Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 52 300
  • 1 260
  •   1
Отговори
# 690
Само за протокола: решени 6 и 21; има вероятност да е сгрешил други 2 задачи от теста (защото не помни); автор Елин Пелин; една грешка на теста по БЕЛ (за условно наклонение) и за разкош 5-ца по БЕЛ.

# 691
Знам, Shushi2, и аз като те четях, разбрах, че все едно за моето говориш🤣 еднакво им е "провървяло" ах ах ах 🤣

# 692
Моята дъщеря е с объркана 6-та и и една от първите задачи за 2 точки на математиката, но по БЕЛ е уникално - 3 сигурни грешки + не помни какво е отговорила на един въпрос, не помни  какви грешки е отбелязала и не помни кой автор е писала... Та резултатът на НВО БЕЛ за нас ще е като всичко вкусовите бонбони от Хари Потър - докато не го опиташ не знаеш какъв вкус ще има..

# 693
Здравейте!
Купих си справочника на издателство Скорпио и забелязвам, че за план-приема за учебната 2026/2027 г. няма посочени кодове на паралелки, а също така за езиковите гимназии в София има посочен първият език, но няма посочен вторият език на съответната паралелка. Пропускам ли нещо?

# 694
А как са вашите деца с оценките ви свидетелствата? Ние с 300 зора избутахме ( да, в множествено число ,че нашата се беше предала още от миналата година) до 5 по мат и 6 по бел. Другите са също 5 и 6 , а аз все мислиш, че всички деца са само с 6 по всичко и особено по математика и бел.

# 695
Моята дъщеря е с объркана 6-та и и една от първите задачи за 2 точки на математиката, но по БЕЛ е уникално - 3 сигурни грешки + не помни какво е отговорила на един въпрос, не помни  какви грешки е отбелязала и не помни кой автор е писала... Та резултатът на НВО БЕЛ за нас ще е като всичко вкусовите бонбони от Хари Потър - докато не го опиташ не знаеш какъв вкус ще има..
Нормално за математици. Не се притеснявай. Повечето от тях такива отговори дават за Бел. И ти си математик, така че се извинявам и на теб, че съм те пропуснал в поста си 🤣  Ще излязат резултатите, ще видим. Надявам се да не са чак толкова зле по БЕЛ...и моят има няколко грешки...то кой ли няма..

# 696
Оформен е по всичко. Има 5- ги по Физика,Химия и Физическо.Чакаме резултатите от НВО. Очаквано Бел ще е по- добре. Сега ще ходи на лагер на Китен и даже няма да присъства на връчването на дипломата си. Вече е ваканция.

# 697
  • София
Здравейте!
Купих си справочника на издателство Скорпио и забелязвам, че за план-приема за учебната 2026/2027 г. няма посочени кодове на паралелки, а също така за езиковите гимназии в София има посочен първият език, но няма посочен вторият език на съответната паралелка. Пропускам ли нещо?
Пропускате да гледате план-приема от първоизточника https://ruo.mon.bg/sofia-grad/student-admission/darzhaven-plan-p … 2026-2027-godina/

# 698
  • софия
Моят младеж има 5 по биология, химия и география, останалото е 6.

# 699
Между другото, забелязвам нещо много интересно покрай казуса 21-ва задача. След като се появиха постове на математици, защитаващи оценяването, след това на учители, то вече виждам 2-ри пост на медалист от световни състезания (различен), защитаващ "диагностичната" функция на това оценяване (пак тази думичка изскача). Това момче чак изкарало и задачи от международни състезания с подобно оценяване.

# 700
  • shumen
Аз пак казвам резултати най-рано Понеделник,а може и Вторник.
Моят има по Физика,Химия,География и ИУЧ МАТ и  ИУЧ БЕЛ 5.По другото е с 6.Само по МАТ е с 4 за срока,но 5 за годината.
Учебниците ги върна вчера и е оформен по всичко още от Вторник.Вчера ходиха да празнуват завършването и вече за него официално учебната година приключи.

# 701
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
А как са вашите деца с оценките ви свидетелствата? Ние с 300 зора избутахме ( да, в множествено число ,че нашата се беше предала още от миналата година) до 5 по мат и 6 по бел. Другите са също 5 и 6 , а аз все мислиш, че всички деца са само с 6 по всичко и особено по математика и бел.

В училището на моите не им пускат фъндък за това, че са 7кл и оценките на моята са разнообразни, включително онзи ден са изпитвали едната ѝ приятелка за по-висока оценка и то по Английски, който не ѝ е балообразуващ, но са ѝ оставили по-ниската и детето беше доста разстроено. Тя, изобщо не са с шестици, в класа са 1-2 деца с отични оценки по всичко.

За справочниците и ние имаме, но на Педагог, ама не съм гледала дали ги има кодовете, тъй като ги гледам от РУО, справочника е уж щерката да го гледа и да се ориентира, но предвид, че си седи непокътнат на масата в хола е ясно колко ѝ е интереса.

# 702
Между другото, забелязвам нещо много интересно покрай казуса 21-ва задача. След като се появиха постове на математици, защитаващи оценяването, след това на учители, то вече виждам 2-ри пост на медалист от световни състезания (различен), защитаващ "диагностичната" функция на това оценяване (пак тази думичка изскача). Това момче чак изкарало и задачи от международни състезания с подобно оценяване.
Интересно дали щеше пак да е на това мнение, ако на някое от състезанията на които е бил, вземе, че реши вярно някоя задача, но дадат точки и за грешно решена. Сигурно ще му стане “много приятно”….

# 703
Моята си е читанка. Само по география има 5. И на тях не им дават оценките даром, определено- голямо учене падна тази година, някои учители сякаш нарочно ги гърчеха даже повече от обикновено. По география има 5 първия срок, втория я изхваща веднъж, че не е учила- имаше 2 контролни същия ден, едното по химия, която й е балообразуваща. Питал я защо не е учила, казала му, че заради контролното по химия. Той я питал дали химията й е по-важна от географията, тя казала да защото ми трябва за ПМГ Grinning На 3 шестици и една тройка й остави 5- в правото си е. Но тя все повтаряше "Аз имам вяра в него, ще ми остави 6" Grinning Дано се да се научи , че прекалената откровеност не винаги е добро решение Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юни 2026, 07:40 от Brainbug

# 704
Наборът и той е с разнообразни оценки, по разказвателните е с петици, само по география е 6. За него е важно, че по МАТ и КМИТ е с шестици, те са му балообразуващите. Яд го е за БЕЛ, че му остави 5, а беше обещала, че ще го изпита за повишаване, но не останало време. По рисуване е с 5, без малко 4 да му остави, хич не го бива в рисуването милия, но то и в пеенето не го бива, а е с отличен по музика Satisfied
В целия му випуск има само едно дете с шестици по всичко.
Аз да попитам, оценките от ИУЧ по МАТ и БЕЛ не влизат в свидетелството, нали?

Общи условия

Активация на акаунт