Професия учител - 25

• 5 978
  • 137
  •   3
Отговори
# 135
Да не забравяме, че основно частните уроци са по БЕЛ именно заради тежестта на ДЗИ-то, но за медицина си важат изпитите. Вторите ДЗИ-та са задължителни - желанието е кой предмет да изберат(обикновено от 3 предмета). Да не забравяме, че матурата по български е на ООП, а по втория е на ПП, което е огромна разлика.
И аз искам да има НВО по ИЦ в 7. клас, защото учениците отсвирват всички други предмети и е голяма борба от моя страна, а учат българска история и тя ми е важна. Ама родителите едва ли мислят така. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 19:08 от gretacvetina

# 136
Колеги, извинявам се ако някой се е обидил. Аз говорех за моята колежка по БЕЛ. Наясно съм, че това наистина е тежка дисциплина, но в нашето училище не е така.

# 137
Тук настана едно мерене, оплакване...
Ами аз преподавам профилирана подготовка по предмет, по който има и ООП във втори гимназиален етап и учениците масово се явяват на ДЗИ. Това означава 5 модула, по всеки от които се поставя оценка и ООП. На клас имам по 6 срочни и годишни оценки. Нормативът ми се прави от три класа и за всеки клас имам по 6 предмета. Значи 18 предмета за три класа. Отделно и класно ръководство.
Ами това е положението, хванала съм се на хорото, имам работа, получавам заплата. По-добре от това да вися права на касата в някой супермаркет.

Общи условия

Активация на акаунт