Естетични процедури за лице и тяло – 69 тема

• 17 356
  • 306
  •   4
Отговори
# 255
  • в 1001-та нощ
Получават се при по повърхностно поставяне на продукта. След като бъдат отстранени, да се надяваме че няма да има други проблеми 👌

# 256
Алена, на първо място, благодаря за подробното мнение. Направо второ място - просто си прекрасна Heart

Вероятно си права за челото, защото, като се замисля, сякаш имам чувството, че самата костна структура ми се е свила, определено преди имах по-широко чело. Също и имах изявена кост под веждите, сега нямам. Миналата година се консултирах с д-р Чилингирова и ми каза, че имам още време до блефаро, но може би да отида и при твоят пластичен хирург. Колебая се, обаче, ако още отсега направя операция, дали няма да се наложи към 40 пак да правя. Дали не е рано още? Отказвам се от плазма пен и аз подозирах, че ще е такъв ефектът.

# 257
Вероятно
ще се наложи.За челото/ ако веждата е минала орбиталната кост, то тогава се прави браулифт или повдигане на челото.При мен, например, не може да се вдига челото, нито темпорален лифт за момента да се прави, защото нямам отпусната кожа и мобилност.Ще
чакам
още малко да се свлече кожата под орбиталната кост и тогава ще търся да правя лапароскопски браулифт.

# 258
  • София
Здравейте! Никога не съм си правила нищо по лицето, доста време отлагах, но навърших 30  ии реших,че е време. Открих една лекарка ,която ми хареса как работи и мисля да се доверя на нея и да изготви цялостен план. Д-р Нина Цветкова (не знам дали някой от тук я е посещавал и може да даде отзив?)

Иначе и аз загледах промоциите на Дерма Акт, но Знам,че е добре само един лекар да работи по лицето.
Предстои да се консултирам и с нея, но исках да попитам и тук - понеже знам,че не не е добре да се работи на ,,парче" а с цялостен подход затова има ли значение с коя част на лицето ще се започне,така че да няма свличане и дисбаланс?

Нещата,които искам да направя са:
 1. Ботокс в чело,гневна и пачи крак (знам,че е добре и 3те зони едновременно,за да се блокират всичките мускули равномерно и да няма изкривяване)
2. Също освежаване в зона под очи, там кожата е доста тънка и има леко хлътване (няма оток) Впрочем тук ми е най-объркано какъв продукт е най-удачен за тази зона... за филъри прочетох и негативи, за полинуклеотиди - че при доста хора не дават ефект.. Остава мезотерапия, скинбустер за хидратация или колагеностимуратор..Пълна мъгла ми е. Мезото май е с твърде лек ефект за тази възраст (четох някъде,че е най-пододящо за 20 и няколко годишни 😀)

3. В долната част - назобиални + ботокс за корекция на gummy smile (lip flip) и малко филър в устни (0,5 мл,предполагам) + брадичка леко ,за да има баланс с устните.

От към лазерни процедури genesis ще правя.

Мислех първо да започна с зоната около устните, там най-много ме дразни, но не знам дали това е най-правилния подход от долу нагоре? Ако имате наблюдения-споделете. Благодаря!

# 259
И защо бързате - 30 години, уау, та вие сте бебе Simple Smile
Ботокс три зони сложих на 41г . На вашата възраст правих лазерни процедури и то най-вече заради розацеята.
Единственото, според мен за тези крехки години е хубава козметика, ежедневна слънцезащита 50 фактор, скинбустер веднъж в годината. Аз лично за себе си не бих правила нищо повече. Какви назолабиални, каква подочна зона боже господи Simple Smile Simple Smile

# 260
Аз не бих отишла вече при Нина Цветкова! При първо поставяне на хиалурон в устните ми ги съсипа, бяха асиметрични и имаха миграция.

# 261
Поддръжката на кожата на тези години е много по-важна отколкото да се правят процедури, освен ако кожата не съвсем зле по някаква причина.

