С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 25 640
  • 686
  •   8
Отговори
# 525
  • София
Пак казвам - те предложиха да дойдат да я гледат. Друг дядо в картинката няма, а другата баба все още работи.
Съгласен да отидеш на морето или съгласен с теб?

# 526
  • при късмета
cashmere, права си да се ядосваш, както казах те са си имали планове, които са скрили при първоначалната уговорка. Изпратете свекърите по живо по здраво и намерете друг начин. Не се разделяйте за дълго докато детето е малко. Питай свекърва си, дали иска внучето ѝ да казва "чичо" на сина ѝ, вместо "татко" защото на тази възраст, дълга раздяла, до това ще доведе. Имаш предимството мъжа ти да не е съгласен с техните

# 527
Съгласен е с детето да отидем на морето, а той да идва уикендите.

Като цяло исках да чуя странични гледни точки на хора, които нямат връзка с никого от замесените, за да си сверя часовника.

# 528
Аз и мъжа ми се родом от морето, по-конкретно от два различни близки един до друг града. Искането е лятно време детето да се гледа в града, от който са те (като по принцип живеем в София, а те са тук временно, за да помагат). Аз работя хоум офис, а те искат да са си на морето.

Темата не е коментирана, когато предложиха да гледат детето и дойдоха, а се появи на дневен ред постфактум.

Прави са.
Вие искате от тях те кардинално да си променят живота, за да ви е удобно на вас.

Казвам го от опит. И моите свекър и свекърва гледаха детето за да се върна аз на работа. Лятото 3 месеца на морето. Гледаха 2 деца накуп и си бяха на морето. Справиха се чудесно. Като реално те не си почиваха много.
Да търчиш и да се притесняваш за малко дете, изисква огромно усилия и внимание.

Винаги може да си организирате така ежедневието, че са не ги занимавате.

От моят опит те правят страхотен жест и най-малко може да се сърдите за желанието им за лятото.

Най-вероятно не са скрили, а по-късно са осъзнали какво очаквате от тях.

# 529
Детето не е ли вече на възраст за ДГ?

# 530
Детето тръгва на ДГ на есен - 1ва градинска група ще бъде.

Пак казвам -  искам чисто принципно да си сверя часовника.

# 531
  • София
Съгласен е с детето да отидем на морето, а той да идва уикендите.

Като цяло исках да чуя странични гледни точки на хора, които нямат връзка с никого от замесените, за да си сверя часовника.
Имеет си хас, както се казваше в един виц. При неговите мама и тате просто няма начин да не си перфектно. Ти си знаеш разбирате ли се с тях. Щом майка ти работи, няма да може да го вижда много, освен през уикендите, а тогава таткото ще идва.
Аз бих се замислила все пак, но само заради доброто на детето. И ми влияе това, че е на морето

# 532
Аз ще те питам директно - един месец ще изтраеш ли с тях? Или ще се прибереш с опънати нерви?

# 533
В случая съществено е и какво означава "временно са тук", имат ли свое жилище, у вас ли ще бъдат, на квартира ли.Ако идеята е да седят при вас и да гледат дете, прави са да се притесняват.Ако искат да го гледат в града, в който живеят, вероятно им е по-удобно, а искат да си там, защото все пак да предотвратят нежелани ситуации, напр детето много да търгува и подобни.И в крайна сметка, става въпрос за няколко седмици,то лятото се изтърколи, един август остана типично летен месец.

Аз мисля, че в случая просто е станало недоразумение в началото,не сте се изяснили напълно.
Това "неблагодарна"откъде дойде, директно някой ти го каза ли?

# 534
Чисто принципно не разбирам от какво се оплакваш. Сигурна съм, че повече от половината снахи в темата биха дали години от живота си за възможността да работят на морето, без да плащат, плюс баби и дядо, които да гледат детето, за разкош. Все пак става въпрос за месец и половина.
На практика ти очакваш двама души да си зарежат дома и да дойдат да ти гледат детето в София, но не и ти да си зарежеш за месец дома, за да позволиш на детето си да поживее на морето (!), при това под твой контрол.
Толкова ли нямаш доверие на мъжа си, та не смееш да го изпуснеш от поглед 5 дни в седмицата? Ами да си пусне неплатен отпуск, ако няма платен – от спестените пари за детегледачка или частна ясла ще ги избиете. И от парите за почивка.

# 535
Детето тръгва на ДГ на есен - 1ва градинска група ще бъде.

Пак казвам -  искам чисто принципно да си сверя часовника.
Значи става дума само за това лято.
Така става. Цяло лято на море е мечтата на много софиянци.
А и ще е близо до майка ти, тя ще може да го вижда по-често, не подценявай този аспект.

# 536
  • София
Точно и аз това си го мислех - че съфорумката е израснала и свикнала с морето и то не е някаква непостижима мечта.
Както не за всички софиянци Витоша е някакво страшно предимство.  Има родени тук, които не са се качвали от детството си.

# 537
София лятото не си представям да е приятна колкото морето.

# 538
Понеже някой попита - тук са на квартира.

За другия въпрос - че съм неблагодарна в прав текст дойде от моята майка, а според мъжа ми понякога така изглеждало отстрани.

Не се оплаквам, не ми е това идеята, а да чуя странични мнения

# 539
Е, че хората и квартира са плащали, за да гледат детето. Не си неблагодарна, просто ако  не те устройва - откажи.

Общи условия

Активация на акаунт