За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 1 840
  • 54
  •   3
Отговори
# 45
  • София
Роца, първото ми посещение в Париж беше един юни на същите жеги. Още помня как беше 40 градуса на сянка в 19:30. А днес гледах един французин как пържи яйца на ламаринения покрив. 🤣

Жасминът чакам да свърши и тук да кажете ХЕ или БЕ е, че не ми се инвестира ако изтрепят половината.

# 46
  • София
The First Jasmine (2026)
превод на български на първите 24 епизода
https:-spam302-/LusiG10/394
 В канала си LusiG10 предлага преводи на китайски сериали и публикува интересни факти за героите(актьорите) и самия сериал.
Преди е качвала в playtube, но сега пуска преводите само в телеграм.

Интересна нейна публикация за  етапите на култивация в китайското фентъзи (сянся/уся):
Скрит текст:
В китайското фентъзи (сянся/уся) култивацията следва строга йерархия от етапи, през които практикувате преминаването, за да пречистите тялото си, да натрупате духовна енергия (Ци) и в крайна сметка достигнете безсмъртието.
Ето  основните етапи (подредени от най-ниския към най-високия), това описание и начина, по който се преминава към следващия:
Етап
Описание на етапа
Как се преминава към следващия етап
1. Пречистване на тялото (Qi Condensation / Body Refining)
Практикуващият започва да усеща духовната енергия (Ци) около себе си. Използва я, за да почистя меридианите, костите и мускулите си от земните токсини.
Чрез упорита медитация и дихателни техники енергията се натрупва в тялото, докато стане съвършено здраво и готово да задържи.
2. Полагане на основите (Създаване на фондация)
Енергията Ци в тялото се сгъстява и се превръща от газообразно състояние в течно. Формира се истинската „основа“ на култивацията в енергийния център (Дантиен). Животът се удължава.
Течната енергия в Дантиен трябва да бъде компресирана чрез изключителна воля и концентрация, докато се утвърди в едно-единствено ядро.
3. Формиране на ядрото / Златно ядро ​​(Core Formation / Golden Core)
В тялото се ражда твърдо духовно ядро ​​(често наричано Златно ядро). Практикуващият придобива огромна сила, може да лети с меч и да използва мощни заклинания.
Ядрото трябва да бъде подхранено с чиста енергия, докато започне да се пропуква и от него, като от яйце, се роди Духовна зародиш (крехко копие на душата).
4. Зараждане на Душата / Духовен зародиш (Nascent Soul)
Вътрешното Аз на култиватора се материализира като духовна същност. Дори физическото тяло да бъде унищожено, практикуващият може да оцелее и да избяга под формата на този зародиш.
Изисква се дълбоко духовно просветление и разбиране за законите на вселената. Преминаването често е съпроводено с първото изпитание от Небесни гръмотевици .
5. Пустота / Преминаване през Пустотата (Void Refinement / Soul Seping)
Духовната същност се слива с ума и Вселената. На този етап култиваторът започва да владее пространството и законите на реалността. Силата му е съкрушителна.
Налага се пълно откъсване от земните емоции и илюзии, често съпроводено с тежки Небесни бедствия, които тестват волята и силата на ума.
6. Велико съвършенство / Махаяна (Great Perfection / Mahayana)
Най-високата точка на земната култивация. Тялото и душата са достигнали своя абсолютен лимит в смъртния свят. Култиваторът е почти непобедим.
Преминаването е последното и най-жестоко изпитание: Възнесението . Практикуващият трябва да издържи на най-мощния Небесен гръм, за да изчисти и последната земна нишка.
7. Възнесение / Безсмъртие (Immortal Ascension)
Небесната стълба се отваря. Култиваторът напуска смъртния свят, превръща се в истински безсмъртен (бог) и се преселва в Небесното царство.
Окончателно преминаване в божествения свят .
Основни предизвикателства при преминаването:
Небесни бедствия (Гръмотевици): Вселената не обича същества, които нарушават нейния баланс. Колкото по-висок е етапът, толкова по-силни гръмотевици изпращат Небето, за да унищожи практикуващите при опита му да стигне напред.
Демони на ума (Mental Demons): При преминаване към етапи като Пустотата , култиваторът често потъва в ума си (своя „識海“ - море от съзнание) и трябва да се пребори със собствените си страхове, съжаления и грехове. Ако се провали, полудява или умира.

Последна редакция: вт, 23 юни 2026, 20:18 от geos

# 47
Цитат
7. Възнесение / Безсмъртие (Immortal Ascension)
Небесната стълба се отваря. Култиваторът напуска смъртния свят, превръща се в истински безсмъртен (бог) и се преселва в Небесното царство.
Окончателно преминаване в божествения свят .

