С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 28 702
  • 741
  •   2
Отговори
# 480
  • София
И аз не виждам драма. Злодеида просто да не обръща внимание и готово. Тамън ще има кой да полива цветята и да храни котката/котките.

И още нещо - злата свекърва си е у тях. Може да има бълхи, ла*на, котки, кучета, зебри. На когото не му харесва - да се научи да отказва да ходи. Клюкането по ъглите със съседките колко е мърлява свекървата у дома си е висша форма на простотия.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 12:58 от бъръльо-бъръльо

# 481
Не е ли по лесно да обезпаразити животните, може да им накапе капки. Действат доста добре за около месец.

Иначе котките идват където ги хранят. Ако беше спрял да им слага храна щяха да идат другаде. Те не са котки на свекървата, а вероятно на целия квартал безотговорни хора, които не си ги кастрират. 

Скоро ще бъдат грижа на сестрата, нали така Simple Smile

# 482
То проблемът е, че всичко е грижа на Злодеидиния мъж.

# 483
Ще бъде изхвърлена на двора котката на свекървата, която е вътре, защото детето и има алергия.  Но ще е нейна грижа да я храни и полива цветята и нейн проблем с другите мяукащи котки.
Ирис, той не само че е спрял ами и изхвърлил 15 купички от терасите и двора и котките пак са там.  Иначе вътрешната си е от първите кастрирана с ваксини и обезпаразитена. Сега преди да я прибере, той и даде хапче за вътрешно и капки за външно обезпаразитяване. Целта си беше да няма никаква храна в двора за да се махнат другите котки и поне тази да не бъде отровена. Интересно е как домашните котки при излизане на вън са яли отрова, а уличните не.
бъръльо-бъръльо, ама темата не е да изкараме колко бели и добри са свекървите. Прочети заглавието.

# 484
  • София
Скрит текст:
Марулета, дано не се окаже така. Ще пиша.
Цуко, да от клавиатурата е. Ето доказателство - абитур.

Като изпиша и натисна спейса думата се променя. Нямам идея как да спра този редактор, както казах с нов телефон съм.
На мъжа ми си казвам така от край време, на него не му е проблем.
Ако ви е неприятно да ме четете на теб и Янтра, винаги може да ми прескачате постовете. В новата версия може да сложат опция за блокиране.
Над клавиатурата има настройки, може би са в трите точки. Там има опция да се изключат corrections&suggestions.

За мен проблемът в тази история е средата. Поне от начина, по който е представено всичко. Тоя каза, оня рече, влязох там, отидох онам.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 13:22 от The Catcher in the Rye

# 485
  • София
Не са бели и добри свекървите, но това не ни дава морално право, нито ни извинява, да се държим по тяхно подобие. Ако ме разбираш. Как би се почувствала свекито да обсъжда хигиената в твоя дом със съседката ти? Да, да, знам, ти държиш чисто.

С моята имах проблем, докато се чувствах зависима от нея - пространствено, времево, емоционално. Като си отстояхме границите, и  младите, и старите, проблемите значително намаляха.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 13:30 от бъръльо-бъръльо

# 486
Животните на свобода са по-издръжливи от затворените в къщи. Къщните боледуват  и от човешки болести. Вън има и естествен подбор, кой ти търси бездомно животно и да отбелязва. И имат нюх за вредно, пазят се сами.                                                                                                                                                                                                                               

# 487
С никоя съседка не съм обсъждала жилището на свекърва ми. Нейната съседка започна да държи сметка на моя мъж за миризмите от котки. Аз си бях там и не участвах.

# 488
Извинявай, но тук всички възрастни около него сякаш са свикнали той да им решава живота. Сестра му вече не е на 15, а омъжена жена с дете. Има съпруг, с когото са решили да създадат семейство. От този момент нататък нейният най-близък човек е съпругът ѝ, а не брат ѝ.

Не е нормално твоят мъж да продължава да бъде универсалният спасител – за майка си, за сестра си, за племенника си и за всички останали. Това не е неговото семейство, това са възрастни хора, които трябва да започнат сами да носят последствията от собствените си решения.

А най-фрапиращото е, че майка им е знаела за проблема с бълхите, не е направила нищо и е заминала. След това всички останали трябва да зарежат собствения си живот, за да оправят последствията.

