ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026 - Тема 5

• 36 404
  • 720
  •   9
Отговори
# 615
Момичета, ходих до Техническия университет с младежа. Семестърът за електротехника и електроснабдяване е 307 евро, това са нужните документи.

Исках да съм сигурна, че не иска във Висшето транспортно училище. То изглежда доста по -скромно от ТУ.
От утре започва записването.

# 616
  • София
Аз писах в групата за ТУ във фейсбук, казаха, че от 150 човека специалност "Електротехника и електрообзавеждане" 32 завършват, а работят 10.
Много се подтиснах, питах и една жена, която е преподавател там, чакам да ми върне отговор и ще решаваме.
Глупости, няма какво да се подтискаш. Може твоят младеж да е от 10те.
Моята специалност беше от "момичесшките", около 6-7 се отказаха още преди да стигнат до изпити, високобслова и много желана тогава. Не беше тяхното, но това нищо не означава.

# 617
  • София
Извинете, че се намесвам, но моите проучвания, вкл. и след разговор с близка, която е преподавател в ТУ, показват точно обратното. Има страшен глад за добри инженери. Според познатата ми, още от 2 курс имат възможност да почват работа в добри международни фирми. Пак според нея едно 70% от студентите работят, и то не като сервитьори, а именно по специалността. Но ми каза, че това е отнася до добрите специалности и факултети.

# 618
Моят син се отказа от ТУ, заради това, че не може да го съчетава с работата си. За жалост няма задочна форма или дистанционна и държат много на присъствие на занятията.
Точно това е причината много да се отказват, защото си намират работа по специалността, но няма как да продължат с Университета.
Това ни е информацията от няколко преподавателя от ТУ.

# 619
  • Пловдив
...класиране, обещано да е  "след 14 часа", може и да е в 17, нали?
Confused

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 15:16 от JiD

# 620
Моето момиче е прието  Електронни информ. системи. Колебае се, плаши я физиката? Може ли да кажете повече за тази специалност, не е ли по скоро мъжка?
Някъде вижда ли се съотношение мъже/жени?

Извинете, че се намесвам, но моите проучвания, вкл. и след разговор с близка, която е преподавател в ТУ, показват точно обратното. Има страшен глад за добри инженери. Според познатата ми, още от 2 курс имат възможност да почват работа в добри международни фирми. Пак според нея едно 70% от студентите работят, и то не като сервитьори, а именно по специалността. Но ми каза, че това е отнася до добрите специалности и факултети.
А кои са тези добри специалности?

# 621
  • София
Моето момиче е прието  Електронни информ. системи. Колебае се, плаши я физиката? Може ли да кажете повече за тази специалност, не е ли по скоро мъжка?
Някъде вижда ли се съотношение мъже/жени?

А кои са тези добри специалности?

Това е една от най-добрите специалности, според моята позната. Не е само мъжка, момиче може да се справи. Перспективна е.

# 622
Излезе класирането в УНСС.

# 623
  • Пловдив
излезе и в УАСГ
Почвам да търся моичкия

# 624
  • Златна Добруджа
излезе и в УАСГ
Почвам да търся моичкия
Къде виждате класирането?

# 625
В УАСГ аз защо не го виждам ?

# 626
  • Пловдив
https://ksk.uacg.bg/uploads/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE_%D0%B … BD%D0%B5_2026.pdf

Приет е!
ССС - по първо желание!
Дано му е на късмет!!!!!!!

# 627
И  ние сме в ССС Simple Smile -първо желание

# 628
И при нас не се вижда за УАСГ?!

# 629
Моят е приет киберсигурност в бизнеса в УНСС, бал 20,86
Питах чат Джи пи ти за двете специалности, той ми каза, че в киберсигурността били по-високи заплатите, но било по-трудно да си намериш работа. При електроинженерите било по-лесно намиране на работа и се предвижда постоянно търсене на кадри.

Общи условия

Активация на акаунт