Професия учител - 25

• 3 910
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
Сега говорят, че се оттегля предложението. Тия не правят нищо освен да наплашат хората сутринта, за да се правят на ощипани вечерта.
Изключително съм притеснена, защото ще излиза, че работя наравно с всички, а ще получавам половин отпуск.

# 76
  • Добрич
Jane122, когато се съберат от двете градини часовете, нали се получава пълен щат? Не би трябвало да има разлика.

Ще видим какво ще измислят...

# 77
Jane122, когато се съберат от двете градини часовете, нали се получава пълен щат? Не би трябвало да има разлика.

Ще видим какво ще измислят...
Получават се, но по новите промени ако ми съкратят отпуска, това означава, че ще почивам само 28 дни, тъй като през другото време ще бъда в другата градина.

# 78
  • Добрич
Да, сега разбирам какво имаш предвид.

Все едно докато си в платен отпуск в едната градина,  в другата да си в неплатен...

Правилно Омбудсманът е написала, че не са го обмислили добре...

# 79
Здравейте!

Имам един въпрос, свързан по-скоро с обучението за учител. Решила съм да запиша магистърската програма „Педагогика на обучението по география и икономика“ във Великотърновския университет.

Ще се радвам, ако някой, който е завършил програмата наскоро, сподели как протича обучението, кога се провеждат лекциите, дали са присъствени или дистанционни и какви са общите ви впечатления.

Благодаря предварително!

# 80
Привет и от мен!

Идвам с въпрос относно магистратура "Философия" във Великотърновския университет, задочна форма на обучение. Някой знае ли как и кога се провеждат занятията? На сайта на университета следях графиците и разписанията - изписва, че лекции и упражнения се провеждат и през двата семестъра петък, събота и неделя. Това е официалното. В много случаи обаче има съществени разминавания между официално обявените разписания и действителните осъществявания. Затова, ако има някой, който е завършил магистратурата, ще се радвам да сподели повече относно натовареността.

# 81
Имам позната, която учи магистратура задочно за учител по математика. Точно така са лекциите при нея- петък, събота и неделя. Всяка седмица пътуваше.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 17:38 от lalla^oopsi

# 82
Доста е неудобно така. Живея в областен град, който е сравнително близо до Търново, но съм служебно ангажирана в София и ако трябва да пътувам и до Търново всяка седмица, ще ме затрудни. Говорих с колежка учителка, която е завършила същата магистратура по философия, само че преди доста години, каза ми, че лекциите им са били в края на август-началото на септември, в рамките на 2 седмици - за зимния семестър - и в края на февруари-началото на март, отново за 2 седмици - за летния семестър. Не знам какво е наложило сега да променят разпределението на занятията. Ако можех, бих записала магистратурата във Философския факултет на Софийския университет, но съм зачислена като докторант в друг факултет и от администрацията ми казаха, че няма как да уча едновременно и докторантура, и магистратура в една и съща институция.

# 83
Изненадвам се да прочета, че някой записва магистратура по философия (даже при докторантура). Ако мога да попитам - какво ще правиш с нея?

# 84
Ще ми бъдат полезни знанията, които ще придобия в хода на обучението. Докторантурата ми е по българска литература. Голяма част от произведенията са пряко или индиректно повлияни от философията (независимо дали българска, руска, или западноевропейска). Отделно ще получа и педагогическа правоспособност по предмета (ако след завършването на докторантурата се наложи да работя като учител). Наясно съм, че отстрани погледнато не звучи перспективно, но за мен инвестицията в знание и в допълнителна квалификация никога не е излишна. Още повече, когато специалността ще ми помогне и в научната работа. Въпросът е, че графикът на провеждане на занятията ми е неудобен, съответно - няма особен смисъл да запиша нещо, ако няма да мога да посещавам реално лекции и упражнения.

# 85
  • Върху лъчите на Слънцето.
Хубаво е, когато човек има потребност да учи и да надгражда себе си. Не знанията и уменията, а чисто и просто себе си, вътрешните си търсения.
Аз по същия начин начин бих искала да запиша психология. Винаги съм го искала, с една по-различна вътрешна потребност. Житейският ми път ме отведе по пътя на три педагогики.
Скоро гледах предлагането на университетите относно психологията. Все бяха редовно обучение, а и таксите не са малки. И отново се отказах. За сега.
Simple Smile
Andrea, успех!

# 86
  • Добрич
Странна птица,  в Бургас има задочно магистратура психология.

# 87
Странна птица,  в Бургас има задочно магистратура психология.
[/quote
В кой университет ?

# 88
  • Добрич
В Бургаския свободен университет. Моя близка кара там магистратура.

Линк

# 89
Здравейте, колеги!

Предстои ми завръщане към учителската професия след няколкогодишна пауза и признавам, че изпитвам леко притеснение. Ще се радвам, ако тези от вас, които са минали през подобен период, споделят своя опит. Колко време ви отне преходът обратно към училищния ритъм и какво бихте ме посъветвали, за да сведа до минимум трудностите в процеса на адаптация?

Благодаря предварително и весело лято! ☀️

Общи условия

Активация на акаунт