Не е нормално един женен мъж с малко дете постоянно да бъде „резервният съпруг“, защото някой друг отсъства или не си е свършил работата. Всеки има приоритети и те трябва да започват от собственото му семейство.
Оставам с впечатлението, че вие с детето не сте му първият приоритет. Докато продължава да решава проблемите на всички останали, вашето семейство неизбежно остава на заден план.

# 489
Велуна, права си и мен най-много ме шокира факта, че е знаела за бълхите и е оставила нещата така.
Не ни е оставял на заден план, но за да успява навсякъде е жертвал собствената си почивка. Снощи например, чак след като приспахме малката, вечеряхме и аз се изкъпах той отиде да пръска. Това му забавя лягането с около 2 часа. Вземенето и воденето на майка му до летището също му е коствало нощен сън.
За сестра му не казвам нищо. Виждам, че се възползва от привързаността на брат си и от здравословното си състояние, но тя идва тук 2-3 пъти годишно и се виждат за някакви си часове. Не мога да се сърдя, имам и аз сестра и имах и брат. Сестра ми като беше тук и се радвах много и изкарах цяла седмица с нея.

# 490
Зло, прекаления светец и Богу не е драг. Знаеш, че съм с най-добри чувства!

Да си гледа живота и да си свирка, какви бълхи, какви котки. Това е ненормално, честно. На ММ майка му така се беше закучила да ходил да перат килимите. Отидохме на море и просто ѝ каза, че и 15 пъти да му каже, нещата няма да станат, да си ги занесе на пералня. Е, докато ние бяхме на плаж, тя се ги занесе с колата и ѝ ги върнаха на другия ден изпрани. Понеже е възрастна, забравя, че не живеем в 1960г, но той често ѝ го напомня, та се завръща в 2026г.
Той човека, работи, бебе има, жена има - ще се занимава с на майка си глупостите. Абсурд!
Между другото, ако съм аз и моята майка го направи това, ще получи същото, не само свекърва ми. Не, не. Няма да си легне до жена си, да си кажат две мили думи, да си погалят бебето по главата ми ще ходи при бълхите. 😂😂😂 Не знам как го издържаш това, аз направо се ядосах докато пиша. 😂

# 491
Ами виждам го, че не му се занимава. Каза ми, че един път да си дойде и нямало да му стъпи крака. Отдавна се е отказал и от къщата и от всичко. Нали съм казвала как майка му наводни първия етаж. Вчера влязал и там да пръска и всичко било мухлясало и подгизнало. Дори не е отваряла да проветрява.
Какво да го правя, мъж ми е, не си е избирал семейството... Неприятно е наистина като прекаляват, тогава се обаждам и аз.

# 492
  • София
Ама като мъжа ти има желание да жертва нещо, да си го жертва. Възрастен, вменяем човек. Ти защо страдаш и се дразниш?
Драмата с бълхите, сестрата и пръскането е вече толкова изсмукана от пръстите - ако не искаше мъжът, нямаше да ходи да пръска. Сестрата можеше и сама да си напръска, ако й е важно, и не е пръскано. Явно му е приоритет за ходи в къщата, после да мрънка. А свекървата да си живее в бълхи, котки и мухъл. Нейна воля.

Нито свекъ вата, нито мъжа, нито сестрата можеш да промениш. В твои ръце е единствено начина, по който ти реагираш и възприеваш нещата. Но не желаеш да го проумееш.

# 493
  • София
По принцип няма как да си вземеш свестен и грижовен човек и той да отлюспи изведнъж роднините.
На практика рядко се получава, колкото и съвестно да си гледа семейството. ММ и до ден днешен се грижи прекомерно за вменяемата си сестра, в резултат на което тя е решила, че ние сме им нещо като покровители и често ми звъни по нощите да ми рева от мъжа си.

# 494
Свекървата ти е мърла и манипулативна егоистка. Дъщеря ѝ е невероятно некадърна, щом и като омъжена жена продължава да разчита на брат си. А ако не е некадърна – значи просто така ѝ е по-удобно.

А мъжът ти е толкова лесен за използване, че всички го въртят около пръста си. На твое място щях аз да го завъртя в посока собственото му семейство, та всички останали да разберат, че безплатният спасител вече не е на разположение.

Общи условия

Активация на акаунт