Мартенски бебчета 2027

• 18 284
  • 635
  •   1
Отговори
# 615
Venom вие имате момче и сега очаквате момиче? Как се казва момчето, може ли да споделиш. Като по нестандарни имена за момиче можеш да провериш Теофана и Фрея Simple Smile

Имаме момиче и момче, сега ще ни е второ момиче. Пиша ти на лично. Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 сеп 2026, 15:13 от Venom.

# 616
И ние чакаме момиче, зная от 11та седмица от NIPT. Имам име от малка. Според мен с момичешките имена е толкова по-лесно. Със сина ми решихме като се роди. До последно нищо не ми харесваше. Нотариуската два пъти дойде да ми тропа с крак, че до обяд трябва да е вписано детето и знаела ли съм кои деца остават без имена….
Много тегаво с предната плацента, усещам някакви почуквания обаче съвсем рядко и то ако легна по гръб и направя дъга с кръста. Явно в тази поза му отеснява на бебето. Откакто ме сложиха на конски дози магнезий матката е много мека и отпусната та и това почукване не усещам. Аз също чакам редовните фетални движения с нетърпение, за да имам постоянна обратна връзка.
Благодря ти, MariaNikolaeva,  че ми потвърди за цените. Успокоих се, че става наполовина. И теб ли те вика толкова рядко, мен ме иска направо след 2ра ФМ, даде ми дата за след почти 7 седмици. От друга страна се надявам дотогава да се е дръпнала плацентата и да чуя добри новини. Добре че имам ЖК междувременно.

Да, и мен ме вика през месец -  месец и половина. Прави го, за да не ни натоварва с пари. Но през нейните прегледи ще ходя при д-р Йорданова по ЗК и ако има нещо, Атанасова ще знае.

# 617
Дами, на втората фетална морфология трябва ли да се прави и ехокардиография? При лекарката, при която се записвам, пише че в определени часове се прави “комбиниран преглед - фетална морфология + ехокардиография”. Такъв преглед ли трябва да избера?

# 618
Ехокардиографията е пожелателен преглед до колкото знам, предполагам, че го препоръчват ако има някакви предпоставки.

# 619
Аз ще правя ехокардиография при доц. Маринов. При първата бременност пак бяхме при него и съм изключително доволна. Този преглед е по желание и се прави между 20 - 22 г.с.

# 620
Аз ще правя ехокардиография при доц. Маринов. При първата бременност пак бяхме при него и съм изключително доволна. Този преглед е по желание и се прави между 20 - 22 г.с.
Каква е цената на прегледа?

# 621
Кога е нужна допълнителна ехокардиография:

Преглед при детски кардиолог или специалист по фетална ехокардиография се назначава само ако:

• Има съмнение или установена аномалия на сърцето по време на феталната морфология.
• Съществува висок риск (фамилна обремененост, диабет на майката, хромозомни или генетични отклонения).
• Има извънсърдечни дефекти или нарушения в сърдечния ритъм на бебето.

В Марковс цената на ехокардиографията е 95 евро, а на самата фетална е 130 евро. За мен трябва да се направи, ако наистина има причина.

# 622
Според мен всеки допълнителен преглед дава по-подробна информация за развитието на плода. На фетална морфология се преглежда сърцето, да ,но на този преглед се прави със специална апаратура ,която е в пъти по-подробна и точна за този орган. Ако имаше такива прегледи за всеки един орган на бебето щях да ида за спокойствие и за евентуална превенция,  тъй като много аномалии са лечими или поне подобрими.
Иначе за цената - преди 2 години беше 120 лв, сега сигурно е повече.

# 623
  • София
Аз ходих в 17та седмица, защото АГ ме прати, но доц. Маринов каза, че е рано. Въпреки това той успя да види каквото трябваше.
Според мен не е излишен такъв преглед, но както се казва "всеки сам си преценя" Smile

# 624
Аз също например не смятам, че НИПТ пренаталният тест е излишен, но много хора не го правят... Въпрос на мнение и лични възможности е всичко, така е!

# 625
Как сте, момичета? Имате ли вече записан час за втората ФМ?

Моята е чак след 3 седмици, струва ми се безкрайно чакането.

От към симптоми - напоследък ми е супер разстроен корема и каквото и да ям, бързо се засищам и се усещам супер подута. Днес имам и едни пронизващи болки ниско долу в матката, само от ляво. Предполагам, че се дължат на разтягането, но предвид, че нищо не ме е боляло от както съм бременна, малко се притеснявам.

# 626
Здравейте момичета, видях поста на Vеnom относно симптомите и реших да споделя.
Т.к ми е първа бременност с която стигнах до тези седмици 18+.  Мислих си , че това което усещам е от разтягането на връзки или матка, понякога тежест ниско долу,  и си бях спокойна, казах си че ще се изтърпи, колкото и да е дискомфортно понякога - оказа се скъсяване на шийката.
 Засега не е под минимумама, но ще се следи на 15 дни както и ми увеличиха Магнерота 3х1, Нош Па и добавиха Утрогестан 300 мг х 1, повече почивка, без да пазя леглото засега.
Ако не бях споделила на прегледа нямаше и да се разбере, предния преглед шийката си беше ОК, този път Док нямаше намерение да я мери, наясно съм че все ще има някакви нерасположения, но не очаквах да има такъв проблем.

# 627
И аз наскоро в продължение на седмица имах тежест ниско долу, от няколко дни нямам, но и нямам търпение за следващия преглед за да се види шийката. Всички около мен вече ме питат дали усещам бебето, а аз нищо не усещам, вие усещате ли вече движения?

# 628
Princesscherry, аз усещам само понякога и в конкретна позиция, много леко. Но знам и какво да очаквам, на мен ми е трета бременност. В 18 г.с съм и плацентата ми е предна.

# 629
Аз също още не усещам движения. В 16-та седмица влязох точно тези дни. Първа бременност ми е и затова се чудя дали е нормално. В петък бях на преглед и бебето се развива добре.

Налага се да родя секцио заради очите и исках да попитам коя от вас ще ражда секцио в Майчин дом (в София) ? Или пък естествено.

Но за болките според мен не го мислете, аз имам такива болни долу предменструални и тип овулация още откакто забременях, поне от 3 месеца ги имам.

Ако е нещо много силно, консултирайте се с АГ или отидете директно на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт