Хайде на Бремелинска тема!

• 30 121
  • 510
  •   1
Отговори
# 450
 Моите бяха в урината,както казах. Тази д-рка, при която ходих по ЗК ми каза, че няма смисъл да ги лекувам през бременността ,щом нямам оплаквания, не можело да навредят на бебето. Другият ми д-р каза, че ако останат там, като родя, на бебето може да му слагат антибиотици като видят, че аз нося инфекция. Това ме убеди и си изпих антибиотика. Това стана точно преди да влеза в болницата, даже последното хапче го изпих там. На изследванията, които ми пуснаха в МД, нямах грам бактерии Mr. Green, Бела отърва антибиотиците:)

Обаче как могат да навредят Е.коли във влагалището не съм съвсем наясно. Защо не попиташ Ламски брадър и да чуеш още едно мнение? Той е наясно с твоя случай и ще изкаже най-компетентно мнение. Hug

# 451

А за килата не говори, че.....Ти виждала ли си ме мен...и бременна и небременна все едни и същи плондер Mr. Green Като родих и отивам на кола но съм без Слави. Вървя и виждам една дружка и тя ми казва - аууу то напреднало времето..кога ти беше термина? Викам - ами аз родих..бебето е вече на два месеца  Joy Joy Joy Joy Joy
[/quote]

Хера мила и ти успя от сърце да ме разсмееш!Страхотна си Joy Joy Joyе поне вече знам че не съм само аз с вечната борба с килцата
и дето вика Ути:Цял живот дебели и гладни !Еми аз съм от тях Embarassed
Светле нека се вземат младите щом се обичат а пък ние с теб знам че ще се разберем винаги  Hug Hug Hug

# 452
"Мамо, тревожа се да не съм забременял. Виж ми корема!" Аз прихнах да се смея, а той доста се обиди. Сериозно обясних, че мъжете не могат да забременят, а той ми даде за пример филма "Джуниър".
Просълзих се от хилене. Ама много логично си разсъждава детето, а е само на 7. Как да не се тревожи?

А мен ме дразнят тия руски сайтове с лентичките. Все нещо не им е наред.

# 453
Ето ме и мен в тази тема.
Както вече споделих в другата, вчера бях на изследвания и на преглед. Малкото шушулче си е направило удобна хралупка и си живее там. На този етап всичко е наред, гънката на вратлето е в норма, по всички показатели си отговаря на семдиците, което много ме успокоява. Имам си снимка на малкото дупе и си я гледам постоянно. Heart Eyes
След около 3 седмици пак съм на ехограф, трябва и до лабораторията в МД да се разходя.
Пуснаха ми вчера кръв и урина, а на 10-ти ми взеха секрет за микробиология. Още не знам обаче какви са ми резултатите. Това чакане и разчитане на времето от дата до дата малко ме  Crazy

Ще се обаждам пак, много гушкаци за дебелите ви тумбаци  Grinning

# 454
Момичета да споделя Laughing Имам чувството че усещам вече чудото в мен да се движи  Laughing
Нещо ме гаделичка от вътре , страхотно е  Laughing Ама сега пък си мисля дали не е рано още , а аз да започвам да психясвам нещо  ooooh!

# 455
Хриска, така се започва - с гъделичкане! Grinning Впрочем казват, че с всяка следваща бременност по-рано започваш да усещаш бебето. Аз напримерс момченцето горе-долу по това време започнах да го усещам /трета бременност/. А пък сега - доста по-късничко. Наслаждавай се на усещането. Hug

# 456
Здравейте! Чудех се дали да се отчета в месечната или тук, ама май по-добре тук да докладвам. С нас всичко е наред (размери, тегло, моите изследвания...). Днес ми взеха влагалищен секрет. Под "всичко" не включвам позата в която сме застанали - седалищно. Не съм се замисляла как точно искам да раждам (май исках нормално раждане), но явно няма да ми остави избор моето малко раче. За първи път се връщам от преглед малко притеснена - винаги досега беше надолу с главичката... Знам, че има време да се обърне или че много хора предпочитат секцио ама съм малко объркана и ви оставям.
Всъщност отивам да ви изчета...
 Hug

# 457
  • София
Лили, не се притеснявай а вярвай че ще се обърне малкото раче. А дори това да не стане, важното е с теб и детето всичко да е наред, а по кой начин ще родиш, е Божа работа. Не искам да падаш духом, а си почини и се настрой и за нормално и за "ненормално" раждане.Така поне ще си поне малко подготвена.  Hug
Хриска, и аз си мислех че усещам нещо в 13 седмица, но като споделих ми се посмяха доста. Аз мисля че ти е още рано, но скоро ще почнеш да усещаш и после няма "отърваване".  Laughing

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 10:23 от rita_zita

# 458
Лили, това, че днес бебка е била нагоре с главата не означава нищо. Утре може да се извърти. Аз лично усещах бебето как се превърташе Crazy Един път ми се случи във вторник да е седалищно, а в четвъртък я хванахме с главата надолу... Важно е да има добър кръвоток към бебето, а как точно е застанало и дали ще родиш секцио...аз нормално не съм раждала, ама след второто секцио съм готова още 10 деца да родя. Мога да служа за ходеща реклама на доктора..

Хриска, аз имах чувствто, че още по-рано ме гъделичкаше. Не съм споделяла ммного-много, да не вземат да ми се смеят. Обаче си усещах нещо. Истинските ритници  дойдоха доста по-късно. Но пък после до последно не се спря:)

# 459
  • София
Днес с малката бебка влезнахме в 8 месец. В понеделник сме на лекар и ще видим колко сме порастнали за две седмици.
Момичета на вас искали ли са ви да си правите изследване за Австралийски антиген? Аз другата седмица трябвца да пусна малко кръвчица за него.

# 460
  • Стара Загора
Малеее Ритке направо си на финалната права Hug Как бързо лети времето...отсрани Mr. Green

# 461
Ритко,  Hug Още няколко тежки (на кило  Mr. Green) седмици останаха.  Hug
Това изследване по спомен е за хепатит В. Ама защо го правят сега, а не заедно с васермана и спин-а Rolling Eyes

# 462
  • София
Херко,   Hug и как ме е хванало шубето на финалната права... .
Болният ми мозък какволи не си мисли вече. Май е време да
почна да чета в кърмаческия, че после какво ме чака. Безсънни
нощи, хранене ... и всичко останало което знаете а аз още не знам.  Mr. Green
Ронка, миналия месец още  ми беше казала, че го иска това изследване, ама
аз познай дали се сетих като ми взимаха кръв. И аз прочетох в нета че става
въпрос за това. Ето и какво намерих от Български бебе център:

"Изследване за полово преносими заболявания - специално тези с висок риск от трансплацентарно (преминаващо през плацентата) засягане на плода.

* Сифилис - използват се различни диагностични тестове - популярно известни като "проба на Wassermann". Уместно е изследване в началото на бременността и в VIII-ми лунарен месец.
    * Хепатит "В" - серологично изследване за т.н. австралийски антиген HbsAg - еднократно 6 седмици преди термина за раждане.
    * Генитален херпес тип II - в последните седмици преди раждането, специално при жени с чести рецидиви преди бременността и/или в хода и.
    * Хламидиална инфекция - изследване на хламидиен антиген от канала на маточната шийка- дава възможност за откриване и лечение на прясна хламидийна инфекция.
    * СПИН - уместно е изследване в началото на бременността и около 6 седмици преди термина."

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 11:21 от rita_zita

# 463
Хей, юлските бремелинки, още малко удръжте фронта.

Сещам се как един офицер от бившото ШЗО - Плевен обобщил причината за разни терзания на мъж ми: "Проблемът ти, школник, е, че много мислиш"  Mr. Green. И нашите проблеми са от това естество...Но всички стискаме палци и всичко трябва да е наред.

РиткаHug

Лили, и аз като прясно секционирана да кажа, че не е толкова ужасно. Бебето може да се завърти, но дори и да се наложи секцио, аз вярвам, че бързо ще се възстановиш. При мен бебето беше още от самото начало до мен, първия ден сменях памперси на леглото полуседнала, на втория станах и ме изписаха. Шофирах, вървях, ходих до магазина. След болницата обезболяващи не съм пила, но не ме болеше изобщо. Ще се гушкате с девойката, първите една-две седмици някой ще ти помага с вдигането на по-тежки неща и всичко ще е наред. Пък току-виж на следващия преглед пак сте се нагласили с главата напред за старт.

Светле, стискам палци за резултатите утре.

На всички останали коремчести (пресни и по-отдавнашни такива)  Heart Eyes

# 464
Момичета на вас искали ли са ви да си правите изследване за Австралийски антиген?
Аз всички изследвания съм си правила. И да знаете, че тези трите/ СПИН, Сифилис и Хепатит Б/ се полагат по здравна каса. Не всички лаборатории ги правят по каса/ аз пуснах в Лора/. Не е нужно да се хвърляте в излишни разходи при положение, че се полагат. Да не ви ги смятам тия пари в памперси примерно Mr. Green

Погал по бременни коремчета:) Hug

Общи условия

Активация на акаунт