Горкият нещастен Xie Lian от Heaven Officials Blessing три пъти е достигъл до възнесение и два пъти е бил гонен от небесата 🤣

# 48
  • вятърничава
Съжалявам,че ще ви върна на земята, даже на остров, като разбира се може и да подминете.

Doctor on the Edge еп.6, защото още не съм гледала следващия еп.7. Исках да ги похваля докторчетата и сестричките колко добре се справят и успяват да лавират сред морето от препятствия, които им сервират съдбата, островните обитатели, климатичните условия и местните  политици. Но превюто за следващия епизод ми заприлича на иструкция как да развалим приятното сериалче.
Скрит текст:
Толкова бързо ли ще се разделим с бабата на сестрата, точно когато станаха гаджета и първо ги разделиха разстояния, после препирни между колеги, не могат да се порадват на сарането си. Сега и това, Тя ще страда и ще изпадне в депресия. Както се казва - нещата от живота.
Другата двойка са много смешни - докторът по иглотерапия и традиционна медицина и другата сестра. Като ги гледах преди 2 епизода как се караха постоянно и си казах "тези ще свършат в леглото". И само 5 минути по-късно, една торта и неопределен брой бутилки соджу се оказах права Joy Големи сладури са.
Роца, все още харесвам повече другия доктор, д-р Do Ji Ui го оставям да си го делите със сестрата Wink
За Роца и другите фенове на Crocs, днес попаднах на тази  статия. Не съм сигурна доколко ще ви допаднат, щото нямат перли.

# 49
Жасминът чакам да свърши и тук да кажете ХЕ или БЕ е, че не ми се инвестира ако изтрепят половината.
Започнах да го гледам, но нямам представа какво са ХЕ и БЕ. Ако ми кажеш ще се опитам да ти отговоря- в момента съм на 6-та серия.

Ех, Роца, много късно научавам тази новина "Гонг Ю ще присъства на модното ревю Louis Vuitton Men’s Spring–Summer 2027 в Париж от 21:00 ч. вечерта на 23 юни" Жега, не жега- можеше да се надигна да отида да видя каква е тази мода. Ама пусто- късно разбирам. Ще разчитам на снимки. Да видим този път в какво ще го издокарат.

Последна редакция: вт, 23 юни 2026, 18:52 от victoria vassileva

# 50
Виктория, от английски:
ХЕ - Хепи ендинг - щастлив край
БЕ - бад ендинг - лош/трагичен край

И аз се нареждам за Жасмина, много искам да го гледам, и много се надявам на добър край.

За Dazzling прочетох едно мнение и то ми стига - "хубав сериал, но главните се събират в последните 10 Мин на последния епизод". Скоро гледах пак един такъв, доста стар, и беше същото. Буквално в самия край ѝ предложи и тя каза да, а преди това само драми, разминавания и недоразумения. Определено беше изнервящо.

Гледам Love Has Fireworks. Много е приятен, няма някакви тежки драми, нормални неща от ежедневието и работата. Има много интересна интрига и за част от героите все още не мога да се ориентирам добри ли са или лоши и на чия страна са.

# 51
Unicorn, въпросния Жасмин го започнах, гледах към 6-7 серии, но попаднах на трейлър, според който натам става доста драматичен, така че бях до там.
Е, от логиката на нещата, вероятно ще е ХЕ.

https://www.youtube.com/watch?v=i-kAUlup-Rc

# 52
Prinx, дано да си права! Аз пък мисля, че такава голяма любов още от началото накрая ще свърши зле.

Забравих си снимката, Chen Zheyuan и Deng Wei също са в Париж в момента:

# 53
Това е ансамбълчето на Gong Yoo от снощи. Харесват ми цвета и скромната кройка. Мисля, че наистина го подмладява. Ако ми попаднат кадри от пейчиците в самата зала на ревюто ще ги публикувам, но най-много ме смути, че е с бели чорапки и туристически обувки (с които беше и във Флоренция). Мислех си защо е с такива обувки и реших, че е заради вида на настилките в Париж и тези обувки му предпазват краката.
https://www.youtube.com/watch?v=VwrNfhnwa-g

# 54
  • България
С много усилия стигнах да епизод 19 на Love beyond the Grave (2026).
Добре започна, актьорите ми харесват, за декорите нямам забележки.
Обаче историята забуксува, голяма скука, тя го гони, той след нея, но и тя пък гледа да не го гони твърде много, грижи се.
И така епизод след епизод. По-нататък може и да има някакво раздвижване, но не ми стигна търпението да чакам.
Това е сериал само за фенове на актьорите. Могат да ги гледат, гледат...
7,5/10 заради декорите, подбора на актьорите.

Общи условия

Активация на акаунт