С какво ви дразнят хората? - тема №7

• 5 361
  • 127
  •   3
Отговори
# 105
  • София
Кеч, всички разбрахме че не харесваш деца. Злобеенето по тях, вече не е ок. И да, децата имат шанс, все пак да се променят към добро. За възрастните - няма.
Защо си позволяваш да ми слагаш думи в устата моля?

Написала съм, че харесвам мили, възпитани и кротки деца, както и възрастни. Това е и се разбира, просто ви отърва да извъртате.

# 106
Да се включа и аз. Не правя разлика между деца и възрастни. Харесвам възпитани и интелигентни хора. Не понасям простаци, цапащи, нагли, досадни хора, независимо дали са на 5 или на 55. И пак ще кажа, с риск да ме захапят -  има и възпитани 5- годишни. И даже има места на този свят, където възпитаните не са изключение.

# 107
Сериозно, колко невъзпитани 5 годишни сте виждали? Защото, ако не наблюдавам системно, някое 5 годишно не бих могла да кажа, че не е възпитано. И малките могат да имат лоши дни, да са преуморени или да реагират зле на прекалено много стимули. Случва се на всеки.
И никога не припадам по чужди деца, но ги уважавам точно колкото и някой възрастен, преди да се издъни няколко пъти.

# 108
Е аз пък съм виждала невъзпитани 5 годишни. Вървя си по Витошка. Майката държи за ръка сина си, който видимо беше около 5-6 години. С другата си ръка това дете държи пръчка и размятва пръчката към насреща идващите. Естествено виновен е родителят в случая, факт. Но ми направи впечатление, че майката нищо не му казва.

Но има и деца за които ми е жал. Например, преди 7-8 години да речем, седя си в един парк, и на съседната пейка седи майка, която извиква на детето си, то идва, обаче детето пада на земята, точно до пейките. Майката обаче през цялото време си говори по телефона, гледа си нанякъде, и се разсейва. И аз подадох ръка на детето да стане.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 10:57 от Borqna Sto 771419

# 109
О много невъзпитани петгодишни съм виждала, но обикновено вървят с невъзпитани възрастни.

# 110
  • Бургас
Съжалявам, 5 годишно няма как да е развалено.... Ей, такива думи по повод на наистина малки деца ме озадачават много.
Развалено поведение се има предвид. Не разбирам защо да е чудно. То си личи от малки понякога. Някои деца са приятни, възпитани, прилежни. Други са си наглички или по-простовати и такива растат. Първите 7 се казва не случайно.
Да, просто има стигма, щото ДЕТЕНЦА.
А те са разновидности като възрастните. Има зли деца. Има добри деца. Има умни, има и глупави. Има възпитани, има и лигави и арогантни.
Аз харесвам добрите.

Дразни ме точно това - забелязвам го като натиск и тук, едва ли не трябва да пишеш дисклеймър. "Аз много харесвам деца, но еди- какво си". А има хора и които не харесват и това е напълно окей. Камо ли чуждите.
Важи и за кучета, ако те е страх. Хората винаги пишат "аз много харесвам кучетата, но еди- какво си". А може пък да не ги харесва. Стига да не им вреди и тормози, това също е окей.

Кетчера е много права.

Казвам го като родител на дете на 3 години и 4 месеца. Детската площадка се оказва сериозен извор на конфликти .

Виждал съм как две момчета на около 4-5г събират стъкла и ги пъхат в джоба на по-малко момиченце,(разбира се веднага обърнах внимание на майката на момиченцето), а други обикалят с пръчки и лопатки, сякаш са на военно обучение, удряйки който мине до тях.

После поглеждаш майките и внезапно всичко придобива логика. Реплика на чанта, реплика на очила, реплика на дизайнерски дрехи... евтин маникюр......семки в краката.....Демонстративен лукс??, на който фалша личи от километър, не по логото, а по кройката, шевовете, материала и начина, по който всичко е съчетано.Целият им живот е построен върху имитация.

И не, не става дума за пари. Става дума за манталитет....когато непрекъснато се опитваш да изглеждаш нещо, което не си, съвсем естествено е и възпитанието да стане реплика.