# 262
  • в 1001-та нощ
KPP, мисля, че изобщо нямаш "спешна работа" и поводи за бързане по тези тема. Това, което те дразни си е само в твоята глава. Ако някой те погледне от страни, той вижда комплексно красотата и хармонията и няма да се вгледа в клепача и да си помисли: "Аууу, как не го е оперирала до сега Simple Smile"

Имаш си едно наум, че в някакъв момент ще се консултираш с пластичен и ще имаш повече яснота, а напред във времето - примерно след 10г. може и да се оперираш.

Сега наистина няма какво да го мислиш - красотата струи от теб заради цялостното излъчване. А този дребен детайл - ще му дойде времето някога, но не е сега Simple Smile

# 263
Аз да споделя нещо след поставянето на филър в устните и всъщност да се допитам.
На някой случвало ли му се е да се получават топченца? Усещах ги с език на горната устна вляво, навътре в устната, почти към лигавицата. Обадих се в клиниката, записаха ми час за следващия ден. Докторката с една игла ги боцна и ''изстиска'' като пъпчици. Обясни ми, че понякога се получава това от самия мускул, който избутва филъра и се получават топченца на повърхността. Та бяха 3 топченца, които нито са били видими, само аз си ги усещах, но особено за първо поставяне ме притесни и сега ще ходя отново, защото все още усещам едно малко топченце. Но според мен не го е махнала предния път, а не, че е ново. И с жената на рецепция говорих, която ми обясни, че в никакъв случай не са опасни или притеснителни и всъщност не е нещо, което да не се случва. Започнах да се чудя дали нещо при поставянето не е било ок, като например повече филър в дадената зона? Иначе като визия, форма, плътност 10/10. Мина повече от месец, филърът омекна и съм супер доволна, но това малко ме притеснява.
Здравейте при мен положението е същото но с тази разлика че докторката не иска да ме прегледа а само ми каза че ще се махнат но вече ще стане 2 месеца и още имам топчета и сега не знам на кой да се доверя за да ме прегледа

# 264
  • София
Аз не бих отишла вече при Нина Цветкова! При първо поставяне на хиалурон в устните ми ги съсипа, бяха асиметрични и имаха миграция.

Ох, ужас. Може ли да споделите с какъв точно филър ги правихте?  
Понеже нали твърдите мигрират повече...но пък меките малко се задържат, не знам, не ги разбирам особено..
И преди това не е имало поставен друг филър?
И след това как оправихте асиметрията при друг лекар, предполагам?
Аз точно заради това толкова време отлагам, защото не знам към кой да се насоча....
 А пък  нея  избрах точно заради устните, защото от снимките ми хареса това,че изглеждат естествено....

# 265
И защо бързате - 30 години, уау, та вие сте бебе Simple Smile
Ботокс три зони сложих на 41г . На вашата възраст правих лазерни процедури и то най-вече заради розацеята.
Единственото, според мен за тези крехки години е хубава козметика, ежедневна слънцезащита 50 фактор, скинбустер веднъж в годината. Аз лично за себе си не бих правила нищо повече. Какви назолабиални, каква подочна зона боже господи Simple Smile Simple Smile
Повечето тук сме започнали с ботокса много преди 41. На 30 въобще не е бебе, точния момент е за по-сериозна грижа ( обобено ако нямаш и хубав ген)

# 266
  • София
Ботокса честно казано ми на много заден план, мога и без него за момента. Не ме притеснява, че при мръщане си сбръчквам челото, ноо зоната около устните ме притеснява, защото започва да се отпуска и вече имам и статични бръчки там.. Съдейки по майка ми гена ми е такъв,че с възрастта цялото лице се свлича дооста надолу особено бузите  и контура увисват и лицето се разширява и изглежда грубо, затова не искам да чакам и после това да е по-трудно поправимо. В началото и аз си мислех,че нямам нужда от каквато и да е корекция ,но след като се загледах по-добре видях,че действително има нужда особено назобилните.. явно там първо проличава.. а под очите хлътвания си имам от поне 5-6 години не от сега , та че според мен не значи че когато си 30 и нямаш нужда от нищо...

