С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 28 693
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Имат право свекърите да искат да си се приберат и с това да си променят условията, но аз не бих си оставила мъжа в София (ако за него няма опция хоум офис) и не бих издържала да съм далеч от детето толкова дълго време. В такава ситуация или ще си гледам аз детето (по-вероятно), или ще караме всеки уикенд до морето с мъжо да си го видим.

# 631
Щом мъжът ѝ е казал, че е неблагодарна решението е взето предварително от свекъри и син. Няма повече да фантазирам, че не знам какво точно и как и казано, за да си донадя нещата. Писах веднъж, не искам да съм досадна. 😂

# 632
  • София
То отдалеч личи, че синчето е мамин и татин.  Ще му отглеждат детето, а той ще си кеси в София.

# 633
Разбира се, че имат право да променят уговорката, що  за въпрос. И при новите обстоятелства младите си нагласяват нещата. Детето си е техен ангажимент, свекървите правят услуга, не са длъжни. Даже премного са направили и предлагат вариант. Като не я устройва авторката, казва мерси и намира друг вариант.

# 634
Чисто хипотетично, какъв е тоя страх да ги оставите тези мъже сами за някакъв период?

# 635
  • София
Свекърите могат да останат да помагат на другия родител да си гледа детето, а авторката може да отиде при майка си.

# 636
Свекърите не са длъжни да гледат ничие дете. Това, което са направили досега, е било техен личен избор, а не пожизнен ангажимент. Щом вече не желаят да правят тази жертва, имат пълното право да го кажат. Не са подписвали договор да идват всяко лято в София до навършването на 18 години на детето, за да осигуряват безплатни грижи. Ако някой е разчитал на това като на даденост, проблемът е в нереалистичните му очаквания, а не в тях.
Да, тъпо е да те поставят пред свършен факт, но в крайна сметка те не са длъжни да се съобразяват с чуждите планове. Ако вече не искат да идват в София, това е тяхно право. Ако на майката не ѝ се ходи на морето при тях, също има избор – спокойно може да си потърси друга алтернатива. Не може да очакваш някой да жертва времето, удобството и плановете си само защото така ти е по-лесно.

# 637
  • при късмета
Свекърите не са длъжни да гледат ничие дете. Това, което са направили досега, е било техен личен избор, а не пожизнен ангажимент. Щом вече не желаят да правят тази жертва, имат пълното право да го кажат. Не са подписвали договор да идват всяко лято в София до навършването на 18 години на детето, за да осигуряват безплатни грижи. Ако някой е разчитал на това като на даденост, проблемът е в нереалистичните му очаквания, а не в тях.
Да, тъпо е да те поставят пред свършен факт, но в крайна сметка те не са длъжни да се съобразяват с чуждите планове. Ако вече не искат да идват в София, това е тяхно право. Ако на майката не ѝ се ходи на морето при тях, също има избор – спокойно може да си потърси друга алтернатива. Не може да очакваш някой да жертва времето, удобството и плановете си само защото така ти е по-лесно.
Да речем, че всичко това е така, на както винаги има "но". Но, елементарното възпитание и елементарната мисъл изисква, като си си променил плановете по прищявка, а не заради нещо спешно или сериозно, да не е от днес за утре. Само това се е искало от свекърите, да кажат малко по-рано. Нищо друго

# 638
  • София
Чисто хипотетично, какъв е тоя страх да ги оставите тези мъже сами за някакъв период?
Като са правили деца, ще опъват каиша.
 За мен лично това би бил проблемът, а не че ще е сам.
Все още в 21и век някак се заобикаля ролята на единия родител. И все още в болниците се чуват обидни реплики към жени като "като се еб@, не рева". Как пък някой на мъж не каза "като си го тикаше, не рева".
Ще бачка, после ще застъпва да си гледа детето, ще е като пребит и ще заспива като талпа. Както много майки по света. Едно е да ти помогнат бабата и дядото, друго е да ти гледат децата, а ти да си седиш в друг град. Как не му е неудобно не знам. Е поне е БЛАГОДАРНИК. Grinning

# 639
  • София
Едва ли свекърите са казали за решението като са били с куфарите на вратата.
Вероятно са искали да прекарат известно време на морето в дома си и са предложили този вариант, като са си мислели, че снахата ще бъде доволна да бъде близо до майка си и детето ще може по-често да се вижда с другата баба. Може и да са се надявали за  този период внучето да ходи често на гости на другата баба и те да си починат. Ако гледат детето от миналата година, вече се е натрупало умора.

# 640
Кашмир питаше имат ли право да поставят условия- да имат право, както и тя има пълното право да откаже.
Лошото обаче е, че тя ще опъва каиша хоум офис плюс дете, а не мъжа. За него кое точно се променя, че не разбрах?

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 23:59 от ~Боряна~

# 641

Привързана съм много и ще ми е мъчно, на него също. Вървим в пакет - така сме си свикнали още от самото начало на връзката.

# 642
  • при късмета
Кашмир питаше имат ли право да поставят условия- да имат право, както и тя има пълното право да откаже.
Лошото обаче е, че тя ще опъва каиша хоум офис плюс дете, а не мъжа. За него кое точно се променя, че не разбрах?
Всъщност питаше вече приети условия, от двете страни, до колко е коректно да се променят. Не дали изобщо имат право на условия, разбира се, че имат. Но двете понятия са коренно различни.
Аз продължавам да смятам, че постъпката им е подла. Има уговорка, двете страни са съгласни, всичко се движи по уговорката дърго време и почти на края, когато тя вече е поела и в работата сериозен ангажимент, без нещо спешно и належащо, ново условие и промяна. Виждам ситуацията, като подло извиване на ръце. Защото за да няма ситуация, се е искало елементарна мисъл и да кажат като хора, че искат да се приберат, по-рано. Колко малко, нали?

# 643

Привързана съм много и ще ми е мъчно, на него също. Вървим в пакет - така сме си свикнали още от самото начало на връзката.

Освен горното, аз съм на мнение, че семейството трябва да е цяло. Като сме ги правили тия деца сме мислили планът така, че да си ги гледаме сами заедно, а не той вкъщи, а аз при майка ми.
Отделно пък и мнението на Кечър, че не може аз да съм се сраснала с децата и да ходя с тях навсякъде, щото съм майка, нали, а той да си живее ергенски вкъщи, да си се кефи на свободното време след работа и да спи до обяд уикенда. Свърши тя тая. Като пораснат гореспоменатите, ще си почиваме заедно.

# 644
Имам нужда от странично мнение по един въпрос:

Когато свекърва ти ( и покрай нея свекър ти) ти гледат детето, за да се върнеш на работа, длъжна ли си да се съгласяваш с всякакви условия, когато и както и да са поставени, защото иначе си неблагодарна ?
Всъщност мако,  питаше дали е длъжна да се съгласява с всякакви условия, после разви казуса.
И да наричаш хора, които са и помогнали подли е върхът!

Общи условия

Активация на акаунт