После се чудим откъде децата научават, че показността е по-важна от уважението. Истината е проста най-усърдните им учители ги чакат на пейката до пързалката.

# 111
Има си деца от раз им личи колко са нагли, в поведение, в крясъци, в нахалството. Както си има и проблемни деца и двойкаджии в детските градини и училищата.
Стимули... глупости. Всякакви извинения, само не че са си кофти.

Не се умилявам на децата и рядко са ми интересни разгворите с деца - имам по-интересни теми, за които те на тази възраст няма как да говорят. Симпатични са ми приятните деца. С някои даже е забавно и имат оригинални хрумки. Но като цяло, далеч от чуждите деца - много инвестиция, ниска възвръщаемост и истерични женици с тях.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 10:31 от Linda*kiss

# 112
Така е, съгласна съм. Малките деца са ужасни и се появяват, за да дразнят горките възрастни хора.
А най-противни са 2-3-4 годишните.

# 113
  • Бургас
Не виждам някой тук да е казал подобно нещо. Разбира се, винаги има вероятност аз да съм пропуснал.

Ще се радвам да цитирате конкретен коментар, но такъв, който действително съдържа тази теза, а не свободна интерпретация или извадено от контекста внушение.

# 114
При положение, че концепцията по време на почивка "adults only" става все по-популярна, има за какво да е.

# 115
Има нещо сбъркано в някои родители явно.. Съжалявам за грубия израз. До нас имаме детска площадка - с пързалки, люлки и т.н. Всяка вечер има деца 5-6 клас там с родителите си, които пият бири, чоплят семки, цигари и прочие. Сещайте се децата какви са. Около 5-6 деца с двамата си родители. Става страшна какафония честно. Смущава ме това, може би съм в грешка, че е така. Не съм Дева Мария, не се прехласвам по деца, просто ги харесвам по принцип.

Пред блока ни се събират деца на горе-долу същата възраст - 4 момченца и фучат с електрически тротинетки. Крещят, псуват.. Родителите като ги видиш - самочувствието им ще ги удари по носа, ама .. Такива деца много много не харесвам честно казано, ама и родителите им също. Имам усещането, че просто от липсата на възпитание на родителите - децата са същите. И съм напълно ок за заведения без деца, за места, на които да не ги водиш.

Веднъж бях на постановка, която категорично не беше за деца, но имаше такива и беше доста неудобно, а и не съм сигурна какво точно разбраха тези деца от въпросната постановка и защо бяха там. Аз също съм с дете, но някак не е на живот и смърт да съм на определено място, че чак зор да имам.

Уважавам хората, които не харесват деца. Всеки си има възприятия и т.н.

# 116
  • София
4-5 годишните даже не са минали първите 7. Не е логично да се държат все едно са ги минали. Дразня се много повече на възрастни, които са имали възможност да минат много пъти през първите 7, но не им личи.

# 117
Не пречи някой да не харесва деца и пак да се съобразява с детското присъствие, което все пак е наблюдавано и от родител. Далеч по-дразнещи са родители, които повтарят колко много обичат деца, но се оказва, че говорят конкретно и единствено само за техните деца, отгледани с виждането, че света се върти за тях.

Принципно намирам за излишно, когато хората държат да кажат какво не харесват и какво мразят, но вече се наложиха и много теми, по които абсолютно не може да се изкажеш с нехаресване без да веднага то да се интерпретира като омраза. Та, дразнещо е колко хора не долавят дебелата разлика между това да не харесваш и да мразиш нещо.

# 118
Така е, съгласна съм. Малките деца са ужасни и се появяват, за да дразнят горките възрастни хора.
А най-противни са 2-3-4 годишните.
Точно така. Позна Grinning
Явно трудно приемаш, че някои не харесват ВСИЧКИ деца с ВСЯКАКВО поведение и характер. Или казваш, че всички деца имат еднакъв характер и поведение? Simple Smile

# 119
Казвам само, че при малките деца, поведението зависи от безкрайно много фактори, извън възпитанието. И, че те трудно могат да се саморегулират.

Общи условия

Активация на акаунт