Как се справяте със стигмата " родител след 40 год."

• 7 652
  • 151
  •   1
Отговори
# 90
Оф, бе, хора.....обяснявате колко ви дразни, че ви определят като "стари майки", обаче се изтъквате какви красавиците сте, слагащи 15-ина години по-млади в джоба си. Толкова ли нямате собствен живот, та се вглеждате в този и онзи?

Щефи, много си права. А дали точно фактът,че изглеждам младолика и с хубава фигура,определено не дразни по-младите от мен с 10-15 год. ,които имат какво да подобряват и в кг,и в кожата си. Замисляла съм се ,че точно моята визия и ген ги дразни и правят язвителни коментари на тема възраст-майчинство,"След 10 год. децата ми ще са семейни и аз ще си гледам живота, а твоят ще е тийн..."

Калина, с това изказване ме загуби тотално....

# 91
  • София
Щефи, много си права. А дали точно фактът,че изглеждам младолика и с хубава фигура,определено не дразни по-младите от мен с 10-15 год. ,които имат какво да подобряват и в кг,и в кожата си. Замисляла съм се ,че точно моята визия и ген ги дразни и правят язвителни коментари на тема възраст-майчинство,"След 10 год. децата ми ще са семейни и аз ще си гледам живота, а твоят ще е тийн..."
Когато средата ти е проблемна ..

# 92
Не знаех, че има форумен закон за визия Joy
Майтапа настрана, на всяка възраст има добре и зле изглеждащи хора по една или друга причина. На млада възраст също си личи, ако не се полагат грижи или човек е силно обездвижен, отпуснат само на рутинна в ежедневието.

Иначе, хората по възраст не ги деля, зависи дали ми е приятно да общувам.

# 93

Точно така ще е, завиждат  ти. По всичко изглежда, че много приятни разходки си правите.

И аз съм хубавица, много ясно.но от мен да знаеш, че възрастта никога не може да се скрие и че принципно да се състезаваш с 10 -15 години по-млади жени е кауза пердута. Можеш да изглеждаш по добре, да, не е особено трудно, ,но че ще ти завиждат за това и че ще предпочитат да са на твое място, забрави. Ще си изглеждаш добре запазена жена, което е чудесно, но по млади няма как да станем.
Ако имаш проблем с възрастта си, работи по това, Не се занимавай с другите.

# 94
Темата умря и тролът реши да я раздвижи. Засега успява.
ЛГ, ако беше толкова младолика на 45, нямаше и да чуе за тая стигма.
Що храните трола?

# 95
  • Наблизо
А аз съм бивша подгласничка на Мис Свят,какво знаете вие.
Ма хората ми завиждат,затуй ме обсъждат.
Не щото съм проклета.Нъл тъй.

# 96
Като родила наистина възрастна, стигма не съм забелязала, но кофти отношение от доктори - да Simple Smile Вкл. подигравки, майтапи и обиди. Това си е факт. Но аз не съм тънкообидна и го приемах като част от лекарския хумор. Все пак им бях в "ръцете" буквално и не съм спорила с никого.

# 97
На моя мъж класната от средното е изгубила детето си /било е около 17г/при инцидент с кола, ражда друго малко преди 50г.
В момента жената е на 70г, детето е студедент някъде в чужбина, тя с  кученце в ръка не пропуска среща с учениците си.
Живот, важното е да растат живи и здрави децата, другото се нарежда

# 98
Оф, бе, хора.....обяснявате колко ви дразни, че ви определят като "стари майки", обаче се изтъквате какви красавиците сте, слагащи 15-ина години по-млади в джоба си. Толкова ли нямате собствен живот, та се вглеждате в този и онзи?

Калина, с това изказване ме загуби тотално....
+1000!
Каквато Калина, такива и калинките, с които движи.

# 99
Статия от днес, точно по темата за 40-те. Би трябвало да се отваря без абонамент.

https://www.wsj.com/lifestyle/your-40s-used-to-be-middle-age-not … ebshare_permalink

# 100
  • Пловдив
Не знам как точно "средна възраст" според статията противоречи на имането на малки деца, ама във вековете хората "used to" правят деца, докато правят секс и са фертилни. Та да си знаят авторът и всички младолики и стройни мами: 40+ все още Е средна възраст, не става млада само поради това, че имаш бебе или малко дете.

Откакто свят светува, младите са смятали 40-годишните за престарели, а 40-годишните са се усещали млади. На авторката на статията или и е за пръв път и не е забелязала как е в поколенията преди нея, или просто иска да напише нещо за лайкове и спорове в коментарите. Wink

# 101
Както каза сутринта дъщеря ми за сестрата на нейна съученичка - тя е възрастна. На 20-21 години с други думи.
На въпросната сестра 40 годишните ѝ се струват с единия крак в гроба, нищо, че те се смятат за момичета.
И т.н. до към 100-120 годишните Simple Smile

# 102
И аз родих на 39 и да - и аз съм чувала подмятания и коментари за възрастта ми, от които не ми е приятно. За разлика от авторката, отгоре на всичко и не съм такава красавица с "хубава фигура" Simple Smile . И за това съм чувала коментари. Общо взето мисля, че коментари щеше да има и при други обстоятелства, все нещо щеше да е не както се очаква. И ми е тъжно на моменти доста, но не защото съм престаряла, а защото с предишните ми приятелки вече нямаме много общо (родили много по-рано, вече с много по-различни интереси и нужди, отдалечихме се), а с майките на връстниците на детето имаме едно основно общо нещо - децата. За почти всичко друго сме на различни мнения, с различни инереси сме. Коментират пред мен с насмешка жени на моята възраст. После се усещат, че и аз съм на толкова и то става едно неловко. Обикновено дамите се разбират помежду си разни неща, мен не ме включват. Абе, не стават нещата при мен с приятелставата напоследък:(

Може и аз да съм темерут страшен, разбира се, не изключвам тази възможност:)

# 103
  • В полите на Пирин планина
С порастването и евентуалното помъдряване човек трябва да се научи разни несъстоятелни подмятания да му минават покрай ушите. Все ще се намери някой "умник" да критикарства, да дава уклон в живота на другите или просто да си чеше егото, опитвайки се да принизи друг (уязвим по някаква причина) човек.
Хубаво е да знаем да поставяме граници и да не реагираме емоционално на подобни "доброжелатели". Но това идва с осъзнаването на собственото място в света и с постигане на относителен баланс вътре в себе си, т.е. работата е отвътре-навън. Не искам да звучи високопарно, но сами определяме онова, което ни засяга и причината е винаги в нас самите.
А дребнави и злобни хора винаги ще има и винаги ще намерят причина да злословят.

# 104
Това, че децата са приятелчета помежду си, не значи, че и майките сме приятелки. Твърдо не. Познати. Има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт