АВГУСТинчето хАрактЕр прОявявА и мАмА вЕче пОдлудявА!

• 12 079
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
Привет на всички!    bouquet
Еййй смаяхте ме с това кърмене! Бравос на възможността и умението.  Hands Clap Аз направо забравих какво е това, след едва месец и половина кърмене. Confused Това ни беше.  Sob Сега сме на кухня.
7 - 8:30 - попара, кисело мляко с бисквитки или кус кус (въртя ги)
11:30 - 13:00 - ядене от кухнята (днес беше пиле фрикасе)
16:00 - 17:30 - десерт(кисел, нишесте, плодово мляко или грис)
20 - 21:00 - супа(с малко сухар)
Доволна съм от хапването на дребния, но това е относително, на приливи и отливи е. Тормозят ни зъбите отгоре.   33uu И ние се потим постоянно, особено в колата. Ужас. Но няма да го подстригвам, оставям му дълга коса. Лекарката ни каза, чеобикновено момчетата се потят повече, но се адаптират.... Хм..  newsm78 Ще видим тая работа. Мъчи се да ходи, но още се държи за мен и голям рев пада за тези люлки. Научи се да го люлеят и сега по цял ден ме дърпа към близкия парк.
Купихме сандалки, купихме и басейн за морето вече. За сега само сме направили разходка до морето, тъпкахме по пясъка, но....още не сме си опънали чаршията на мръсния пясък. Скоро ще да е, имаше вече бебоци на морето.

# 151
Мадона, ти да не направиш сега някой мастит. Naughty
dusheto, значи не само аз си имам пиявичка! Grinning А така ми се иска и на мен да го водя на плуване, но незнам къде има тук. newsm78
miss_74 , Гого има пъпчици само по врата.

Аз пък днес изпратих 12 мечета за музикалната играчка...само да видим дали ще я получа. Mr. Green
Все забравям да ви кажа какво ми писа моя позната белгийка - тя е захранила и 2-те си деца , сега на 12 и 13 год, когато са били на 6 седмици с ябълково пюре по съвет на педиатъра, защото са повръщали млякото. newsm78

# 152
  • София
Привет! Hug
И аз се присъединявам към правещите поклон на кръмачките! Heart Eyes
Анди, уби ме! Тогава и аз трябваше да започна захранването доста по-раншко, че и Ивчо повръщаше Crazy
Аз пък "изклюкаря" мой колега, който има 4м дъщеричка и ми се оплакваше, че не акала. Но майка й я регулирала с мушкато. Като питах колко дни не ака - "А как дни, като пропусне една смяна на памперса, действаме"  ooooh! Абе, добре че го има форума, иначе кой знае какви съвети и аз щях да следвам!
Браво на ящните! Ивчо пък става ужасно злояд. Направо се виждам в чудо всеки път като идва време за хранене. Трябва да има тиква задължително. На всичко друго прави гримаси и издава звуци все едно а-ха да повърне Confused Дани или Дриймс, помня че вие ги ползвахте успешно, моля на която й е възможно  Praynig, кажете ми има ли някакви по-обикновени пюренца на Семпер, че днес ходих в Била и попадах все на рибни, говежди, спагети и разни манджи или зеленчукови с пшеница. Нещо като за назаднали в захранването? Само зеленчукови или с пилешко, пуешко? Мерси! Hug Другия вариант е да започна да му готвя, но откакто бойкотира картофеното, ми уби ентусиазма.  Rolling Eyes

# 153
  • София
   E това за мушкатото и пропуснат памперс и неакане на 4 месечно бебе ме разби Shocked. Ние по това време правехме пауза и от 5 дни. Дано бебечето да няма пробелми, защото доколкото знам не е съвсем безопасно това с мушкатото.
   За храненето аз няма да се обаждам, защото май съм най-несериозната. Има дни в които дори нищо не им предлагам или и да предложа не искат. Най-много сме стигали до 100 грама нещо различно от кърма на  ден. На консултацията в събота обаче се оказа че са си пораснали добре - Ники 500 грама , Ваня 250 грама така че си продължваме с кърменето на поискване, а все някога ще проядат  Simple Smile
   Да се похваля, Ваня до преди месец нямаше нито едно зъбче, а сега вече е с 5 броя, явно затова е вдигала температура последния месец. Ники също е вече с пет  Simple Smile

# 154
  • София
Айла, аз му казах че вече е нормално да ака по-рядко, но дали ще ме послушат това е друг въпрос.  Rolling Eyes За кърменето пък при теб съвсем - шапки долу!   bouquet И честити ви зъбчета! Ние сме още с 2  Tired

# 155
  • софия
Елфче,има -моркови,броколи,пащърнак с картофи,грах с картоф,карфиол с картоф,пуешко с картофи.
Найа,реве и утре,ще дописвам по ""описание" с точност

# 156
  • София
Елфче,има -моркови,броколи,пащърнак с картофи,грах с картоф,карфиол с картоф,пуешко с картофи.
Найа,реве и утре,ще дописвам по ""описание" с точност
Мерси много!  Hug  Heart Eyes от нас за Найа!

# 157
Здравейте, момичета. Тук съм - разписвам се , за да не ме забравите Laughing.Нямма време за компютър, та, за това отсъствам.Елф4е,  тук http://papagal.net/index.php?main_page=index&cPath=14_54 можеш да разгледаш предложенията от Семпер( между дригото защо държиш на Семпер newsm78).А по въпроса за назадналите в захранването, ние нали пак назаднахме, та може да си споделяме рецепти и препоръ4ваме пюрета Laughing.Горката Дари, още не е яла ни домат, н ито някаква закуска  от типа на попара, грис, овесени ядки и т.н.( ако не броя как днес си изпроси 2-3 троши4ки от среди4ката на една кашкавалка ooooh!, която ядох Embarassed).
Ох- нещо ме мързи и да пиша. Ще ставам сега, а утре като ми дойде музата, ще се вклю4а ,Чао на вси4ки мами и бебоци Hug

# 158
  • Sofia
Елфче, Димана е само на Семпер, а още не съм я захранила с глутен и мляко. Имат доста пюрета, както ти е писала Дани. Кашата на Хип е с елда , ябълка и банан. Вечер пиша на лаптопа, атои няма БДС и ми е мн. гадно с тази фонетика
Дано слънчицето ми тази нош спи, че и аз покрай него.

# 159
  • гр.София
 Привет.Честито на зъбатите близначки!
 Бройте и мен при кърмачките,факт,от който най-учудената съм аз.Хем ми е хубаво,хем не ми харесва като започне София да се муши в пазвата ми на публично място.Замествам понякога обедите и следобедната закуска с манджа и попарка-най-вече когато я гледа баба й.

На море обикновено се ходи по два пъти,първият път все по Петровден-чисто,спокойно.После мъжете ходят пак-с баба или без,а аз оставам да чистя и да си почивам от тях-много хубаво си изкарвам Grinning.  Таткото има доста отпуски,но все в последния миг се решава и нищо педварително не планираме.Днес решаваме,утре тръгваме.Хич не обичам така.

Мама Марго,справи ли се с кашлицата? Аз се спасих с някакъв специален чай,че беше страшно.

Mis_74,прочете ли,че има и други като вас,дето спят прави?

Елвинг, във връзка с колегата ти- понякога,като си говоря с други родители,ми се ще да им връча визитка,ама не с моето име на нея,ами с адреса на Бг-мама Grinning. Да четат и да мислят. Щото пък ми е гадно да им давам акъл.   

Vst_80,определено си сладкодумна  Hug, а по повод кварталите-и аз съм в твоята ситуация, а сина ми има пантофи точно в 4 дома, плюс,че не съм шофьорка,а децата ги тътрузя из половин София абсолютно безмилостно.

Бамбуча,а ти все пак спази ли указанията на лекаря,може да е куку,ама правилно те е съветвал Peace

Много  bouquet на Бубчето (и още някой писа) за отговора от зъбаря за прозрачните зъбки.

Лека нощ!

# 160
Добър вечер!
Ние днес направихме една бърза обиколка в търсене на някакви по отворени обувчици или сандалки за Лори, но за съжаление не намерихме нищо  Sad. Вие с какво извеждате вашите слънчица? На Лори краченцата й вече стават вир вода в тези жеги със затворените обувки, а като я изкарвам от количката все пак не може да си джаба боса. Иска ми се да са някои по-стабилни в областта на петичката, защото все пак лятото е пред нас и тепърва ни предстоят първите крачки. Та в тоя ред на мисли в магазините на КиК днес направо ме вбесиха - аз разглеждах моделите сандалки, а продавачките като папагали, научили си добре урока, непрекъснато ми повтаряха, че трябва да купя от бебешките, че те били затворени ама крачето дишало и т.н. А пък ние имаме две торби със затворени обувки и аз искам нещо наистина лятно  Thinking Както и да е пак се отплеснах  Embarassed
Elwing аз съм давала на Лори пюренце от картофи и царевица на Семпер и тя го харесва много.
И ние имахме днес няколко пъпчици на гърдичките и аз се притесних да не е някаква алергия, ама сега не съм давала нищо ново, и просто се сетих, че на Лори й беше страшно топло днес, потеше се и се преобличахме няколко пъти - май няма да можем да смогнем на летни дрешки, въпреки солидната пратка от леля й преди няколко седмици  Mr. Green, и ще трябва да водим таткото на пазар  Laughing /а той тъкмо си мислеше, че се е отървал от обикалянето и купуването на дрешки  Mr. Green
Еми това е, колкото й да се опитвам не ми се отдава да съм кратка - а само да ме видите "на живо" - все се срамувам и мълча като пукел  Embarassed - но тук направо се отприщвам
Лека нощ на всички майчета и бебчета  Heart Eyes Hug

# 161
  • гр.София
 Днес,на "Шишман" се нахаках в магазин Марикита-само съм го чувала като марка-и се залетях да купя страхотни сандалки за София.Оказа се,че струват 70лв Mr. Green-всичко очаквах,ама чак пък толкоз Stop

# 162
  • София
  ЧРД на Мама Дидка на бебе Влади    bouquet  bouquet  bouquet

# 163
Aila благодаря !!!
Да почерпя и аз за РД-то:

vst_80 и ние сме още в процес на търсене на сандалки. Караме я в повечето случаи на проходилките на колев и колев.
За захранването и ние сме си основно на кърма и това си е. Бяхме почнали с оризови каши след 6-я месец, пюренца, после се записвахме на кухня, ама младежа отказа всичко. Как разбира коя храна е приготвена специално за него незнам, но неще да хапва и това си е. затова я караме на педагогическо захранване. Каквото си ядем вкъщи и той с нас по една две мръвки.
Вече си имаме 2 зъбчета отдолу, ама май и отгоре тръгнаха че станахме много криви, а и едни сополи. Паста за зъби ще купуваме скоро, че и ние да измием двата зъба.
Слънцезащитен крем ползваме на Бюбхен! Доста е мазничък и съм много доволна.
Ако някой иска мечета да пише на лични. Имам събрани някакви, а и нямам намерение на да ги ползвам.
Вече пием вода от нормална чаша без всякакви накрайници и без да се оливаме много, много.
Така и не се научихме да пълзим, а ходим дръшайки се с едната ръка или пък с тиранти.
Май това е засега от нас!

# 164
  • София
ЧРД на Мама Дидка на бебе Влади

Общи условия

Активация на акаунт