# 267
Ами аз пък мисля че започването на 30 на ботокс в дългосрочен план има и минуси, кой каквито ще да ми говори от ботокса мускулите атрофират и челото се свлича, това е. Когато сложиш 2-3-4 месеца е ок после всичко натежава и натиска очите.
С течение на времето ставаме някак резистентни или качеството умишлено е влошено, за да слагаме по често. Има мнения че постоянното и дълго поставяне на ботокс в горна трета води до отпускане на цялото лице средна част.
Лично за мен 30 е рано за каквото и да е сериозно освен мезо, може някой скинбустер, добър режим на сън, спорт, храна и вода. И качествена козметика.
За филър в назо това което виждам сред познатите ми които слагат е че 2-3 пъти е ок, после се натрупва и мигрира, едната има видими не знам как да ги обясня гънки, продълговати подутини вижда се филъра.

Серизно слагам боткс след 40 -42 г. Преди не си бях намерила лекар. Сега се харсвам като ми се сложи, но чакам да пусне на 100% слагам на 10-12 месеца. За да дам време на мускулите да не забравят да работят. Последните месеци преди слагане не мога да се гледам. Виждам онова отпускане на цялото чело надолу, всичко ми тежи вежди, клепачи, а аз генетично нямам паднал клепач.

Толквоа съжалявам за тъпия ботоск в маестри, че не мога да ви опиша! И за филър в брадичка също! Макар и само 1 мл, макар да ми казват че не се вижда, аз го виджам и усещам и не го ща!
Не знам от кое от двете неща, но контура ми се промени, в началото беше супер, сега имам отпускане по челюстта, което никога не съм имала.
Повече никога не бих се навила “да пробвам” каквото и да е. Не се харесвам и това е.
Само ботокс и може би след 1-2 г колагенстимулитащ.
Няма да си сложа нищо повече в лицето.
Сега не знам дали и кога ще ми се оправи това отпускане.
Правя масажи и йога за лице като луда всеки ден, за сега ефект няма.
Бясна съм на себе си че реших да опитам.
Докторът ми казва че е временно и ще се оправи, че само аз го виждам… дано, но някак не ми се вярва на 45 г нещо веднъж отпуснало се да се прибере..

Та дали бих сложила нещо на 30, аз лично не. Защото на 45-50 какво ще правя.
Това е мое лично мнение и личен опит, важащ за  моето кожа и лице, не съм виждала снимки на момичето и не мога да кажа дали има нужда.
Дъщеря ми е на 25 и буквално лицето и е детско и овал и кожа, не мисля че след 5 г ще има нужда от нещо

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 19:37 от JACKLIN*

# 268
Също искам да добавя, че назолабиалните са нормална физиология на повечето лица, не може да сме идеално опънати, както ни внушават соц.медии.
Гледам си лицето като млада- почти идентично като сега, само леко се отпуска.Преди да знам за всички тези процедури, харесвах лицето си.После взех да се вглеждам и да търся кусури.Ми…имала съм леко хлътване в слъзната долина и на 20г.На 40 вече смятах, че
имам ями, с по снимките не личи да е така, просто си го бях внушила.От 5г не съм слагала нищо там.
Същото мнение имам за ботокса дългосрочно, четох и статии по темата.Не съм слагала от 1г. аз и не мисля да слагам скоро.Най-много някой колагеностимулиращ филър чат/пат:

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 21:45 от ДХ3

# 269
  • Street of Dreams
Ботокс слагам от сравнително млада - 32, но при мен се налагаше - генетично врязана двойна гневна бръчка и 4 леки вертикални на челото от 20-те си години - отдавна няма следа от тях. Като цяло съм доволна, но от 2 години насам рязко действието намаля от една година, на 4-5 месеца. Понеже изведнъж се забеляза, подозирам по-скоро влошаване на качеството, отколкото привикване към продукта.

Аз се проклинам за това Елансе - 3 седмици след процедурата още имам тези увиснали страни по долната челюст от двете страни - вижда се много изпъкнало и виснало особено в 3/4 анфас и тотално загубих формата на овала си. Явно така ще си остане. Отвратително е и не мога да разбера техниката ли беше грешна или като цяло продуктът не е подходящ за мен.

Общи условия

Активация на акаунт