянието си заведох бебето на Боуен. След първата процедура нищо, викам си и това не помогна, но все пак отидох на втора (и казах си, последна, защото вече нямах нерви) по препоръка на терапевта и за мое най-голямо учудване нещата след нея коликите се успокоиха. 2-3 дни преди Боуена започнах да давам и Пандата, та не знам дали двете не са сработили във взаимодействие, може би пък просто им е отминал пика и е съвпаднало с терапията, но факт е, че след нея, започнахме да спим нощем, за което честно казано бях изгубила надежда. Ако искате, пробвайте. Мога да дам препоръка за Пловдив.

# 101
+1 за Боуена, не мога да дам отзив за определено място, защото й ги правеше приятелка, която не го практикува попринцип, а само за познати и приятели. Не мога да твърдя, че точно от това имаше подобрение, защото бяхме включили и Пандата 2-3 седмици вече, но след тези терапии + Пандата, имаше подобрение. Все още има неразположения в стомаха(на 3 месеца), главно през нощта като си храни, но не е нищо кой знае какво.

# 102
Здравейте Simple Smile С бебенце на 55 дни съм, което попринцип е с дста добър апетит. Тази сутрин беше малко по- сънлива от обикновено и не напираше както обичайно да яде. Оставих я да поспи още малко и след това я накърмих като пак яде по- малко от обикновено и задряма. Пуснах я да си поспи, но след 5 минутки се размърда и повърна голямо количество. Около час след това напълни и памперса с напълно нормални изпражнения. Бебето цялостно е спокойно, няма температура и вече си хапва. ЛЛ каза да я наблюдаваме и да не ходим за сега, но  аз се притесних доста. Мислите ли, че е достатъчно или да отидем някъде да я прегледат все пак.

Последна редакция: чт, 25 юни 2026, 13:30 от Love&Peace

# 103
Здравейте Simple Smile С бебенце на 55 дни съм, което попринцип е с дста добър апетит. Тази сутрин беше малко по- сънлива от обикновено и не напираше както обичайно да яде. Оставих я да поспи още малко и след това я накърмих като пак яде по- малко от обикновено и задряма. Пуснах я да си поспи, но след 5 минутки се размърда и повърна голямо количество. Около час след това напълни и памперса с напълно нормални изпражнения. Бебето цялостно е спокойно, няма температура и вече си хапва. ЛЛ каза да я наблюдаваме и да не ходим за сега, но  аз се притесних доста. Мислите ли, че е достатъчно или да отидем някъде да я прегледат все пак.

Аз в такъв случай с моя наблюдавах още няколко часа преди да предприема ходене до спешни кабинети. Щом няма температура, повтарящи се повръщания и видим дискомфорт аз изчаквам с моето дете.

# 104
Здравейте, имаме затруднения с кърменето тъй като в болницата дохранваха с АМ с биберон с много силен поток и сега бебето отказва гърда. В момента се цедя, но не знам какво количество трябва да му давам. Става въпрос за бебе на 10 дни, 3кг.

Общи условия

Активация на акаунт