С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 8 031
  • 214
  •   5
Отговори
# 165
Това, което я побърква е че любимата й дъщеря се дистанцира от нея.
Ходи и прекарва време с родителите на мъжът си, те им помагат с детето.
Многократно е говорила (и пред мен и пред мъжът ми) как мъжът й я настройвал против нея.
А това, че така и не си затвори устата и не спря да го обижда пред дъщеря си хич не го видя като проблем.
Бедна ми е фантазията за мен какво се е говорило пред мъжът ми.
Когато на мъжът на дъщеря й му втръсна от обидите и тънките забележки и просто каза: "Ами няма да ходим повече и детето няма да водим!", настана война. Ама как можело, ама нямали били право... тя си била изказвала мнението.
Много интересно как "мнението" все се изказва, чрез обиди.
Вещица...

# 166
Arielle, а как и двамата със зетя сте се подредили да седнете на масата за семеен празник с жената, която постоянно ви обижда? На мен това няма никакъв начин да ми се случи. Понеже няма да ида на празника просто. Кой и как ще ме накара?
Не го схващам - знаеш, че предстои нещо кофти. Обаче отиваш. И после се чудиш защо така?

# 167
Arielle, а как и двамата със зетя сте се подредили да седнете на масата за семеен празник с жената, която постоянно ви обижда? На мен това няма никакъв начин да ми се случи. Понеже няма да ида на празника просто. Кой и как ще ме накара?
Не го схващам - знаеш, че предстои нещо кофти. Обаче отиваш. И после се чудиш защо така?

Бабата на мъжът ми и сестра му имаше рожден ден.
Тоест майката на свекървата, която също не харесва нито мен нито зет си.
Ама за разлика от невъзпитаната ми свекърва се прикрива доста по-добре.
Другото забавно е, че сестрата на свекърва ми също е въвлечена в "заверата" да ни мрази колективно (за спорта) но незнайно защо се държа прилично.
Само свекърва ми не можа да се сдържи.

# 168
Да, да, аз просто не разбрах защо ходите там. Иначе нека си има празници. След половин само обида мен никое семейство не би ме видяло на трапезата си. Щом отиваш, ти си знаеш какво следва - не се ядосвай на предизвестени истории. Нищо няма да се промени, нали.

# 169
  • София
Като не може да се въздържи от обиди, не отиваш - просто е. Едва ли и мъжът ти ще иска да бъдеш обиждана, така че нямаш проблем.

# 170
Проблема е, че после започват ревовете, тръшкането и другите манипулации на които нито дъщеря й нито мъжът ми явно устояват.
Вчера свекърът ми само въздъхна, погледна я - но тя си продължи.
Говорили са й много пъти и свекърът ми и мъжът ми да си затваря устата - не, тя трябвало да си каже мнението!

# 171
  • София
Проблема е, че после започват ревовете, тръшкането и другите манипулации на които нито дъщеря й нито мъжът ми явно устояват.
...
Значи този проблем трябва да решиш.

# 172
  • София
Синът и и дъщеря и като искат да ходят. Ти защо ходиш?

# 173
Зло, пиши какво става. Поне ще си излееш яда и мъката. А и наистина си по темата.

# 174
...
Значи този проблем трябва да решиш.
    Ааа не бе, мъжът си е идеалка, свекървата е ЗЛО!
   Още една свекърва, която си е "надвила на масрафа" и сички играят по нейния сценарии. И нико нищо не сме е да дръзне да промени.

# 175
Вчера се кара на дъщеря си:
"И да знаеш! За рождения ми ден с баща ти ни няма две седмици! Да не ме безпокоиш!"
Дъщеря й е с малко бебе.
Дъщеря й нещо смотолеви, че въобще и не си го е мислела.
После обаче лошият й съпруг я настройвал нали...
Думи нямам.
Тя сама си го прави после всички други край нея са виновни.

# 176
Виновни сте, да. Ако не й давате мегдан да ви говори, всичко ще си е наред. Но имате желание Simple Smile

# 177
  • София
Ясно е, че е лоша. Ти защо продължаваш да се буташ там?

# 178
Вчера се кара на дъщеря си:
"И да знаеш! За рождения ми ден с баща ти ни няма две седмици! Да не ме безпокоиш!"
Дъщеря й е с малко бебе.
Дъщеря й нещо смотолеви, че въобще и не си го е мислела.
После обаче лошият й съпруг я настройвал нали...
Думи нямам.
Тя сама си го прави после всички други край нея са виновни.

Не се бутай да даваш оценки  между майка и дъщеря,  те ще се оправят, а ти ще излезеш виновна.

# 179
А въобще не се бутам, тя ходи да се моли на мъжът ми да ходи да й оправя бакиите, като се осере до ушите.
Имаше период, в който дъщеря й и мъжът и държаха абсолютна дистанция с тях.
Тя пак нищо не била направила, мъжът ми трябваше да го играе посредник.

Общи условия

Активация на акаунт